MENU

Alfa Romeo Alfa 6

De Alfa Romeo Alfa 6 was een grote, luxe sedan van Alfa Romeo die werd gebouwd tussen 1979 en 1986. Het belangrijkste aan de Alfa 6 was de nieuwe motor: de eerste 6-cilinder sinds jaren van dit merk, wat meteen ook de naam van de Alfa 6 verklaart.

 

alfa romeo 6 vroege versie

Alfa Romeo Alfa 6

 

Nieuwe V6 motor

Het model was duidelijk gebaseerd op Alfetta met veel uiterlijke overeenkomsten, echter had de Alfa 6 een langere wielbasis en kreeg een langere neus en kofferbak. De motoren van de Alfetta waren te zwak voor een flagship model en dus ontwikkelde Alfa Romeo een nieuwe V6 met 6 carburateurs. De cilinderinhoud kwam op 2492 cc te liggen en leverde een maximaal vermogen van 158 PK. De gewichtsverdeling was voor de auto minder belangrijk dan voor de sportieve Alfetta en de versnellingsbak en de koppeling kwamen gewoon weer voorin te liggen.

 

Alfa Romeo Alfa6 interieur

Alfa Romeo Alfa 6 interieur

 

Facelift van de Alfa 6

In 1983 kreeg het model zijn facelift. De ronde koplampen werden vervangen door rechthoekige, de grille en bumpers werden wat aangepast en er werd meer gewerkt met kunststof. De V6 motor werd ook vernieuwd en werd voorzien van een injectiesysteem. Tegelijk werd ook een kleinere variant van deze V6 beschikbaar met een cilinderinhoud van 1997 cc. Ook werd door diesel specialist VM een 2494 cc 5 cilinder turbodieselmotor ontwikkeld met een vermogen van 105 PK.

 

Alfa Romeo Alfa 6

Late Alfa Romeo Alfa 6

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant