MENU

Oldtimer evenementen & toertochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de oldtimer toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows met oldtimers. In de koudere maanden staan veel klassieke bolides natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle oldtimer evenementen, tours en shows die er de komende tijd worden georganiseerd.

 

Oldtimer evenement of toertocht aanmelden

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het op deze pagina zodat zoveel mogelijk liefhebbers op de hoogte zijn van alle mooie activiteiten die er worden georganiseerd rondom klassieke auto’s.

22
mei

Oldtimerdag Castricum 2022

Zondag 22 mei 2022
Torenstraat 64, castricumBekijk op kaart »
oldtimerdag castricum 2022

Ook dit jaar weer in de Torenstraat waar er weer een hele gezellige dag van gemaakt zal gaan worden. Graag weer even een mail ter bevestiging naar [email protected] dat je komt zodat de organisatoren (we gaan er natuurlijk niet van uit) bij regen je kunnen mailen als het afgelast wordt. Aanmelden op de dag zelf weer op het plein bij Apotheek de Brink, Torenstraat 64 in Castricum.

Graag op 22-05-2022 tussen 10.00u en 11.30u aanwezig zijn/ aanmelden, zodat rond 11.30u de straat vol staat met Oldtimers!
Voor alle deelnemers weer een leuke herinnering beschikbaar als je meedoet.


26
mei

25e Oldtimer Evenement Hoornsterzwaag

Donderdag 26 mei 2022
jan evertswei Hoornsterzwaag, NederlandBekijk op kaart »
Oldtimer Evenement HOORNSTERZWAAG

Tienduizenden bezoekers hebben dit evenement dat op Hemelsvaartsdag 2022 alweer voor de 25e keer wordt gehouden, bezocht. Ook in 2022 belooft dit weer een spectaculair evenement te worden.

Op Hemelvaartsdag 2022 zijn er ook weer exclusieve auto’s, oldtimers, trekkers, motoren, vliegtuigen, bromfietsen, landbouwwerktuigen, stationaire motoren en nog veel meer te vinden. De organisatie heeft dit aanbod nog verder aangevuld met een grote onderdelenmarkt, springkussens, kinderquads en een minikermis voor de kids. Daarnaast zijn er de hele dag optredens door Nederlandstalige artiesten op diverse podia, grasbaanraces en een veiling. Zet het in je agenda en kom ook!


5
jun

Steyl Promotion 2022

Zondag 5 juni 2022
Parkstraat steylBekijk op kaart »
oldtimer event steyl

Nadat in 2020 en 2021 geen Steyl Promotionevenement heeft plaatsgevonden i.v.m. de corona uitbraak, is het Pinksterweekend 2022 uitgezocht om de 21e editie van het oldtimerfestival te organiseren.

Steyl Promotion 2022

Op de eerste zondag van juni staat in Steyl het gevarieerde zomerevenement Steyl Promotion, georganiseerd door zangvereniging Vriendenkring, weer op het programma. Deze vijfde juni staat volledig in het teken van oldtimers. Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen van heinde en verre uit Nederland, Duitsland en België naar Steyl om hun sieraad aan de vele honderden toeschouwers te tonen en deel te nemen aan de inmiddels befaamde toertocht.

Al in de vroege zondagochtend komen tal van unieke auto’s vanuit alle windrichtingen naar de z.g. Patersplak in de Parkstraat in Steyl; een unieke accommodatie, gelegen in de kloostertuin van Paters van Steyl (Societas Verbi Divini SVD), voor deze jaarlijkse happening. De deelnemers aan Steyl Promotion worden verwacht tussen 10.00 uur en 10.45 uur. Tijdens de editie van 2019 waren er circa 150 voertuigen aanwezig op de Patersplak.

Het inschrijfgeld voor deelname aan Steyl Promotion bedraagt € 12,50 per voertuig met chauffeur. Voor elke passagier wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd. Voor iedere ingeschreven deelnemer staat een kopje koffie/thee en een heerlijk stuk vlaai klaar.


19
jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Zondag 19 juni 2022
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


Wij hebben al vaker de Oldtimerdag in Lelystad bezocht. Altijd gezellig!


18
jun

InterClassics Days of Elegance

Zaterdag 18 juni 2022 t/m zondag 19 juni 2022
chateau st gerlachBekijk op kaart »
InterClassics Days of Elegance

InterClassics Days of Elegance is een geheel nieuw auto-evenement dat je los moet zien van de jaarlijkse oldtimerbeurzen InterClassics Maastricht en InterClassics Brussels. InterClassics Days of Elegance vindt op 18 en 19 juni plaats op het landgoed van kasteel St. Gerlach in Valkenburg.

InterClassics Days of Elegance is een nieuw evenement waarbij tal van exclusieve klassieke auto’s in diverse categorieën beoordeeld worden door een jury tijdens een waar concours d’élégance. Daarnaast kunnen eigenaren van oldtimers en moderne supercars meedoen aan de Classic Rally & GT Rally die op zaterdag in Limburg en net over de grens van België en Duitsland gereden wordt. Daarnaast staat het evenement volgens de organisatie bol van de ‘ mooiste exclusieve lifestyle producten’.

Je moet er naast nieuwe exclusieve auto’s ook klassiekers kunnen kopen. Je merkt het al, InterClassics Days of Elegance heeft meer dan InterClassics Maasstricht een hete aardappel in z’n keel. De organisatie hoopt er dan ook op termijn het meest luxueuze auto-event van Nederland van te kunnen maken.


23
jun

Goodwood Festival of Speed 2022

Donderdag 23 juni 2022 t/m zondag 26 juni 2022
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2022, je krijgt er geen spijt van!

Full Throttle - The Endless Pursuit of Power, The Goodwood Festival of Speed

Ja, het is wat verder weg en het heeft een groter prijskaartje, maar het is 120% de moeite waard weten we uit ervaring!


26
jun

Oss on classic wheels

Zondag 26 juni 2022
Eikenboomgaardplein, ossBekijk op kaart »
Oss on classic wheels

Oss on Classic Wheels is een oldtimerevenement voor twee- en vierwielers van 40 jaar en ouder. Tijdens de ochtend verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats van het Eikenboomgaardplein in Oss voor de inschrijving en kunnen bezoekers onder genot van muziek uit vervlogen tijden al het klassiek-schoons bewonderen.

Rond 12:30u zullen de voertuigen worden uitgezwaaid voor een toertocht met een lengte van ongeveer 90km voor de vierwielers, en 60km voor de tweewielers door de wijde omgeving van Oss.

Na afloop van de toertocht zullen de voertuigen weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. De dag wordt afgerond met een prijsuitreiking voor de deelnemers die in de ogen van de jury met de mooiste voertuigen rondrijden.


26
jun

Oldtimerdag Mijdrecht

Zondag 26 juni 2022
Ontspanningsweg 1, mijdrechtBekijk op kaart »
blank

Heb je een oldtimer en lijkt het je leuk om een middagje met gelijkgestemden door te brengen, op te scheppen en onder elkaars motorkap te gluren? Of heb je géén oldtimer, maar wil je ze wèl zien? Dan is de 1e “Oldtimer Middag Mijdrecht” helemaal iets voor jou.

Op zondagmiddag 26-06-2022 worden er tot 250 Oldtimerbezitters uitgenodigd om hun trots te komen laten zien in Mijdrecht. Ze maken er een feestje van daar in Mijdrecht, want ze stellen de auto’s op langs een food-court, alwaar je natje en droogje professioneel wordt samengesteld. En dat komt goed uit, want de show is van 15:00 tot 19:00, dus etenstijd valt daar mooi tussen.

De toegang is natuurlijk gratis, maar je versnaperingen zijn (ook natuurlijk) voor eigen rekening! :-). Deze middag volgens het Cars&Coffee concept is voor alle merken, zolang de Auto/Motor/Brommer ouder is dan 25 jaar.

Het evenement begint rond 15:00 uur en om 19:00 uur breken ze de boel weer af.

De auto’s staan opgesteld op de parkeerlocatie van Optisport/Veenweidebad in Mijdrecht (Ontspanningsweg-1, Mijdrecht) en ze regelen een uitgebreid food-court ter plaatse.

Deelname is gratis voor oldtimer bezitters en publiek. Wél vragen ze de bezitters om vooraf in te schrijven op de website, zodat ze het maximum aantal auto’s voor deze middag kunnen sturen.


2
jul

Historic Grand Prix Zolder

Zaterdag 2 juli 2022 t/m zondag 3 juli 2022
zolder belgieBekijk op kaart »
blank

Circuit Zolder en de Historic Grand Prix zijn al jarenlang beste vrienden. Dit is vintage fast moving history! Met de komst van verschillende series tijdens het eerste weekend van juli 2022 is de actie op de piste verzekerd. In de paddock zullen er op zaterdag en zondag vele oldtimer-juweeltjes te bewonderen zijn.

Op zondag 3 juli organiseert Circuit Zolder voor de 5de maal het Concours d’élégance . De maximum 50 deelnemende klassiekers aan het concours worden in een stijlvol aangeklede zone gepresenteerd aan het publiek en zijn per klasse ingedeeld. De deskundige jury o.l.v. Leo Van Hoorick (Conservator AUTOWORLD) zal de gepresenteerde klassiekers beoordelen. Wedden dat er ogen tekort zijn om al het moois te bewonderen.

Gedurende het hele weekend wordt er een heus verkoopsdorp ingericht centraal in de paddock van Circuit Zolder dat bereikbaar is voor het publiek en alle deelnemers van de races.


15
jul

Historic Grand Prix Zandvoort

Vrijdag 15 juli 2022 t/m zondag 17 juli 2022
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »
Historic Grand Prix Zandvoort

De organisatie van de Historic Grand Prix Zandvoort is er in geslaagd om weer een spectaculair programma samen te stellen . Naast de inmiddels bekende historische klassen, komt er een spectaculair veld met Groep C bolides naar het duinencircuit. De Historic Grand Prix Zandvoort verheugt zich ook op de komst van historische 500 cc Formule 3 auto’s en de Group 5 / DRM Revival, de voorloper van de huidige DTM. Met een totaal van 13 raceklassen, is er in het weekeinde van 15, 16 en 17 juli dus drie dagen volop actie op Circuit Park Zandvoort!


5
aug

Classic Days Schloss Dyck 2022

Vrijdag 5 augustus 2022 t/m zondag 7 augustus 2022
Schloss DyckBekijk op kaart »
classic days schloss dyck 2019

De 17e Classic Days staan op het programma voor 2022!
Van 5 t/m 7 augustus 2022 wordt de 17e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2022 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


7
aug

Geleense Oldtimer Parade, 24e editie

Zondag 7 augustus 2022
markt geleenBekijk op kaart »
oldtimerdag Geleen 2022

Op zondag 7 augustus 2022 vindt op de Markt in Geleen alweer de 24ste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade.

Organisatie is in handen van de ” Stichting Oldtimer Vrienden Limburg ” en dit in samenwerking met een aantal sponsoren, de horeca ondernemers en de gemeente Sittard-Geleen. In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland.

Ook de deelnemende klassiekers en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante klassiekers, van heel groot tot zeer klein.

De Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers waarbij vele wetenswaardigheden aan het licht komen. De gehele dag zijn de vooroorlogse oldtimers van de STOVL te bewonderen samen met de oude tractoren en stationaire motoren. Er worden dit jaar vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.

De dagindeling voor de deelnemers zal ongeveer dezelfde zijn dan in 2019. De twee rondritten blijven bestaan, maar in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer. In de namiddag is er een rit van zo’n 40 kilometer door het prachtige heuvelland.

Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen. U bent niet verplicht beide ritten te rijden; u kunt uw dag helemaal naar eigen believen indelen.

Iedereen heeft dan de gelegenheid om de andere voertuigen te bekijken of andere tentoongestelde zaken te bewonderen. Vanaf de terrasjes van de omliggende cafés kan je genieten van alles wat er op het marktplein gebeurt. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de Geleense Oldtimer Parade. Het belooft een bijzondere en gezellige dag te worden. Deelname staat open voor auto’s en motoren van minimum 25 jaar en ouder.

De dagindeling op 7 augustus ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 9.00 uur ontvangst en uitreiking van de benodigde papieren en rallyplaat.
  • Vanaf 9.30 uur vertrek van de eerste rit door het Limburgse heuvelland, waarna vanaf 12.00 uur terugkeer op de Markt.
  • Vanaf 13.00 uur vertrek voor de tweede rit door het Limburgse heuvelland met voertuigpresentatie.

Deelname kost per voertuig met bestuurder € 17,50,- en voor elke passagier € 7,50,-. In deze bijdrage zijn inbegrepen: een rallyplaat, routebeschrijvingen, broodjes, consumptiebon en sponsorartikelen. De startnummers worden pas 14 dagen voor het evenement verzonden en dit na registratie van je betaling. Met het startnummer kan je rechtstreeks het marktplein oprijden zonder uit te stappen. Eveneens bij het binnenrijden ontvangt u dan de sponsortas met het rallybord, de routebeschrijvingen, de broodjes en consumptiebonnen. Overschrijven kan tot 1 week voor het evenement. Op de dag zelf kan men zich ook nog aanmelden aan de inschrijfbalie, u dient dan wel rekening te houden met enige wachttijd.


13
aug

Boerendag & Oldtimershow Alphen

Zaterdag 13 augustus 2022
Oude Rielseweg alphenBekijk op kaart »
boerendag en oldtimerdag Alphen

De Boerendag in Alphen NB wordt jaarlijks op de 2de zaterdag van augustus georganiseerd. Een uitje voor het hele gezin met een kijkje in ´t boerenleven. De thema’s voor de boerendag zijn onder andere brood bakken & bier brouwen. Bij de oldtimers zal het merk Fiat dit jaar worden uitgelicht.

Uiteraard is het vertrouwde dorpsplein aanwezig, hier worden de verschillende demo’s gehouden, zoals dorsen, malen, bierbrouwen, brood bakken. Verder zijn er op het terrein diverse activiteiten zoals de keientrek tentoonstelling van oldtimerauto’s, vrachtwagens en (brom)fietsen.


28
aug

Nationaal Oldtimerfestival Zandvoort

Zondag 28 augustus 2022
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »
nationaal oldtimerfestival zandvoort

Het Nationaal Oldtimer Festival is in 2022 weer terug op de kalender en wel op zondag 28 mei. Met een vol programma op het circuit met de parades, vrij rijden en races met klassieke bolides. En meer dan 1.000 klassiekers op de paddocks, tal van merkenclubs en het Meguiar’s Concours d”Elegance. Tot ziens in Zandvoort! Het thema van 2022 is “Saab 75 jaar”.

Uiteraard nemen de clubs een belangrijke plaats in. Een groot deel van de paddock wordt weer ingericht voor tientallen auto- en merkenclubs die ons land rijk is. Je kunt hier meer dan 700 clubauto’s vinden, die een breed beeld van de Oldtimer scene in Nederland weergeven.

Heb je tickets gekocht voor de editie van dit evenement in 2020 en/of 2021? Deze tickets blijven gewoon geldig voor 2022.


26
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Vrijdag 26 augustus 2022 t/m zondag 28 augustus 2022
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

Voor de editie van 2022 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.


Natuurlijk zijn wij al meerdere keren op het Concours d’Elegance geweest. Het is al genieten op de parkeerplaats!


2
sep

Concours of Elegance Hampton Palace

Vrijdag 2 september 2022 t/m zondag 4 september 2022
hampton court palaceBekijk op kaart »
concours elegance hampton palace 2022

Het Concours of Elegance 2022 vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september in Hampton Court Palace. Het Concours of Elegance begon in Windsor Castle in 2012, voordat het in 2015 verhuisde naar St James’s Palace, Hampton Court Palace in 2014 in het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh (de officiële residentie van Hare Majesteit de Koningin in Schotland) voordat het terugkeerde naar Windsor Castle in 2016 en Hampton Court Palace in 2017.

Het Concours of Elegance zal opnieuw een selectie van 60 van de zeldzaamste auto’s van over de hele wereld samenbrengen, waarvan er vele nog nooit eerder in het Verenigd Koninkrijk zijn gezien. Veel van de Concours-auto’s zullen ook deelnemen aan een tweedaagse rondrit in de dagen voorafgaand aan het belangrijkste Concours-evenement. Uniek is dat de winnaar van het Concours of Elegance niet wordt gekozen door een jury, maar door de eigenaren van de auto’s zelf. Elke deelnemer wordt gevraagd om op de andere tentoongestelde modellen te stemmen om te beslissen welke auto als de ‘Best of Show’ wordt beschouwd.

Als aanvulling op het Concours of Elegance zullen honderden andere mooie auto’s worden tentoongesteld, waaronder deelnemers aan The Club Trophy. Nu, in zijn achtste jaar, ziet The Club Trophy dat enkele van de meest prestigieuze autoclubs van het VK hun beste voorbeelden aanbieden aan een onafhankelijke jury. De winnende Club Trophy-auto zal een plaats innemen in het belangrijkste Concours of Elegance-evenement van het volgende jaar.


9
sep

Amsterdam Rally 2022

Vrijdag 9 september 2022
gassan diamonds amsterdamBekijk op kaart »
Amsterdam rally

Op vrijdag 9 september 2022 gaat alweer de 6e editie van de Amsterdam Rally van start!

De Amsterdam Rally staat traditioneel in het teken van spectaculaire locaties, petroltalk en de beste stuurmanswegen van Noord-Holland.

Er wordt gestart in de Amsterdamse binnenstad bij het monumentale pand van Gassan Diamonds. Volop tijd voor een goede kop koffie en petroltalk.

Meer informatie over het gehele programma? Check de link.


10
sep

Oldtimerdag De Bilt

Zaterdag 10 september 2022
Dorpsstraat Vo Steenstraat, De Bilt, NederlandBekijk op kaart »
Oldtimerdag 2012, De Bilt

Op zaterdag 10 september 2022 vindt de jaarlijkse Oldtimerdag op de Dorpsstraat in De Bilt plaats. We nodigen u van harte om zich in te schrijven voor onze jubileumeditie, 10 jaar Oldtimerdag De Bilt. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats, de start is om 11.00 uur, en ‘s middags worden oldtimers geshowd aan het publiek.

De tocht is ongeveer 75 km. Tijdens de rit kunt u genieten van de mooie plekken die Midden-Nederland te bieden heeft. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat. De Dorpsstraat is hiervoor afgesloten voor het doorgaande verkeer. De start van de ritten en het showen van de auto’s genieten altijd grote belangstelling van het publiek.

Dit jaar zullen ook Bus27 en Bus316 weer meerijden. Heeft u geen oldtimer, maar wilt u toch meerijden, koop dan een ticket voor Bus27 of Bus316. Uiteraard is er weer passende muzikale omlijsting.


10
sep

Oldtimerdag Middelburg

Zaterdag 10 september 2022
marktplein middelburgBekijk op kaart »
oldtimerdag middelburg 2021

Op zaterdag 10 september 2022 is er een oldtimerdag op de Markt in Middelburg. Ook dit jaar valt het weer samen met Open Monumentendag.

Vanaf het marktplein midden in het centrum van Middelburg, met het prachtige gotische stadhuis als decor, zullen wij dit jaar de Oldtimerdag in een iets gewijzigde vorm gaan houden aangezien we wellicht toch nog wel rekening zullen moeten houden met een aantal beperkende maatregelen. Er zal dit jaar dus geen rondrit en concours d’élégance worden gehouden tijdens het evenement, maar we beloven dat we er toch een leuke en sfeervolle dag van zullen maken voor alle bezoekers. Het evenement zal worden gehouden van 10:00 tot 16:00 uur en zijn er weer leuke prijzen te winnen.

Gezien de beperkte ruimte op de Markt en het verwachte grote aantal deelnemers dit jaar, accepteren wij alleen inschrijvingen van auto’s ouder dan 25 jaar.


