MENU

Alfa Romeo Alfasud

Alfa Romeo lanceerde haar Alfasud model, ontworpen voor het compacte auto segment, in 1971 op de Autosalon van Turijn. In eerste instantie was het model alleen beschikbaar als vierdeurs sedan. Het model werd geproduceerd tot 1984. Begin jaren zestig werd bij Alfa Romeo besloten om een kleinere wagen te produceren dan de Giulia. De Alfasud kende geen voorganger en moest volledig nieuw worden ontworpen. Voor het produceren van de auto werd zelfs een geheel nieuwe fabriek neergezet.

 

De eerste reacties op het compacte model waren positief: de auto zag er goed en sportief uit, reed goed en had nog relatief veel ruimte binnenin. Later kwamen echter de kwaliteitsproblemen aan het licht: de afwerking liet te wensen over en de Alfasud had problemen met roest.Het roesten van de Alfasud zou nog jaren voor een imagoprobleem zorgen bij Alfa Romeo.

 

Alfa Romeo Alfasud 1971

Alfa Romeo Alfasud 1971

 

Eind 1973 lanceerde Alfa Romeo een 2-deurs sportievere variant met de naam Alfasud TI (Touring International). Dit model had een 1.2 liter benzinemotor met 63 PK. De coupé is ontwikkeld door de Oostenrijkse ontwerper Rudolf Hruska en werd geassembleerd in de Pomigliano d’Arco fabriek in Zuid-Italië.

 

Alfa Romeo Alfasud achterzijde 1971

Achterzijde van een model uit 1971

 

Alfa Romeo Alfasud

Foto: alfaromeo.com

Alfa Romeo Alfasud uit 1979

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant