Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

31
Aug

Historic Grand Prix Zandvoort 2017

Friday 31 August 2018 t/m Sunday 2 September 2018
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »

De datum is bekend! 31 augustus t/m 2 september 2018 staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de zesde Historic Grand Prix Zandvoort. Het raceprogramma wordt een mix van populaire ‘oude bekenden’, zoals het FIA Masters Historische Formule 1-kampioenschap, maar ook aansprekende raceseries die volgend jaar voor het eerst hun opwachting maken. Het demoprogramma vervult traditioneel een hoofdrol en wordt nóg gevarieerder.


9
Sep

15e Oude Voertuigendag Wijchen

Sunday 9 September 2018
Kasteellaan 27, Wijchen, NederlandBekijk op kaart »
oude voertuigendag wychen

Op 9 september 2018 wordt in Wijchen de 14e Oude Voertuigendag gehouden. De Oude Voertuigendag is een oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, en bromfietsen gemaakt vòòr 1981. Het evenement valt samen met de Open Monumentendag en tijdens de toertocht door de omgeving is het mogelijk onderweg ook een museum of iets dergelijks te bezoeken.

Het programma zal er ongeveer weer net zo uit zien als de voorgaande jaren. Tussen 10:00 en 11:00 uur ’s morgens worden de deelnemers verwacht, waarna men zich aanmeldt als men al van te voren had ingeschreven of waar men zich meldt om alsnog in te schrijven. Na het inschrijven en het bevestigen van de rallyschilden en eventueel eerst nog een kopje koffie gaat men op weg om de toeristische route te rijden. Dit is op individuele basis of in groepjes.

Alle deelnemers worden rond 14.00 uur weer verwacht in de Kasteeltuin. Om 15.00 uur start de jury met het bepalen van de prijswinnaars. Maximale lengte van de voertuigen om de kasteeltuin in te kunnen is 10 meter. Langere voertuigen staan bij terugkomst voor het kasteel in de Kasteellaan. Prijsuitreiking tegen 16.30 uur. Afhankelijk van vooral de (weer) situatie op dat moment.


9
Sep

Modelauto Cars & Collectables

Sunday 9 September 2018
Van Zanten Hal, IJweg, Nieuw-Vennep, NederlandBekijk op kaart »

Modelauto Cars & Collectables is op zondag 9 september 2018 in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep weer het domein voor autoliefhebbers in de breedste zin: op veel tafels is een ruime keus te vinden aan modelauto’s in alle schalen, autofolders, boeken en modelauto-onderdelen. Ontmoet er je modelauto-vrienden en op het centraal in de beurshal gelegen horecaterras is het goed toeven qua eten en drinken en het is leuk om daar die verzamelende mensen te volgen.
 

Classic Cars & Coffee

Op het parkeerterrein naast de beursingang wordt tevens een Classic Cars & Coffee gehouden, het regionale trefpunt voor liefhebbers van old- en youngtimers. Alle merken oldtimers en youngtimers van bouwjaar 1987 en ouder zijn van harte welkom. De eerste 50 voertuigen van 30 jaar en ouder waarmee bezoekers die dag arriveren ontvangen twee vrijkaartjes voor de modelautobeurs en parkeerruimte in het Classic Cars & Coffee gedeelte. Reserveren is niet nodig.
 
Lokatie: Van Zantenhal aan de IJweg 1415, 2152 NB in Nieuw-Vennep. Dit adres is parallel aan de N205 en A4 in Nieuw- Vennep.

Open van 10.00 tot 15.00 uur, toegang € 5,00 per persoon en dat is inclusief alle evenementen binnen en buiten plus een gratis parkeerplaats. Kinderen tot 13 jaar onder begeleiding van een volwassene betalen niets.