24
sep

Volvo Klassiekerbeurs 2022

Zaterdag 24 september 2022 t/m zondag 25 september 2022
Autotron Rosmalen, Graafsebaan, Rosmalen, NederlandBekijk op kaart »
volvo beurs autotron Rosmalen

Na 2 jaar afwezigheid gaan we in 2022 weer een Volvo Klassieker Beurs organiseren! Het VKB team is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor de 30e Volvo Klassieker Beurs in het Autotron, wederom in het laatste weekeinde van september. Op 24 en 25 september krijg je bij Autotron Rosmalen een volledig beeld van de Volvo klassiekers.

Op de Volvo Klassieker Beurs vind je klassieke Volvo’s en bijbehorende onderdelen, maar ook artikelen, zoals: smeermiddelen, gereedschappen, literatuur en miniaturen. Ook zijn er leveranciers, restaurateurs, autobedrijven, handelaren in automobilia, particuliere aanbieders en de Nederlandse en Belgische Volvo verenigingen aanwezig.

De beurs is geopend op zaterdag 24 september van 10:00 tot 17:00 en op zondag 25 september van 10:00 tot 16:00. U hoeft om de beurs te bezoeken geen lid te zijn van een Volvo vereniging, iedere belangstellende is welkom. Entree € 12,00; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren voor Volvo’s en Saabs gratis.


9
okt

Bimmerworld op Circuit Assen

Zondag 9 oktober 2022
tt assenBekijk op kaart »
bimmerworld

BimmerWorld komt ook in 2022 terug op het TT Circuit Assen. Dit gaat gebeuren op 9 oktober. Dan wordt het genieten van honderden BMW’s, Dragraces, diverse raceklasses, de Best of Show Contest en nog veel meer! Natuurlijk ben je met jouw Mini ook welkom! BimmerWorld is dan side event van Deutsche AutoFest, zoals de naam al zegt een event gericht op alle Duitse automerken.

Tijdens BimmerWorld vind je de mooiste BMW’s op de showpaddock. Tijdens het evenement zijn er de volgende area’s: BMW 1 t/m 8, BMW M, BMW X, BMW Z en de Classic Gallery. Daarnaast is er de burnout madness, revbattles, dragraces en nog veel meer. Een must see voor elke BMW-liefhebber!


20
okt

Auto e Moto d’Epoca Padova

Donderdag 20 oktober 2022 t/m zondag 23 oktober 2022
Padova, ItaliaBekijk op kaart »
auto e moto d'epoca padova

De Italiaanse Vintage Auto en Motor show in Padova die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd, is een van de grootste in Europa. Het vierdaagse evenement trekt meer dan 70.000 bezoekers en liefhebbers uit heel Europa naar een evenement vol geschiedenis, klassiekers, onderdelen, liefhebbers en concept cars. Er staan maar liefst 1.600 modellen op een oppervlakte van 90.000 m².


18
nov

Interclassics Brussel

Vrijdag 18 november 2022 t/m zondag 20 november 2022
Brussels Expo, Belgiëplein, Brussel, BelgiëBekijk op kaart »
interclassics brussel 2015

De zesde editie van InterClassics Brussels, welke van 18 t/m 20 november 2022 plaatsvindt in Brussels Expo, zal in het teken staan van het 75 jarige bestaan van Ferrari. InterClassics presenteert tijdens Classic Car Show Brussels een indrukwekkende line-up van ’s werelds bekendste sportwagenfabrikant. Naast deze mijlpaal wordt ook de unieke relatie van België en de “Scuderia” belicht. Al in 1952 stond de Belgische privateer Ecurie Francorchamps met haar kenmerkend gele Ferrari’s aan de start van Le Mans en vele F1 races.


3
dec

Essen Motorshow

Zaterdag 3 december 2022 t/m zondag 11 december 2022
Norbertstraße 2, Essen, GermanyBekijk op kaart »
essen motorshow

De passie voor Classic Cars is te vergelijken met de liefde voor een goede wijn. Net als zij zijn Classic Cars een uitdrukking van smaak en stijl; maar het zijn ook beleggingen en items voor verzamelaars. En net als bij goede wijnen zijn er ook echte kenners in de moderne klassieke en antieke autosegmenten. Op de Essen Motor Show ontmoeten ze elkaar in de Classic en Prestige Salon in de hallen 1 en 2.