Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

1
feb

Bremen Classic Motorshow

Vrijdag 1 februari 2019 t/m zondag 3 februari 2019
Bremen classic motorshow 2019

De Bremen Classic Motorshow is de eerste grote oldtimertentoonstelling van het jaar. Hier vindt u alle klassieke parafernalia die u nodig hebt voor een geslaagde start van het seizoen: auto’s, motorfietsen, jonge klassiekers, historische motorsport, reserveonderdelen en restauratietips. Met een tentoonstellingsoppervlakte van 4651 m² bestaande uit acht zalen, ongeveer 45.000 bezoekers en 650 exposanten uit 12 landen, is de Bremen Classic Motorshow de place to be voor alle fans van klassieke auto’s.

De expertise van het publiek, het aanbod van hoogwaardige tentoonstellingen, de buitengewone sfeer en de unieke speciale shows voor auto’s en motorfietsen zijn al jaren de reden achter het succes van de Bremen Classic Motorshow. Vrienden, gelijkgestemde mensen, experts, verzamelaars en vetapen komen hier samen om te ontspannen en te praten over auto’s en motorfietsen. Het seizoen begint in Bremen!


1
mrt

Antwerp Classic Salon

Vrijdag 1 maart 2019 t/m zondag 3 maart 2019
Jan van Rijswijcklaan 191, Antwerp, BelgiumBekijk op kaart »

De 42ste editie van de Antwerp Classic Salon heeft als hoofdthema “Lamborghini, la sensazione Italiana”. In samenwerking met het officiële Lamborghini-museum en talrijke privé-verzamelaars, toont het event op de showstand in Hall 4 van het vernieuwde Antwerp Expo, de meest iconische wagens die dit merk ooit bouwde. Ook wordt er aandacht besteed aan de 60ste verjaardag van de Mini en 100 jaar Citroën en 100 jaar Bentley.


16
mrt

Capital Cars & Classics

Zaterdag 16 maart 2019 t/m zondag 17 maart 2019
De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam, NederlandBekijk op kaart »
capital cars and classics aan het ij in Amsterdam

Capital Cars & Classics is dé klassieke autobeurs in het hart van Nederland, een hoogwaardig evenement van internationale allure waar je gedurende twee dagen de crème de la crème aantreft op autogebied in een perfecte industriële ambiance in Amsterdam. Een mix van met smaak geselecteerde oldtimers, youngtimers en supercars zal acte de présence geven als hoofdthema. Het relatief kleinschalige evenement heeft voor de eerste keer plaatsgevonden in april 2016 en heeft alles in zich om op termijn in één adem genoemd te worden met Europese evenementen als Techno Classica en Retromobile.

Niet alleen het automobiele aanbod zal de verwachtingen van de veeleisende bezoekers overtreffen, er is ook rekening gehouden met de fijnproevers onder de bezoekers door een hoogwaardige bewezen catering. Daarnaast wordt er gestreefd naar een gevarieerd aanbod van aanverwante aanbieders van lifestyle artikelen zoals horloges, kleding en organisators van buitenlandse reizen voor het betere stuurwerk. Kortom; Capital Cars & Classics is een ware happening waar het autohart sneller van gaat kloppen. Save the date voor de tweede editie op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018!


3
apr

International Amsterdam Motor Show

Woensdag 3 april 2019 t/m zondag 7 april 2019
International Auto Show Amsterdam

Ook deze 2e editie zal het accent leggen op auto’s die de harten sneller doen kloppen. Stuk voor stuk auto’s voor de autoliefhebber.
Tijdens IAMS 2019 kun je de meest bijzondere supercars verwachten uit binnen- en buitenland, maar ook de meest bijzondere klassieke auto’s, aanverwante lifestyle producten en accessoires, maar ook aandacht voor motorperformance van de bovenste plank en een knipoog naar de nationale en internationale autosport. De IAMS breidt in 2019 uit en vindt plaats in de karakteristieke Europahal met aanleunende hallen 2 en 3 maar ook met hal 7 (Amstelhal) en de Europafoyer.

De openingstijden van de International Amsterdam Motor Show 2019 zijn:

  • Donderdag 4 april tot en met 7 april: 10.00-17.00 uur
  • Woensdag 3 april: Preview Night

Meer informatie vind je op deze website en via telefoonnummer 088-0402402 of info@amsterdammotorshow.com.


14
apr

Internationaal Opel Treffen

Zondag 14 april 2019
Pioniersweg 19, Dronten, NetherlandsBekijk op kaart »

Gegarandeerd Opel-plezier met de mooiste Opels. Van compleet origineel tot helemaal gepimpt, van Blitz tot Insignia, veel Opel modellen passeren de revue. Op zondag 14 april 2019 kun jij dit allemaal beleven op het Internationaal Opel-Treffen in Dronten.

Het Internationaal Opel-Treffen is hét uitje voor het hele gezin! Want behalve al die Opel modellen is er meer, veel meer, te beleven. Ook is er muziek, goede catering, een kinderspeelhoek met vele kinderactiviteiten en een erg grote, deels overdekte, onderdelenmarkt!! Op deze onderdelenmarkt presenteren meerdere bedrijven zich met hun producten en/of diensten. Voor elke particuliere Opel-liefhebber is dit dé kans om net dat zeldzame onderdeel te vinden of die bijzondere service of dienst!

Heb jij ook zo’n geliefde Opel en wordt het weer hoog tijd om met vele andere Opel liefhebbers (bij) te kletsen? Dan moet jij er bij zijn!!

Kijk voor tickets & info snel op www.opeltreffen.nl en zorg dat je erbij bent!


12
mei

Tulpenrallye 2019

Zondag 12 mei 2019 t/m zaterdag 18 mei 2019
AndorraBekijk op kaart »

De 66e International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 12 t/m 18 mei 2019. Na diverse zeer succesvolle en uitdagende edities gedurende de afgelopen jaren, zal in 2019 het 66e hoofdstuk van ‘de Tulp’ worden geschreven. Deze editie van Nederlands oudste, grootste en bekendste evenement voor klassieke auto’s, wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en equipe. Overdag zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren. Na afloop van elke etappe is er voldoende tijd voor het ontmoeten van collega-deelnemers, ontspanning en netwerken op de unieke lunchlocaties en de fraaie finishplaatsen.

Klassen

Het is mogelijk om deel te nemen in de:

Vintageklasse, voor auto’s die zijn gebouwd voor 1951;
Touringklasse, voor deelnemers met weinig of geen rallyervaring;
Sportingklasse, voor meer ervaren equipes;
Expertklasse, waarin de equipes met de meeste ervaring tegen elkaar strijden.

Naast persoonlijke prijzen in de vier klassen, zijn er prijzen voor de dagwinnaars per klasse. Ook zijn er diverse prijzen per automerk. Ook kan men in elke klasse inschrijven voor de teamcompetities (3-5 equipes per team), waarbij elke equipe slechts in één team in kan schrijven. Er is verder een aparte teamprijs onder de naam Nations Cup. Voor deze cup komen landenteams in aanmerking die door de organisatie vooraf worden samengesteld.


25
mei

Rode Kruis Rally

Zaterdag 25 mei 2019
Miglia Daventria 2019

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 ‘miglia’ in Italië maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer. Georganiseerd door Rotary Deventer.
We hebben met de Miglia Daventria uitdrukkelijk een ‘kwaliteitsproduct’ in de rallymarkt willen zetten en dat is ook al weer 8x voortreffelijk gelukt. De Miglia Daventria wordt uitgezet door een professionele uitzetter. Een leger van ervaren Stewards – allemaal vrijwilliger – staat klaar om de deelnemers te ontzorgen en met volle teugen te laten genieten van het rally-evenement. Voor de pechvogels is er een technische service wagen met vakbekwaam personeel, die je al het enigszins kan weer aan het rijden brengt.

Op deze manier hebben we de Miglia Daventria weten te maken tot een vaste waarde op de rally agenda in Nederland. En dan is het ook nog zo dat we het plezier van het deelnemen combineren met het werken voor een goed doel. De Miglia Daventria is namelijk óók een benefietrally. De gehele opbrengst van de Miglia Daventria wordt bestemd voor een goed doel!


15
jun

Classic cars & aeroplanes

Zaterdag 15 juni 2019 t/m zondag 16 juni 2019
Breda International Airport, Pastoor van Breugelstraat, Bosschenhoofd, NederlandBekijk op kaart »
Classic cars & oldtimers breda international airport

In het weekeind van 15 en 16 juni 2019 vindt het evenement Classic Cars & Aeroplanes plaats. Dit oldtimerevenement wordt gehouden op Breda International Airport (Seppe) bij Bosschenhoofd. Tijdens dit weekeinde in juni komen oldtimers en vliegtuigen samen voor een prachtig evenement. Eigenaren van oldtimers, zowel auto’s als motoren, kunnen gratis deelnemen aan Classis Cars & Aeroplanes. Per voertuig ontvangt u gratis twee toegangskaarten voor het evenement. Trek voor een leuke ambiance kleding aan die past bij (het tijdperk van) de auto!


23
jun

Oldtimerdag Berkel Enschot

Zondag 23 juni 2019

Na een fantastische eerste editie in 2015 zal op zondag 23 juni 2019 voor de 5e keer in het gezellige Brabantse dorp Berkel-Enschot de jaarlijks terugkerende Oldtimerday Berkel-Enschot worden gehouden. Iedere liefhebber van oldtimer auto’s, motoren en scooters kan zich inschrijven om deel te nemen aan deze fantastische dag met een tourrit (circa 120 km) door het prachtige groene gebied rondom Berkel-Enschot.

De tourrit eindigt op zeer verrassende wijze bij Boerderij Denissen waar de deelnemende oldtimers bij hun binnenkomst door de prachtige bomenlaan zullen flaneren voor het grote publiek. Vervolgens krijgen de oldtimers een zichtbare prominente plek op het grasveld, zodat belangstellenden onder de klanken van gezellige muziek al deze bijzondere voertuigen kunnen bewonderen.

Wilt u zich inschrijven, graag via de site www.oldtimerdayberkelenschot.nl


4
jul

Goodwood Festival of Speed 2019

Donderdag 4 juli 2019 t/m zondag 7 juli 2019
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2019, je krijgt er geen spijt van!


2
aug

Classic Days Schloss Dyck 2019

Vrijdag 2 augustus 2019 t/m zondag 4 augustus 2019
classic days schloss dyck 2019

De 13e Classic Days staan op het programma voor 2019!
Van 2 tot 4 augustus 2018 wordt de 14e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2019 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.