Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer of een pandemietje bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

 

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het.

20
mrt

Volksworld 2020

Zaterdag 20 maart 2021 t/m zondag 21 maart 2021
sandown park esher surreyBekijk op kaart »
Volksworld 2020

Volksworld 2021 wordt gehouden in het weekend van 20-21 maart 2021.

De VolksWorld Show is Europa’s belangrijkste luchtgekoelde VW Show, met ook watergekoelde transporters.

Honderden auto’s van showkwaliteit binnen en buiten, clubstands en een verbazingwekkende reeks gespecialiseerde handelaren plus een groot ruilgebied, aangevuld met livemuziek en ander VW-gerelateerd entertainment gedurende de hele show.

CAMPING OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 20 maart 2021 – vanaf 13.00 uur.

Laatste toegang voor kamperen is 22.00 uur.

Let op: u moet een Camping Add-On-ticket kopen om te kamperen.


7
apr

Techno Classica Essen

Woensdag 7 april 2021 t/m zondag 11 april 2021
Messeplatz 1, essenBekijk op kaart »
techno classic essen

Wereldshow voor vintage, klassieke en prestigieuze auto’s, motorsport, motorfietsen, reserveonderdelen, restauratie en World Club Meeting op ruim 120.000 vierkante meter. Meer dan 190.000 bezoekers uit 41 verschillende landen.


11
apr

Bollenrit 2021

Zondag 11 april 2021
denemarkenlaan, hazerswoude-dorpBekijk op kaart »
bollenrit tourrit voor oldtimers

De Bollenrit van 2020 kon door corona helaas niet doorgaan. In 2021 is er de hoop wel een corona-proof evenement te kunnen organiseren. Voor start en finish wordt gebruik gemaakt van een goedgekeurd drive-through concept waarbij de deelnemers niet de auto uit hoeven. Aan andere details, zoals koffie-to-go en duidelijke corona-richtlijnen wordt nog gewerkt. Uiterlijk 21 maart wordt het besluit genomen of de Bollenrit 2021 definitief doorgaat.

De Rotaryclub Rijnwoude organiseert al sinds het jaar 2008 jaarlijks een rit door het Groene Hart en de Bollenstreek, typisch een rit van ongeveer 100 kilometer.

Traditioneel met oldtimers, maar om meer deelnemers te kunnen aantrekken en natuurlijk ook om meer geld op te halen voor het goede doel is de Bollenrit sinds 2019 ook opengesteld voor moderne auto’s en motoren. Dit kunnen bijzondere auto’s zijn maar ook gewone auto’s zijn meer dan welkom. Dit jaar hopen we zelfs op deelname van een of meer elektrische auto’s. De opbrengst gaat naar Hospice Issoria in Leiden.

Start en finish zullen plaatsvinden op het parkeerterrein van Greenpark Boskoop BV, Denemarkenlaan 9, 2391 PZ, op het ITC terrein in Hazerswoude-Dorp.


16
apr

Posbank & IJssel 3- of 4-daags Clubritje

Vrijdag 16 april 2021 t/m zondag 18 april 2021
landgoed avegoor, ellecomBekijk op kaart »
toertocht Ellecomv2021

16 t/m 18 (19) april 2021
Landgoed Avegoor te Ellecom

Toertocht Bol-Pijl-Routeboek, bovendien incl.
TOMTOM-instructies & GPX-tracks: inlezen en rijden maar

Met of zonder 2 overnachtingen in een romantisch hotel: LANDGOED AVEGOOR in Ellecom, incl. diner op zaterdag

Zaterdag: toeristisch over de Posbank & Veluwe, o.a. langs Openluchtmuseum & Burgers Zoo/Safaripark

Zondag: beeldige route langs de IJssel met
fraaie Kastelen en Landhuizen o.a. via het beeldige dorpje Bronckhorst

Gratis TECHNISCHE KEURING KLASSIEKERS
op ZONDAG bij Michiel Capelle in ‘s Heerenberg

NIEUW/AANVULLING

Boek tevens de zondagnacht, incl. diner en bezoek maandag in alle rust de bezienswaardigheden waar u niet aan toe kwam!


2
jun

Rode Kruis Rally District IJsselland

Woensdag 2 juni 2021
Kasteel Den AlerdincBekijk op kaart »
Rode Kruis Rally

Doe jij mee met de Rode Kruis Rally in 2021?

Deze Rally wordt georganiseerd door het District IJsselland van het Rode Kruis met als doel: “Help het Rode Kruis te helpen.” Dus je rijdt een toffe rally en je helpt ook nog een geweldig goed doel, hoe mooi is dat?

Als er brand is in je straat en je moet je huis uit vanwege de rook die vrijkomt. Als je blaren loopt bij de Vierdaagse. Als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Of als je flauwvalt bij het zien van je favoriete band op een festival. Dan zijn is het Rode Kruis er voor je. Wanneer je ons nodig hebt, staan we voor je klaar.

Zo’n 140.000 kinderen komen jaarlijks bij de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Valongelukken komen bij kleine kinderen het meest voor. Het Rode Kruis zorgt ervoor dat jij weet wat je moet doen en je kind kunt helpen als dat nodig is! Daarom geven ze ook workshops EHBO om toe te passen bij baby’s en kinderen.

En dit alles doen ze niet alleen! Ruim 20.000 vrijwilligers in heel Nederland helpen je als je in nood bent. Met 10 afdelingen in IJsselland is het Rode Kruis eigenlijk altijd bij je in de buurt. Iedereen in nood kan een beroep op ze doen. In de regio IJsselland zijn 10 afdelingen van Deventer tot in de kop van Overijssel en tot aan Hardenberg met 490 vrijwilligers en vele hulpverleners uit het burgernetwerk Ready2Help.

Dus als je een mooie rally wilt rijden en tegelijkertijd iets goeds wilt doen voor de wereld, dan geef je je natuurlijk op voor deze bijzondere rally!


6
jun

Diemse Toren Classic

Zondag 6 juni 2021
Tatelaarweg 21a, didamBekijk op kaart »
blank

De Diemse Toren Classic – zondag 6 juni 2021

Rond rit van ongeveer 120km in de Liemers en Achterhoek. Tijden voor vertrek tussen 9 en 11 uur (eigen starttijd). Aankomst in de markthal in Didam. Onderweg op diverse plekken word er door ons gezorgd voor eten & drinken.

Kosten bedragen 25 euro voor de rit, de kosten voor eventuele verterineng worden nog uitgezocht.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Diemse Toren Classic.


20
jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Zondag 20 juni 2021
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


24
jun

Interclassics Maastricht 2021

Donderdag 24 juni 2021 t/m zondag 27 juni 2021
mecc maastrichtBekijk op kaart »
blank

InterClassics Maastricht staat in juni 2021 in het teken van ‘Dutch Grand Prix Classics’. De laatste officiële autorace in de F1 op Circuit Zandvoort werd verreden op 25 augustus 1985. 2020 had hét jaar moeten worden van de Nederlandse Grand Prix, waar de gehele Formule 1-wereld naar uitkeek, maar dat liep dus even anders. Gelukkig is er 2021.


8
jul

Goodwood Festival of Speed 2021

Donderdag 8 juli 2021 t/m zondag 11 juli 2021
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2020, je krijgt er geen spijt van!


16
jul

Auto Royale 2021 Waddesdon Manor in Buckinghamshire

Vrijdag 16 juli 2021 t/m zondag 18 juli 2021
Waddesdon Manor, BuckinghamshireBekijk op kaart »
Auto Royale Waddesdon 2021

Auto Royale is een nieuw opwindend high-end auto-evenement. In een van de mooiste landhuizen van het Verenigd Koninkrijk, Waddesdon Manor in Buckinghamshire, het voormalige huis van zowel de familie Rothschild als de beroemde Louis Vuitton Classic, wordt een dynamisch nieuw evenement georganiseerd waarin moderne Britse cultuur samenkomt met automobielen van wereldklasse.

Dit luxueuze en toch toegankelijke evenement belooft niet alleen enkele van ‘s werelds meest begeerlijk en belangrijke carrosserie-auto’s te exposeren, maar belooft zijn gasten ook een feest van lekker eten, opwindend amusement en boeiende detailhandel te bieden.

De inaugurele 2021 Auto Royale is een echte, multi-categorie, Concours d’Elegance met een mix van traditionele en feestlessen die nauwkeurig zullen worden beoordeeld en overwogen door een panel van internationale juryleden volgens de strikte richtlijnen van de International Chief Judges Advisory Group (ICJAG).

In het eerste jaar biedt Auto Royale een aantal mooie ‘Celebration Classes’, waaronder:
– Carrozzerie Scaglietti
– Drogo / Carrozzeria-sportwagens
– 110e verjaardag van Juan Manuel Fangio
– 120e verjaardag van Sir William Lyons (met de 70e verjaardag van de C-Type)


6
aug

Classic Days Schloss Dyck 2020

Vrijdag 6 augustus 2021 t/m zondag 8 augustus 2021
Schloss DyckBekijk op kaart »
classic days schloss dyck 2019

De 17e Classic Days staan op het programma voor 2020!
Van 6 t/m 8 augustus 2021 wordt de 17e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2021 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


20
aug

Historic Grand Prix Zolder

Vrijdag 20 augustus 2021 t/m zondag 22 augustus 2021
circuit zolderBekijk op kaart »
Historic Grand Prix Zolder

De Historic Grand Prix maakt zijn terugkeer op Circuit Zolder op 20 augustus 2021. Een evenement voor jong en voor al ook oud omdat er ook iets minder jonge bolides te zien zijn! Scheurende motoren, blitse wagens en dit alles in een geweldige event sfeer!

De oude Formule 1-auto’s uit de jaren ’60 en ’70 brengen de bezoekers terug naar de F1-races die in Zolder verreden werden, terwijl het internationale kampioenschap voor sportwagens de glorietijden van Le Mans en Daytona laten herleven.

Er worden manches gereden van de Belcar Historic Cup, de Belcar Youngtimers en bovendien van de Duitse Tourenwagen Classics. Een dag genieten is gegarandeerd

Op zondag staat dé Concours d’élégance op het programma. Dit jaar in teken van 90 years Pininfarina! De paddock zal gevuld worden met pareltjes uit vervlogen tijden.


28
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 29 augustus 2021
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

De 2020 editie van het Concours d’Elégance gaat NIET door!

Voor de editie van 2021 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.


7
okt

Zoute Grand Prix 2021

Donderdag 7 oktober 2021 t/m zondag 10 oktober 2021
knokke-heistBekijk op kaart »
Zoute Grand Prix

Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de twaalfde editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun van de lokale overheid en op de samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De volgende editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren.

Van 7 tot 10 oktober 2021 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw. Naast de mooie oltimers zullen onze autopartners hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.


19
nov

Interclassics Brussel

Vrijdag 19 november 2021 t/m zondag 21 november 2021
Brussels Expo, Belgiëplein, Brussel, BelgiëBekijk op kaart »
interclassics brussel 2015

De zesde editie van InterClassics Brussels, welke van 19 t/m 21 november 2021 plaatsvindt in Brussels Expo, zal in het teken staan van de 75ste verjaardag van Jacky Ickx. Deze ware racelegende heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd als zesvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, achtvoudige Grand Prix winnaar in de Formule 1, vijfvoudig winnaar in de 1000 km van Spa Francorchamps, winnaar van de 1983 editie van Paris Dakar en nog veel meer.

Naast de 75ste verjaardag van Jacky Ickx kijkt InterClassics Brussels ook terug naar de historie van het Britse autosportmerk Elva (“Elle va” – she goes). Bij het grote publiek misschien niet bekend, maar het in 1955 ontstane merk speelde een belangrijke rol in de geboorte van het automerk dat het hart van iedere autosportliefhebber harder doet kloppen, McLaren.


19
nov

InterClassics Brussel 2021

Vrijdag 19 november 2021 t/m zondag 21 november 2021
Brussels Expo, brusselBekijk op kaart »
blank

Van 19 tot en met 21 november 2021 staat de Europese hoofdstad Brussel wederom drie dagen in het teken van InterClassics Brussels. Met 43.000m² in de Paleizen 5, 6, 7 en 9 is InterClassics Brussels de grootste beurs van de Benelux.

“75 years Jacky Ickx” – a tribute to a racing legen is het hoofdthema van de 6de editie van InterClassics Brussels. Tijdens de beurs kijken we terug naar de racegeschiedenis van deze Belgische racelegende aan de hand van een aantal topstukken.

Naast het hoofdthema zal er aandacht besteed worden aan “75 years of Elva ; the birth of McLaren. Tijdens InterClassics Brussels wordt er een uitzonderlijke collectie van dit minder bekende maar bijzondere merk gepresenteerd.

Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia en clubs.

De zesde editie van InterClassics Brussels belooft wederom een succes te worden.

blank