Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

30
nov

Essen Motorshow

Zaterdag 30 november 2019 t/m zondag 8 december 2019
Norbertstraße 2, Essen, GermanyBekijk op kaart »
essen motorshow

De passie voor Classic Cars is te vergelijken met de liefde voor een goede wijn. Net als zij zijn Classic Cars een uitdrukking van smaak en stijl; maar het zijn ook beleggingen en items voor verzamelaars. En net als bij goede wijnen zijn er ook echte kenners in de moderne klassieke en antieke autosegmenten. Op de Essen Motor Show ontmoeten ze elkaar in de Classic en Prestige Salon in de hallen 1 en 2.


16
jan

Interclassics Maastricht

Donderdag 16 januari 2020 t/m zondag 19 januari 2020

Tijdens de 27ste editie van InterClassics Maastricht, van 16 t/m 19 januari 2020 in MECC Maastricht, zullen mooie herinneringen opgehaald worden aan de meest memorabele automerken die niet meer bestaan maar die prachtige ontwerpen hebben geproduceerd in het verleden. ‘Forgotten Classics’ is het thema van de oldtimerbeurs die inmiddels behoort tot de grootste oldtimerevents van de Benelux. Epische modellen van deze ‘Forgotten Classics’ zoals de Talbot Lago, Hispano Suiza, Pegaso,


31
jan

Bremen Classic Motorshow

Vrijdag 31 januari 2020 t/m zondag 2 februari 2020
Bremen classic motorshow 2019

De Bremen Classic Motorshow is de eerste grote oldtimertentoonstelling van het jaar. Hier vindt u alle klassieke parafernalia die u nodig hebt voor een geslaagde start van het seizoen: auto’s, motorfietsen, jonge klassiekers, historische motorsport, reserveonderdelen en restauratietips. Met een tentoonstellingsoppervlakte van 4651 m² bestaande uit acht zalen, ongeveer 45.000 bezoekers en 650 exposanten uit 12 landen, is de Bremen Classic Motorshow de place to be voor alle fans van klassieke auto’s.

De expertise van het publiek, het aanbod van hoogwaardige tentoonstellingen, de buitengewone sfeer en de unieke speciale shows voor auto’s en motorfietsen zijn al jaren de reden achter het succes van de Bremen Classic Motorshow. Vrienden, gelijkgestemde mensen, experts, verzamelaars en vetapen komen hier samen om te ontspannen en te praten over auto’s en motorfietsen. Het seizoen begint in Bremen!


7
mrt

Capital Cars & Classics

Zaterdag 7 maart 2020 t/m zondag 8 maart 2020
De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam, NederlandBekijk op kaart »
capital cars and classics aan het ij in Amsterdam

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 opent Capital Cars & Classics haar deuren voor de 5e editie.

Capital Cars & Classics is dé klassieke autobeurs in het hart van Nederland, een hoogwaardig evenement van internationale allure waar je gedurende twee dagen de crème de la crème aantreft op autogebied in een perfecte industriële ambiance in Amsterdam. Een mix van met smaak geselecteerde oldtimers, youngtimers en supercars zal acte de présence geven als hoofdthema. Het relatief kleinschalige evenement heeft voor de eerste keer plaatsgevonden in april 2016 en heeft alles in zich om op termijn in één adem genoemd te worden met Europese evenementen als Techno Classica en Retromobile.

Niet alleen het automobiele aanbod zal de verwachtingen van de veeleisende bezoekers overtreffen, er is ook rekening gehouden met de fijnproevers onder de bezoekers door een hoogwaardige bewezen catering. Daarnaast wordt er gestreefd naar een gevarieerd aanbod van aanverwante aanbieders van lifestyle artikelen zoals horloges, kleding en organisators van buitenlandse reizen voor het betere stuurwerk. Kortom; Capital Cars & Classics is een ware happening waar het autohart sneller van gaat kloppen. Save the date voor de tweede editie op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018!


6
mrt

Antwerp Classic Salon

Vrijdag 6 maart 2020 t/m zondag 8 maart 2020
Jan van Rijswijcklaan 191, Antwerp, BelgiumBekijk op kaart »

Reeds 43 jaar is het Antwerp Classic Salon de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de Belgische oldtimerclubs (en intussen ook meerdere Nederlandse clubs). We stellen Hall 1 volledig gratis ter beschikking.

Alle clubs steken veel energie in de thematische decoratievan hun stand en brengen de mooiste oldtimers van hun leden naar Antwerp Expo.

Ze nemen deel aan de interclubcompetitie waardoor ze belangrijke geldprijzen kunnen winnen. In samenwerking met de BFOV worden de 3 mooiste auto’s ook gekozen op de stands van de clubs.

La Storia Abarth

Voor de oprichting van Abarth & Co gaan we terug naar 31 maart 1949. Carlo Abarth start de samenwerking met zijn vriend Guido Scagliarini. Carlo Abarth had het noodlijdende Italiaanse automerk Cisitalia overgenomen, met – naast de restanten van het bedrijf – ook een aantal afgewerkte en onafgewerkte Cisitalia’s.


9
apr

International Amsterdam Motor Show

Donderdag 9 april 2020 t/m maandag 13 april 2020
International Auto Show Amsterdam

Ook deze 3e editie zal het accent leggen op auto’s die de harten sneller doen kloppen. Stuk voor stuk auto’s voor de autoliefhebber.
Tijdens IAMS 2020 kun je de meest bijzondere supercars verwachten uit binnen- en buitenland, maar ook de meest bijzondere klassieke auto’s, aanverwante lifestyle producten en accessoires, maar ook aandacht voor motorperformance van de bovenste plank en een knipoog naar de nationale en internationale autosport. De IAMS breidt in 2020 uit en vindt plaats in de karakteristieke Europahal met aanleunende hallen 2 en 3 maar ook met hal 7 (Amstelhal) en de Europafoyer.

De openingstijden van de International Amsterdam Motor Show 2019 zijn:

 • Donderdag 9 april tot en met 12 april: 10.00-17.00 uur
 • Woensdag 8 april: Preview Night

Meer informatie vind je op deze website en via telefoonnummer 088-0402402 of info@amsterdammotorshow.com.


11
apr

Oldtimerbeurs Klassieker Drachten

Zaterdag 11 april 2020 t/m maandag 13 april 2020

Heel het Fries Congrescentrum 13.000+ m2 is gevuld met klassiekers. Je kunt op deze gezellige locatie genieten van classic cars, motoren, bromfietsen waarvan het bouwjaar dateert van voor december 1990

Ook zijn er deelnemers met miniaturen, jukeboxen, overige gadgets en worden er demonstraties gehouden. Handelaren, clubs en restauratiebedrijven presenteren hun waar en kunnen je, zonodig, van advies dienen. Voor onderdelen nieuw en gebruikt kun je ook zeker terecht op deze beurs.

3 dagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Entree is 8,- Euro, kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er is een ruime parkeergelegenheid waar je gratis kunt parkeren. Bezoekers met een voertuig waarvan het bouwjaar dateert voor december 1990 kunnen parkeren op het (vergrote) showpaddock en krijgen 2,- Euro korting op de entree !

Verkopen van de oldtimer en kofferbakhandel is toegestaan!


29
jun

Oss on Classic Wheels 2020

Maandag 29 juni 2020

Oss on Classic Wheels is een oldtimerevenement voor twee- en vierwielers van 40 jaar en ouder. Tijdens de ochtend verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats van het Eikenboomgaardplein in Oss voor de inschrijving en kunnen bezoekers onder genot van muziek uit vervlogen tijden al het klassiek-schoons bewonderen. Rond 12:30u zullen de voertuigen worden uitgezwaaid voor een toertocht met een lengte van ongeveer 90km voor de vierwielers, en 60km voor de tweewielers door de wijde omgeving van Oss. Na afloop van de toertocht zullen de voertuigen weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. De dag wordt afgerond met een prijsuitreiking voor de deelnemers die in de ogen van de jury met de mooiste voertuigen rondrijden.

Voor bezoekers is gratis entree tot het evenemententerrein. Indien U met uw voertuig van 40 jaar of ouder wilt deelnemen kunt u zich inschrijven voor de volgende tarieven:

  Voor auto’s en vrachtauto’s:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €12,50
  • inschrijving op de dag zelf: €15,-
  • Voor brommers en motoren:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €10,-
  • inschrijving op de dag zelf: €12,50

De inschrijving voor deelname aan het evenement start om 10:00u. De toertocht zal aanvangen vanaf 12:30u en zal ongeveer 3 uur duren. Rond 15:30u zullen de deelnemers weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. Rond 17:00u is de prijsuitreiking.


9
jul

Goodwood Festival of Speed 2020

Donderdag 9 juli 2020 t/m zondag 12 juli 2020
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2020, je krijgt er geen spijt van!


31
jul

Classic Days Schloss Dyck 2020

Vrijdag 31 juli 2020 t/m zondag 2 augustus 2020
classic days schloss dyck 2019

De 16e Classic Days staan op het programma voor 2020!
Van 31 juli t/m 2 augustus 2020 wordt de 15e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2020 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


29
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 29 augustus 2020 t/m zondag 30 augustus 2020
concours d'elegance paleis soestdijk

Voor de editie van 2020 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvonden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.