MENU

Alfa Romeo Gran Sport Quattroruote

De Alfa Romeo Gran Sport Quattroruote is een tweezits roadster die werd gebouwd tussen 1965 en 1967 door Alfa Romeo. Het model is een ‘retro’ replica van het jaren dertig 1750 Gran Sport model en werd geïnspireerd door een artikel gepubliceerd in het in Milaan gevestigde autoblad Quattroruote.

 

Alfa Romeo Sport Quattroruote

Alfa Romeo Sport Quattroruote

 

In april 1965 werd het model voor het eerst getoond in Turijn en de eerste productieversie werd onthuld op de New York Motor Show het jaar erna. Ondanks het fraaie design, werden er slechts 92 exemplaren van verkocht.

 

De Quattroruote werd met de hand gebouwd op basis van een Giulia chassis en techniek. De 1.6 L Alfa Romeo Twin Cam motor produceerde 106 PK wat zorgde voor een topsnelheid van 156 km/u.

 

Er werd nog een ‘replica’ gebouwd van de Alfa Romeo 6C 1750 in de vorm van de Pettenella Leontina Sport Zagato roadster. Deze werd gebouwd door Carrozzeria Pettenella tussen 1975 en 1976. Aangezien het model nooit een commercieel succes werd en er dus maar weinig van zijn verkocht, is het tegenwoordig een gewilde collectible.

 

Alfa Romeo Gran Sport Quattroruote Zagato

Alfa Romeo Gran Sport Quattroruote Zagato


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant