MENU

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta (series 750 en 101) werd gebouwd door Alfa Romeo tussen 1954 en 1965. De Giulietta werd geïntroduceerd op de Autosalon van Turijn in 1954 en in totaal zijn er bijna 132.000 van gebouwd in Milaan.

 

Het eerste model was een coupé: de Giulietta Sprint. Deze werd gevolgd door een sedan in het voorjaar 1955 en vlak daarna door de open tweezitter Spider-versie, met cabriolet carrosserie door Pininfarina.

 

Giulietta TI

In 1957 kwam een krachtigere Berlina versie op de markt, genaamd de Giulietta TI (Turismo Internazionale). Deze versie had kleine cosmetische veranderingen aan de achterlichten, motorkap en de snelheidsmeter.

 

Er werd ook nog een zeldzame stationwagen gebouwd door Carrozzeria Colli genaamd de Giulietta Promiscua. Hier werden slechts 91 exemplaren van geproduceerd.

 

Alfa Romeo Giulietta Promiscua

De zeldzame Promiscua versie

 

Upgrade in 1959

Een nieuwe versie van het model debuteerde op de Frankfurt Motor Show in 1959. De brandstoftank zat nu in het rechter achterspatbord en was uitgerust met een deur. De neus werd opnieuw ontworpen met meer afgeronde vleugels, nieuwe koplampen en grille ringen met herziene horizontale balken. De binnenkant was ook aangepakt en het dashboard en de instrumenten werden opnieuw ontworpen. Het serienummer is gewijzigd van 750/753 tot de 101-serie. In 1961 werd de TI versie geupgrade naar 74 PK wat zorgde voor een topsnelheid van tegen de 160 km/u. De productie van de standaard Berlina ging door tot 1963, en die van de T1 nog twee jaar langer.

 

Alfa Romeo Giulietta

 

AlfaRomeo Giulietta Corsa 1960

 

Alfa Romeo Giulietta SZ

Alfa Romeo Giulietta Sprint Zagato

 

Classics revealed: 1959 Alfa Romeo Giulietta Sprint & SpiderGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant