MENU

Oldtimer evenementen & toertochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de oldtimer toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows met oldtimers. In de koudere maanden staan veel klassieke bolides natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle oldtimer evenementen, tours en shows die er de komende tijd worden georganiseerd.

 

Oldtimer evenement of toertocht aanmelden

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het op deze pagina zodat zoveel mogelijk liefhebbers op de hoogte zijn van alle mooie activiteiten die er worden georganiseerd rondom klassieke auto’s.

7
mei

Tulpenrallye 2022

Zondag 7 mei 2023 t/m zaterdag 13 mei 2023
frankfurt duitslandBekijk op kaart »
tulpenrallye 2022

De 69e Tulpenrallye start op zondag 7 mei 2023 in Frankfurt. Hier komen de ruim 200 deelnemende equipes bij elkaar.

Op zondag kunnen zij deelnemen aan een oefenrit, waarbij alvast iedereen kan wennen aan het kaartmateriaal, de gebruikte systemen etc. Ook is deze rit goed geschikt om de samenwerking binnen de equipe wat fijn te slijpen. Deze oefenrit is niet verplicht, gratis en er komt geen uitslag.

De rally gaat op maandag 8 mei 2023 van start en finish is op zaterdag 13 mei bij Château St. Gerlach in Valkenburg. In 6 dagen leggen de equipes, met auto’s die voor 1973 zijn gebouwd, ruim 2.500 kilometer af.

De inschrijving opent op zaterdag 5 november 2022 om 10.00 uur en sluit bij voldoende inschrijvingen. Neem je tijd om correct in te schrijven en graag actuele foto’s toevoegen. Nieuwe equipes komen online zodra ze geaccepteerd zijn.

Klassen

Het is mogelijk om deel te nemen in de:

Vintageklasse, voor auto’s die zijn gebouwd voor 1951;
Touringklasse, voor deelnemers met weinig of geen rallyervaring;
Sportingklasse, voor meer ervaren equipes;
Expertklasse, waarin de equipes met de meeste ervaring tegen elkaar strijden.

Naast persoonlijke prijzen in de vier klassen, zijn er prijzen voor de dagwinnaars per klasse. Ook zijn er diverse prijzen per automerk. Ook kan men in elke klasse inschrijven voor de teamcompetities (3-5 equipes per team), waarbij elke equipe slechts in één team in kan schrijven. Er is verder een aparte teamprijs onder de naam Nations Cup. Voor deze cup komen landenteams in aanmerking die door de organisatie vooraf worden samengesteld.


12
mei

Franeker Oldies Festival

Vrijdag 12 mei 2023 t/m zaterdag 13 mei 2023
franekerBekijk op kaart »
Franeker Oldies Festival

De stichting Franeker Oldies Festival heeft in 2019 het stokje overgenomen van het bekende Rock en Roll festival. Hierbij kiezen we voor een bredere muziek opzet. Het zou voor Franeker een groot gemis zijn om zo’n prachtig festival niet meer door te laten gaan. En daarom hebben wij besloten om het in een nieuw jasje te steken. Het middag programma blijft wel hetzelfde als op het Rock en Roll festival. Dus de oldtimers krijgen weer een plekje, de braderie, het rock en roll dansen en de kindermiddag met de hoelahoep wedstrijd. De muziek in de avond is iets breder gemaakt met muziek uit de jaren 60 en 70. Kortom voor iedereen is er iets leuks te beleven en we maken er met zijn allen er gezellige dagen van!

Zaterdag 13 mei is er ook weer een mooie tour tocht georganiseerd voor de oldtimers en brommers. Ook deze editie lijkt het de organisatie leuk om weer bijrijders mee te nemen, dit jaar hebben ze er voor gekozen om de bewoners van Westerpoort Franeker uit te nodigen. Bent u bereid en kunt u deze mensen als bijrijder mee nemen, graag dit aangeven bij de aanmelding. Dan wordt het zonder twijfel een prachtige dag!


27
mei

Oldtimerdag Culemborg

Zaterdag 27 mei 2023
Costerweg CulemborgBekijk op kaart »
oldtimerdag culemborg

Op zaterdag 27 mei zal vanaf 10.00 uur de Costerweg in Culemborg veranderen in een grote Oldtimershow. Ruim 300 oldtimers en youngtimers worden daar overzichtelijk geëxposeerd en zijn te bezichtigen voor deelnemers én publiek.

De Costerweg zal aangekleed worden met terrasjes, foodtrucks en kraampjes, Omstreeks 13.00 uur vertrekken we in kleine groepjes voor een defilé over de markt van Culemborg, om vanaf daar te beginnen aan een prachtige route door de regio. De deelnemers ontvangen vanzelfsprekend het felbegeerde schildje.


26
mei

FunCarRun’s Rundum Sauerland-route!

Vrijdag 26 mei 2023 t/m maandag 29 mei 2023
OmmenBekijk op kaart »
blank

De Rundum Sauerland-route biedt u de unieke kans om een van de mooiste gebieden van Duitsland te ontdekken – het Sauerland. Dit prachtige gebied is beroemd om zijn adembenemende landschappen, schitterende meren en bergen.

Tijdens deze route zult u genieten van het adembenemende uitzicht op het Sauerlandse landschap en krijgt u de kans om enkele van de meest bezienswaardige plekken van het gebied te bezoeken. Van de schitterende meren van het Sauerland tot de hoge bergen, de route leidt u door het hart van dit prachtige gebied.

Bovendien biedt de organisator u de mogelijkheid om enkele traditionele Duitse stadjes en dorpen te bezoeken en te ervaren hoe de lokale bevolking leeft en werkt. Hier kunt u genieten van de lokale gerechten en producten en krijgt u een echte smaak van het Sauerlandse leven.

De Rundum Sauerland-route is een unieke en onvergetelijke ervaring voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een uitstekende manier om de schoonheid van het Sauerland te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van een onvergetelijke rit.

Dus waar wacht u nog op? Stap in uw auto en ontdek het prachtige Sauerland!

Praktische informatie

Elke auto van 15 jaar en ouder is welkom op dit evenement, de prijzenpot is weer goed gevuld en natuurlijk zijn er iedere dag weer leuke en moeilijke opdrachten om mee in de weer te gaan. Aan het eind van elke dag kan je de opdrachten inleveren bij de jury. De hoofdprijs is € 300,- voor de winnaar van het klassement op dag 4. 2e prijs € 200,- 3e prijs € 100,-

Na de eerste 3 etappes is er voor het team met de meeste punten, € 50,-. Ook is er voor de mooiste auto een ticket voor een 1-dags evenement naar keuze, hier stemmen jullie zelf voor bij de finish op dag 3. (Op je eigen auto stemmen mag niet). Verder krijgt de top 3 van het klassement ook een ticket voor een 1-dags evenement naar keuze.

Afstanden: 200 kilometer per dag, 800 kilometer in totaal.

Data: vrijdag 26 tot en met 29 mei 2023.

Inbegrepen bij een ticket:

 • Deelname voor 2 personen.
 • Route en opdrachten dag 1 + 2 +3 + 4.
 • Koffie of thee bij de start de 1e dag.
 • Drankje na afloop dag 1, 2 en 3.
 • Drankje en hapje na afloop 4e dag.
 • Foto’s gemaakt van jouw auto (digitaal na afloop).
 • Prijsuitreiking.
 • Vier zeer gezellige dagen.
 • Gegarandeerd een glimlach op het gezicht.
 • Weten Hoe mooi de windrichting Oost is.
 • Onderweg zijn naar het onbekende.
 • Voor de overnachtingen zullen wij minimaal twee aanbevelingen doen en ook aangeven waar wij als organisatie/jury verblijven.

De prijs van bovenstaande avonturenrit is per team van 2 personen € 299,- (inclusief € 15,- administratiekosten)
Een extra teamlid toevoegen kan voor € 50,- per persoon.


2
jun

911stedentocht 2023

Vrijdag 2 juni 2023
It Butlan 16 heegBekijk op kaart »
9Elfstedentocht 2023

It giet oan! De 4e editie van de Elfstedentocht voor Porsche 911-rijders op vrijdag 2 juni 2023. Elk jaar wordt er een nieuwe route uitgezet door de organisatie.

De kans dat deze klassieker te schaats ooit nog verreden zal worden lijkt met het jaar kleiner te worden. Hoe leuk is het dan om alle elf steden aan te doen met jouw Porsche 911 en tegelijk de mooiste stuurmanswegen van Friesland ervaart!? Deelnemers rijden zowel klassieke als moderne Porsches van het type 911.

Zoals je van ons gewend bent zullen wederom markante plekken dienst doen als start-, lunch en dinerlocatie voor deze onvergetelijke tourrit. Deze keer zal de start plaatsvinden bij de Friese botenbouwer die de wereld verovert, Wajer! In de loop van 2023 zullen we op deze plek tevens de lunch en finish locatie bekend maken.

Daarnaast mag je verwachten:

 • Ontvangst met koffie en gebak in de loop van de ochtend
 • De fijnste stuurmanswegen waarbij er gestreden wordt in twee klassen, de tourklasse (uitgeschreven route) en sportklasse (klassementsproeven, haalbaar voor niet geoefende rallyrijders)
 • Lunch op een unieke locatie!
 • Feestelijke afsluiting met diner en prijsuitreiking met gelijkgestemden

De kosten van de 9Elfstedentocht bedragen 399,11 Euro excl. BTW per equipe (482,92 Euro incl. BTW). Deze tourrit wordt georganiseerd in samenwerking met Tour De Mille Virages.

Maximaal 60 deelnemers kunnen zich inschrijven. Schrijf nu in en de voorpret kan beginnen!


11
jun

Diemse Toren Classic

Zondag 11 juni 2023
Tatelaarweg 21 DidamBekijk op kaart »
Diemse Toren Classic

Zondag 11 juni 2023 mag u weer meerijden met de mooiste toertocht door de prachtige streken Montferland, de Achterhoek en/of de Veluwe. Deze streken zijn heel divers en omvatten rivierlandschap, heuvelachtig landschap, bossen en velden. Het zijn prachtige streken waar u optimaal van uw klassieker of bijzondere auto kunt genieten.

Voor wie?
Heeft u een oldtimer, youngtimer, een cabrio of een andere bijzondere auto? Dan is dit een perfecte dag voor u!

Wanneer?
Datum: Zondag 11 juni 2023
Ontvangst: vanaf 9:30 bij Service Station Tatelaar aan de Tatelaarweg 21a Didam
start: 10:30
Finish: 14:00-15:00
Afstand: ca. 80KM


17
jun

Oldtimer Festival Veenendaal

Zaterdag 17 juni 2023
3902 HA VeenendaalBekijk op kaart »
Oldtimerdag Veenendaal

DE 5E EDITIE VAN HET OLDTIMERFESTIVAL WORDT GEHOUDEN OP ZATERDAG 17 JUNI 2023!
Met 3000 toeschouwers, 450 oldtimers, een geslaagde ochtendrit en perfect weer was het in alle opzichten een prachtige festival in 2022. We hopen we dit succes in 2023 te kunnen herhalen.

Op ons gratis festival aan de Groeneveldselaan komen alle voertuigen samen, ook degenen die niet aan een ochtendrit deelnamen. Naast alle oldtimers is er ook een markt, eten, drinken, kindervermaak en muziek. Geniet vooral na door in de fotomap de honderden foto’s van de verschillende eerdere festivals te bekijken. Deze opzet willen we gezien alle positieve reacties vasthouden voor zaterdag 17 juni 2023. Wij houden u via Facebook en deze site op de hoogte van alle ontwikkelingen.


18
jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Zondag 18 juni 2023
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


Wij hebben al vaker de Oldtimerdag in Lelystad bezocht. Altijd gezellig!


16
jun

Historic Grand Prix Zandvoort

Vrijdag 16 juni 2023 t/m zondag 18 juni 2023
circuitpark zandvoortBekijk op kaart »
historic Grand Prix Zandvoort

Ook in 2023 keert de Historic Grand Prix terug naar Zandvoort! Van klassieke F1- tot F3-auto’s uit de jaren 80 tot LMP en GT-wagens uit de zero’s: ook deze editie belooft een spektakel te worden met meer entertainment dan ooit tevoren. Geniet van muziek, barbecues, ronkende motoren en meer. Het ultieme dagje/weekend uit met je vrienden, vader, moeder, opa, oma of het complete gezin. De Historic Grand Prix vormt een combinatie van historische autosport en een programma vol nevenactiviteiten!

Vanaf de eerste officiële race in 1948 tot vandaag de dag heeft CM.com Circuit Zandvoort vele tijdperken doorlopen en het ontstaan van vele grote kampioenen als Lauda, Senna, Hamilton en Verstappen meegemaakt. Sportwagens die in de beginjaren op het circuit raceten zijn inmiddels gekroond tot nationaal erfgoed. Vier samen met vele liefhebbers de 75e verjaardag van CM.com Circuit Zandvoort en koop nu jouw early bird tickets voor de Historic Grand Prix 2023.


25
jun

Oss on classic wheels

Zondag 25 juni 2023
Eikenboomgaardplein, ossBekijk op kaart »
Oss on classic wheels

Oss on Classic Wheels is een oldtimerevenement voor twee- en vierwielers van 40 jaar en ouder. Tijdens de ochtend verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats van het Eikenboomgaardplein in Oss voor de inschrijving en kunnen bezoekers onder genot van muziek uit vervlogen tijden al het klassiek-schoons bewonderen.

Rond 12:30u zullen de voertuigen worden uitgezwaaid voor een toertocht met een lengte van ongeveer 90km voor de vierwielers, en 60km voor de tweewielers door de wijde omgeving van Oss.

Na afloop van de toertocht zullen de voertuigen weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. De dag wordt afgerond met een prijsuitreiking voor de deelnemers die in de ogen van de jury met de mooiste voertuigen rondrijden.


25
jun

Oldtimerdag Mijdrecht

Zondag 25 juni 2023
Ontspanningsweg 1, mijdrechtBekijk op kaart »
oldtimerdag Mijdrecht

Heb je een oldtimer en lijkt het je leuk om een middagje met gelijkgestemden door te brengen, op te scheppen en onder elkaars motorkap te gluren? Of heb je géén oldtimer, maar wil je ze wèl zien? Dan is de 2e “Oldtimer Middag Mijdrecht” helemaal iets voor jou.

Op zondagmiddag 25-06-2023 worden er tot 250 Oldtimerbezitters uitgenodigd om hun trots te komen laten zien in Mijdrecht. Ze maken er een feestje van daar in Mijdrecht, want ze stellen de auto’s op langs een food-court, alwaar je natje en droogje professioneel wordt samengesteld. En dat komt goed uit, want de show is van 15:00 tot 19:00, dus etenstijd valt daar mooi tussen.

De toegang is natuurlijk gratis, maar je versnaperingen zijn (ook natuurlijk) voor eigen rekening! :-). Deze middag volgens het Cars&Coffee concept is voor alle merken, zolang de Auto/Motor/Brommer ouder is dan 25 jaar.

Het evenement begint rond 15:00 uur en om 19:00 uur breken ze de boel weer af.

De auto’s staan opgesteld op de parkeerlocatie van Optisport/Veenweidebad in Mijdrecht (Ontspanningsweg-1, Mijdrecht) en ze regelen een uitgebreid food-court ter plaatse.

Deelname is gratis voor oldtimer bezitters en publiek. Wél vragen ze de bezitters om vooraf in te schrijven op de website, zodat ze het maximum aantal auto’s voor deze middag kunnen sturen.


25
jun

Kersenrit

Zondag 25 juni 2023
Latensteinse Middenweg 4 TielBekijk op kaart »
kersenrit oldtimers tielse automobielclub

Bij deze rit staan de echte betuwse kersen klaar en na afloop van de rit is er uiteraard weer wat te eten en drinken. Tevens is er na afloop de mogelijkheid deel te nemen aan de BBQ.

Bij alle ritten ontavngt u een complete route beschrijving met daarbij een telefoon nummer van de organisatie. Tijdens onze ritten wordt u voorzien van een lunchpakket. Zowel voor als na de rit is er koffie en een hapje. Als u pech krijgt is er altijd hulp om uw klassieker af te slepen. Uiteraard wordt er altijd eerst geprobeerd u weer mobiel te krijgen.

Voor leden € 10.- per persoon. Niet leden betalen € 15,- per persoon. Alle ritten zijn inclusief ontvangst met koffie en koek.


13
jul

Goodwood Festival of Speed 2023

Donderdag 13 juli 2023 t/m zondag 16 juli 2023
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2022, je krijgt er geen spijt van!

Full Throttle - The Endless Pursuit of Power, The Goodwood Festival of Speed

Ja, het is wat verder weg en het heeft een groter prijskaartje, maar het is 120% de moeite waard weten we uit ervaring!


22
jul

Historic Grand Prix Zolder

Zaterdag 22 juli 2023 t/m zondag 23 juli 2023
zolder belgieBekijk op kaart »
blank

Circuit Zolder en de Historic Grand Prix zijn al jarenlang beste vrienden. Dit is vintage fast moving history! Met de komst van verschillende series tijdens het eerste weekend van juli 2023 is de actie op de piste verzekerd. In de paddock zullen er op zaterdag en zondag vele oldtimer-juweeltjes te bewonderen zijn.

Op zondag 23 juli organiseert Circuit Zolder voor de 6e maal het Concours d’élégance . De maximum 50 deelnemende klassiekers aan het concours worden in een stijlvol aangeklede zone gepresenteerd aan het publiek en zijn per klasse ingedeeld. De deskundige jury o.l.v. Leo Van Hoorick (Conservator AUTOWORLD) zal de gepresenteerde klassiekers beoordelen. Wedden dat er ogen tekort zijn om al het moois te bewonderen.

Gedurende het hele weekend wordt er een heus verkoopsdorp ingericht centraal in de paddock van Circuit Zolder dat bereikbaar is voor het publiek en alle deelnemers van de races.


6
aug

Geleense Oldtimer Parade, 25e editie

Zondag 6 augustus 2023
markt geleenBekijk op kaart »
oldtimerdag Geleen 2022

Op zondag 6 augustus 2023 vindt op de Markt in Geleen alweer de 25ste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade.

Organisatie is in handen van de ” Stichting Oldtimer Vrienden Limburg ” en dit in samenwerking met een aantal sponsoren, de horeca ondernemers en de gemeente Sittard-Geleen. In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland.

Ook de deelnemende klassiekers en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante klassiekers, van heel groot tot zeer klein.

De Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers waarbij vele wetenswaardigheden aan het licht komen. De gehele dag zijn de vooroorlogse oldtimers van de STOVL te bewonderen samen met de oude tractoren en stationaire motoren. Er worden dit jaar vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven.

De dagindeling voor de deelnemers zal ongeveer dezelfde zijn dan in 2019. De twee rondritten blijven bestaan, maar in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer. In de namiddag is er een rit van zo’n 40 kilometer door het prachtige heuvelland.

Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen. U bent niet verplicht beide ritten te rijden; u kunt uw dag helemaal naar eigen believen indelen.

Iedereen heeft dan de gelegenheid om de andere voertuigen te bekijken of andere tentoongestelde zaken te bewonderen. Vanaf de terrasjes van de omliggende cafés kan je genieten van alles wat er op het marktplein gebeurt. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de Geleense Oldtimer Parade. Het belooft een bijzondere en gezellige dag te worden. Deelname staat open voor auto’s en motoren van minimum 25 jaar en ouder.

De dagindeling op 7 augustus ziet er als volgt uit:

 • Vanaf 9.00 uur ontvangst en uitreiking van de benodigde papieren en rallyplaat.
 • Vanaf 9.30 uur vertrek van de eerste rit door het Limburgse heuvelland, waarna vanaf 12.00 uur terugkeer op de Markt.
 • Vanaf 13.00 uur vertrek voor de tweede rit door het Limburgse heuvelland met voertuigpresentatie.

Deelname kost per voertuig met bestuurder € 17,50,- en voor elke passagier € 7,50,-. In deze bijdrage zijn inbegrepen: een rallyplaat, routebeschrijvingen, broodjes, consumptiebon en sponsorartikelen. De startnummers worden pas 14 dagen voor het evenement verzonden en dit na registratie van je betaling. Met het startnummer kan je rechtstreeks het marktplein oprijden zonder uit te stappen. Eveneens bij het binnenrijden ontvangt u dan de sponsortas met het rallybord, de routebeschrijvingen, de broodjes en consumptiebonnen. Overschrijven kan tot 1 week voor het evenement. Op de dag zelf kan men zich ook nog aanmelden aan de inschrijfbalie, u dient dan wel rekening te houden met enige wachttijd.


20
aug

De TON Classic 2023

Zondag 20 augustus 2023
laagdorp, AlkenBekijk op kaart »
blank

Het is alweer de 10e editie van dé oldtimer rit in en om Alken in België. Om 10 u start de rit in twee verschillende klassen namelijk de toerklasse (gemakkelijke bolleke-pijl zonder valstrikken) of de sportklasse (verschillende soorten bolleke-pijl, visgraat en wat kaart) volgens een parcours dat wederom uitgetekend is door Jos Laureyn, onze vertrouwde roadbookontwerper.

Na circa 90km komet het gezelschap terug aan in Alken waar het middagmaal wacht. Dit jaar is er een pasta buffet. Hiervoor dient u zich vooraf in te schrijven aan 15€ p.p. Voor de namiddagrit is gekozen voor een wat korter parcours in dezelfde klassen. Na wat genieten, gaat de rit terug richting brouwersgemeente Alken.


1
sep

Concours d’Elegance Soestdijk

Vrijdag 1 september 2023 t/m zondag 3 september 2023
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

Voor de editie van 2023 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.
 
Dit jaar staat in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot spectaculaire prototypes, en echt alles hier tussenin! Naast alle auto-glorie kunt u genieten van de PreWar Sprint, de modeshows, de royal fair, live muziek en voor de kinderen is er de Trapauto Race.


Natuurlijk zijn wij al meerdere keren op het Concours d’Elegance geweest. Het is al genieten op de parkeerplaats!


1
sep

Concours of Elegance Hampton Palace

Vrijdag 1 september 2023 t/m zondag 3 september 2023
hampton court palaceBekijk op kaart »
concours elegance hampton palace 2022

Het Concours of Elegance 2023 vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september in Hampton Court Palace. Het Concours of Elegance begon in Windsor Castle in 2012, voordat het in 2015 verhuisde naar St James’s Palace, Hampton Court Palace in 2014 in het Palace of Holyroodhouse in Edinburgh (de officiële residentie van Hare Majesteit de Koningin in Schotland) voordat het terugkeerde naar Windsor Castle in 2016 en Hampton Court Palace in 2017.

Het Concours of Elegance zal opnieuw een selectie van 60 van de zeldzaamste auto’s van over de hele wereld samenbrengen, waarvan er vele nog nooit eerder in het Verenigd Koninkrijk zijn gezien. Veel van de Concours-auto’s zullen ook deelnemen aan een tweedaagse rondrit in de dagen voorafgaand aan het belangrijkste Concours-evenement. Uniek is dat de winnaar van het Concours of Elegance niet wordt gekozen door een jury, maar door de eigenaren van de auto’s zelf. Elke deelnemer wordt gevraagd om op de andere tentoongestelde modellen te stemmen om te beslissen welke auto als de ‘Best of Show’ wordt beschouwd.

Als aanvulling op het Concours of Elegance zullen honderden andere mooie auto’s worden tentoongesteld, waaronder deelnemers aan The Club Trophy. Nu, in zijn achtste jaar, ziet The Club Trophy dat enkele van de meest prestigieuze autoclubs van het VK hun beste voorbeelden aanbieden aan een onafhankelijke jury. De winnende Club Trophy-auto zal een plaats innemen in het belangrijkste Concours of Elegance-evenement van het volgende jaar.


15
sep

Cento Miglia d’Olanda

Vrijdag 15 september 2023 t/m zondag 17 september 2023
Land tussen Maas & WaalBekijk op kaart »
cento miglia d'ollanda

De Lancia Club Nederland is opgericht in 1973 en dat betekent dat de club dit jaar 50 jaar bestaat! Een bijzondere mijlpaal en daarom maakt LCN er in 2023 een groots jaar van; met als één van de hoogtepunten de “Cento Miglia d’Olanda (CMO)”.

Elke vijf jaar, wanneer de club een lustrum viert, staat de CMO op de agenda; een groots opgezet weekend waaraan meer dan 70 Lancia’s gaan deelnemen van zowel de LCN als diverse internationale clubs.

LCN nodigen alle leden met hun Lancia, van oldtimer tot de meest recente Ypsilon, van harte uit voor het CMO 2023, welke plaats zal vinden van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september 2023. Reserveer dit weekend alvast in uw agenda.

Het is een goede traditie dat de Lancia Club Nederland bij jubileumvieringen ook de Lancia clubs uit andere landen uitnodigt. Zeker nu Lancia als merk weer terug zal keren op de markt is het belangrijk dat de contacten en de samenwerking tussen de clubs in de diverse landen gehandhaafd en waar mogelijk versterkt worden.

Programma

Aan het volledige programma wordt nog gewerkt. In hoofdlijnen is het programma (onder voorbehoud) hieronder opgenomen:

Vrijdag 15 september 2023

 • 15:00u aankomst hotel;
 • 17:00u welkom en aperitief; met aansluitend diner.

Zaterdag 16 september 2023

 • 7:30u ontbijt (vanaf);
 • 9:00u ontvangst leden zonder overnachting (met koffie en lekkernij);
 • 9:45u briefing en start rit;
 • 10:30u bezoek Metropole Druten en aansluitend lunch;
 • 18:30u diner.

Zondag 17 september 2023

 • 7:30u ontbijt (vanaf);
 • 9:45u briefing en start rit;
 • 13:00u lunch en einde programma.
 • Optioneel is overnachten t/m maandag 18 september mogelijk

8
dec

Essen Motorshow

Vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 10 december 2023
Norbertstraße 2, Essen, GermanyBekijk op kaart »
essen motorshow

De passie voor Classic Cars is te vergelijken met de liefde voor een goede wijn. Net als zij zijn Classic Cars een uitdrukking van smaak en stijl; maar het zijn ook beleggingen en items voor verzamelaars. En net als bij goede wijnen zijn er ook echte kenners in de moderne klassieke en antieke autosegmenten. Op de Essen Motor Show ontmoeten ze elkaar in de Classic en Prestige Salon in de hallen 1 en 2.

Jaarlijks zijn er zo’n 500 exposanten die hun droomauto-aanbod presenteren aan autoliefhebbers op de Essen Motor Show. EMS, oftewel Essen Motor Show, is Europa’s grootste en belangrijkste presentatie-show voor tuning, motor sporten, sportieve auto’s, klassieke auto’s en motoren. Het beursterrein is maar liefst 100.000 m² groot verdeeld over 8 hallen. Het evenement vindt plaats in december 2023.

EMS heeft een uniek dienstenaanbod in Europa met zijn vijf emotionele thema-sectoren Tuning, Motorsport, Sporting Series Automobile, Classic Cars en Motorfietsen. Daarnaast is er voor een enorm showprogramma met show, feest, eigen motorsportgebied en de motorsportarena voor live rij-demonstraties gezorgd. Ook kunnen oldtimerliefhebbers genieten van de klassieke voertuigen in de Classic & Prestige Salon. Op deze expositie zijn er natuurlijk ook oldtimers te koop.

Dankzij de ruime openingstijden kunt u rustig rondkijken op deze prachtige beurs. Een toegangskaartje kost ongeveer €15 per persoon per dag. Kinderen tot en met 16 jaar bedragen zo’n €13. Het adres is Messeplatz 1, 45131 Essen, Duitsland.


10
mei

Monaco Historic Grand Prix 2024

Vrijdag 10 mei 2024 t/m zondag 12 mei 2024
monacoBekijk op kaart »
historic grand prix monaco 2022

De Monaco Historic Grand Prix wordt elke twee jaar gehouden en dit wordt de 14e editie in het hartje van Monaco op het welbekende circuit waar ook de Formule 1 verreden wordt.

Le Film du Grand Prix de Monaco Historique 2021

Deze stond al een tijdje op ons verlanglijstje en in 2022 gingen we er dan eindelijk naartoe! We komen er al jaarlijks voor de Formule 1, maar deze Historic Grand Prix is een klasse apart. Lees hier ons verslag!