Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer of een pandemietje bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

29
jun

Oss on Classic Wheels 2020

Maandag 29 juni 2020
Eikenboomgaardplein, ossBekijk op kaart »

Oss on Classic Wheels is een oldtimerevenement voor twee- en vierwielers van 40 jaar en ouder. Tijdens de ochtend verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats van het Eikenboomgaardplein in Oss voor de inschrijving en kunnen bezoekers onder genot van muziek uit vervlogen tijden al het klassiek-schoons bewonderen. Rond 12:30u zullen de voertuigen worden uitgezwaaid voor een toertocht met een lengte van ongeveer 90km voor de vierwielers, en 60km voor de tweewielers door de wijde omgeving van Oss. Na afloop van de toertocht zullen de voertuigen weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. De dag wordt afgerond met een prijsuitreiking voor de deelnemers die in de ogen van de jury met de mooiste voertuigen rondrijden.

Voor bezoekers is gratis entree tot het evenemententerrein. Indien U met uw voertuig van 40 jaar of ouder wilt deelnemen kunt u zich inschrijven voor de volgende tarieven:

  Voor auto’s en vrachtauto’s:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €12,50
  • inschrijving op de dag zelf: €15,-
  • Voor brommers en motoren:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €10,-
  • inschrijving op de dag zelf: €12,50

De inschrijving voor deelname aan het evenement start om 10:00u. De toertocht zal aanvangen vanaf 12:30u en zal ongeveer 3 uur duren. Rond 15:30u zullen de deelnemers weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. Rond 17:00u is de prijsuitreiking.


9
jul

Goodwood Festival of Speed 2020

Donderdag 9 juli 2020 t/m zondag 12 juli 2020
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2020, je krijgt er geen spijt van!


19
jul

Kersenrit 19 juli

Zondag 19 juli 2020
Latensteinse Middenweg 4 tielBekijk op kaart »
kersenrit 2020 Tiel

De Kersenrit op 12 juli zit inmiddels helemaal vol daarom is er op 19 juli een 2de editie van deze toertocht. Ook voor deze rit zijn max 100 deelnemers toegestaan en vol is vol.

De Tielse Automobiel Club organiseert jaarlijks een aantal ritten voor oldtimers en classic cars. Deze ritten zijn in beginsel toegankelijk voor leden van de Oldtimer Club. Mochten er plaatsen vrij zijn dan kunnen alsnog niet-leden deelnemen. Verder zijn er nog een aantal ritten en evenementen die de club in samenwerking met andere oldtimer clubs doen.

Het weekend naar de Duitse Eifel is zeer zeker ook een aanrader en door de contacten die clubleden daar hebben, kan er een zeer betaalbaar weekend aangeboden worden in een heel leuk hotel.


31
jul

Classic Days Schloss Dyck 2020

Vrijdag 31 juli 2020 t/m zondag 2 augustus 2020
Schloss DyckBekijk op kaart »
classic days schloss dyck 2019

De 16e Classic Days staan op het programma voor 2020!
Van 31 juli t/m 2 augustus 2020 wordt de 15e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2020 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


7
aug

Eifeltour Tielse Automobielclub

Vrijdag 7 augustus 2020 t/m zondag 9 augustus 2020
Bundesstraße 4 weidenbachBekijk op kaart »
eifel Tour Tielse autmobielclub

Deze rit wordt georganiseerd door de Tielse Automobielclub. Bij deze rit geen inschrijfgeld, graag tijdig reserveren i.v.m. beschikbare hotelkamers. Het hotel waar dit jaar verbleven wordt, ligt in het Duitse Weidenbach.

Hotel Pappelhof Duitslan


23
aug

Oldtimer Festival Sassenheim

Zondag 23 augustus 2020
Park Rusthoff sassenheimBekijk op kaart »
Oldtimer festival Sassenheim

Ook dit jaar word het Oldtimer Festival Sassenheim gehouden. We zijn alweer toe aan de 6de editie!
Ieder jaar weten een groot aantal klassieks ons Oldtimer Festival te bereiken en ook dit jaar is alles wat rolt, rijdt en oud is van harte welkom! Ook dit jaar is de show in het prachtige Park Rusthoff en zullen de tourritten weer worden uitgezet.

Vergeet uw klassieker niet in te schrijven via de website! Dit voorkomt gedoe bij de ingang, toegang is uiteraard volledig gratis.

Omdat er voorlopig geen enkel zicht is op het mogen organiseren van grote evenementen in Nederland, is het Oldtimer Festival 2020 afgelast. Na het Lentefestival is nu ook het Oldtimer Festival definitief van de baan. Een enorme tegenvaller voor de medewerkers van de Evenementencommissie, die in beide festivals reeds heel veel tijd en energie hadden gestoken.


22
aug

Historic Grand Prix Zolder

Zaterdag 22 augustus 2020 t/m zondag 23 augustus 2020
circuit zolderBekijk op kaart »
Historic Grand Prix Zolder

De Historic Grand Prix maakt zijn terugkeer op Circuit Zolder op 22 augustus 2020. Een evenement voor jong en voor al ook oud omdat er ook iets minder jonge bolides te zien zijn! Scheurende motoren, blitse wagens en dit alles in een geweldige event sfeer!

De oude Formule 1-auto’s uit de jaren ’60 en ’70 brengen de bezoekers terug naar de F1-races die in Zolder verreden werden, terwijl het internationale kampioenschap voor sportwagens de glorietijden van Le Mans en Daytona laten herleven.

Er worden manches gereden van de Belcar Historic Cup, de Belcar Youngtimers en bovendien van de Duitse Tourenwagen Classics. Een dag genieten is gegarandeerd

Op zondag staat dé Concours d’élégance op het programma. Dit jaar in teken van 90 years Pininfarina! De paddock zal gevuld worden met pareltjes uit vervlogen tijden.


5
sep

Pijl en Bollenstreek Rally

Zaterdag 5 september 2020 t/m zondag 6 september 2020
RoelofarendsveenBekijk op kaart »
pijl en bollenstreek rally

Op 5 en 6 september 2020 staat de eerste rally van het jaar op de agenda. Na een tijdje zonder echte rally’s, nu weer een toertocht met wedstrijdelementen. En volgens het beproefde “bolletje-pijltje”-systeem. Ook voor de niet geoefende rijders is het prima te doen! Samen met de najaarsrally zal deze rally meetellen voor de wedstrijd: wie is de beste allround rallyrijder 2020.

De rally zal plaatsvinden in de omgeving van de bollenstreek. Startpunt op 5 september 2020 zal in Roelofarendsveen zijn, alwaar je ontvangen wordt met koffie/thee en iets lekkers. Eindpunt die dag ligt in Noordwijk, waarbij we afsluiten met een hapje en een drankje. Startpunt van 6 september 2020 met een heerlijke lunch zal in Sassenheim zijn. Eindpunt die dag ligt in Wateringen en ook hier met een hapje en een drankje. Kortom gewoon een weekend genieten van onze voitures!

En wat verder zo leuk is: je kunt zelf kiezen of je één van beide dagen deelneemt, of allebei de dagen. Natuurlijk, als je kans wilt maken op de titel “allround rallyrijder 2020”, dan is het verstandig beide dagen mee te doen!Overigens regelen wij geen overnachtingen. Mocht je dat willen, dan dien je dit zelf te regelen. Van der Valk Sassenheim kan een geschikte locatie zijn.

Naast het volgen van de route door middel van de bolletje-pijltjes zijn er op diverse punten speciale proeven te verrichten. Denk hierbij aan behendigheidsproeven (veelal met de auto). Kortom, dit mag je niet missen. De kosten bedragen voor zaterdag 5 september 2020 € 20 per equipe, voor zondag 6 september 2020 € 50 per equipe en daarmee voor zaterdag en zondag € 70 per equipe. Meld je nu aan! Hierbij kun je ook aangeven of je beginner (toeristenklasse) of gevorderde rijder (wedstrijdklasse) bent. Dit heeft effect op de moeilijkheidsgraad van de rally. Overigens maakt iedere deelnemer kans op de titel “allround rallyrijder 2020”. Tip: zoek ook even je lidmaatschapsnummer op, anders betaal je mee


3
okt

Volksworld 2020

Zaterdag 3 oktober 2020 t/m zondag 4 oktober 2020
sandown park esher surreyBekijk op kaart »
Volksworld 2020

Volksworld 2020 is verplaatst van het weekend van 21-22 maart naar het weekend van 3 en 4 oktober door Covid-19.

De VolksWorld Show is Europa’s belangrijkste luchtgekoelde VW Show, met ook watergekoelde transporters.

Honderden auto’s van showkwaliteit binnen en buiten, clubstands en een verbazingwekkende reeks gespecialiseerde handelaren plus een groot ruilgebied, aangevuld met livemuziek en ander VW-gerelateerd entertainment gedurende de hele show.

OPENINGSTIJDEN

Zaterdag 3 oktober 2020
Deuren open van 10.00 – 17.00 uur
Club Car Entry vanaf 7.30 uur

Zondag 4 oktober 2020
Deuren open 10.00 – 16.30 uur
Club Car Entry vanaf 7.30 uur

CAMPING OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 2 oktober 2020 – vanaf 13.00 uur.

Laatste toegang voor kamperen is 22.00 uur.

Let op: u moet een Camping Add-On-ticket kopen om te kamperen.


20
nov

InterClassics Brussel 2020

Vrijdag 20 november 2020 t/m zondag 22 november 2020
Brussels Expo, brusselBekijk op kaart »
blank

Van 20 tot en met 22 november 2020 staat de Europese hoofdstad Brussel wederom drie dagen in het teken van InterClassics Brussels.
Met 43.000m² in de Paleizen 5, 6, 7 en 9 is InterClassics Brussels de grootste beurs van de Benelux.

“75 years Jacky Ickx” – a tribute to a racing legen is het hoofdthema van de 6de editie van InterClassics Brussels. Tijdens de beurs kijken we terug naar de racegeschiedenis van deze Belgische racelegende aan de hand van een aantal topstukken.

Naast het hoofdthema zal er aandacht besteed worden aan “75 years of Elva ; the birth of McLaren. Tijdens InterClassics Brussels wordt er een uitzonderlijke collectie van dit minder bekende maar bijzondere merk gepresenteerd.

Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia en clubs.

De zesde editie van InterClassics Brussels belooft wederom een succes te worden.

blank


7
apr

Techno Classica Essen

Woensdag 7 april 2021 t/m zondag 11 april 2021
Messeplatz 1, essenBekijk op kaart »
techno classic essen

Wereldshow voor vintage, klassieke en prestigieuze auto’s, motorsport, motorfietsen, reserveonderdelen, restauratie en World Club Meeting op ruim 120.000 vierkante meter. Meer dan 190.000 bezoekers uit 41 verschillende landen.


28
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 29 augustus 2021
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

De 2020 editie van het Concours d’Elégance gaat NIET door!

Voor de editie van 2021 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.