Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

8
Jun

Coppa Classic Days

Friday 8 June 2018 t/m Sunday 10 June 2018
Kasteel De Merode, Polderstraat, Westerlo, BelgiëBekijk op kaart »

Op 8, 9 en 10 juni 2018 bent u van harte welkom op het landgoed van de familie de Merode in Westerlo. In dit prachtige kader kan u genieten van de vierde editie van Coppa Classic: Classic Cars, een Concours d’Elegance de Merode en de Coppa Classic Tour in de groene Kempense omgeving.

Het grootse klassiekerevenement in België vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 juni. U krijgt waar voor uw entreekaart van de 4de editie van de Coppa Classic Days. Het entreekaartje is geldig tijdens het ganse weekend

Kaarten zijn te koop aan de kassa:

– auto met 2 passagiers: €20,00
– volwassen: € 10,00
– kinderen t.e.m. 14 jaar: gratis toegang

Een niet te missen evenement, waarvan de opbrengst naar tal van sociale projecten gaat.


16
Jun

Classic cars & aeroplanes

Saturday 16 June 2018 t/m Sunday 17 June 2018
Breda International Airport, Pastoor van Breugelstraat, Bosschenhoofd, NederlandBekijk op kaart »
Classic cars & oldtimers breda international airport

In het weekeind van 16 en 17 juni 2018 vindt het evenement Classic Cars & Aeroplanes plaats. Dit oldtimerevenement wordt gehouden op Breda International Airport (Seppe) bij Bosschenhoofd. Tijdens dit weekeinde in juni komen oldtimers en vliegtuigen samen voor een prachtig evenement. Eigenaren van oldtimers, zowel auto’s als motoren, kunnen gratis deelnemen aan Classis Cars & Aeroplanes. Per voertuig ontvangt u gratis twee toegangskaarten voor het evenement. Trek voor een leuke ambiance kleding aan die past bij (het tijdperk van) de auto!

 • Klassieke auto’s en diverse (merken)clubs zoals Fiat 130, Oldtimer Vrienden Club Roosendaal, Oldtimer Club De Langstraat (OCDL), Brabantse Oldtimer Vereniging, MG Car Club Holland, Pionier Automobielen Club. en Classic Car Club Schiphol.
 • Oldtimer vliegtuigen
 • Stands/kraampjes (o.a. WoodieGoodie, ENPC)
 • Classic Car Market & Car Boot Sale (kofferbakverkoop)
 • Springkussen
 • Tombola met schitterende prijzen
 • Live muziek
 • Hapjes en drankjes
 • Culinair plein
 • Ballonvaarten tegen unieke actietarieven op vrijdagavond 10 juni, zaterdagavond 11 juni en zondagavond 12 junioriginal victoria band
 • Rondvluchten in een Antonov 2 op zondag (meer info: Classic Wings)
 • Classic Car Rally (zondag, vertrek tussen 10:30 en 13:30u)
 • 15:00-15:30 uur: parade van Bardahl Sports Car Centre Garage racing team (Ferrari 275 GTB4 1966; Lister Knobby Jaguar 1958; Lotus L30 1964)

17
Jun

Nationale oldtimer dag Lelystad

Sunday 17 June 2018
Bataviahaven, Lelystad, NederlandBekijk op kaart »
oldtimerdag lelystad 2017

Mobiel erfgoed schetst een indrukwekkend beeld van vaderlandse ondernemingsgeest. Het is onlosmakelijk verbonden met ons land, haar geschiedenis en de Nederlandse identiteit. Nederland ontwikkelde zich in ruim een eeuw tot belangrijke schakel op het gebied van vervoer en mobiliteit. Of het nu ging om de productie van rijwielen, koetsen, motoren, vliegtuigontwerpen, schepen en automobielen, Nederland sprak en spreekt haar woordje mee. Namen als Spyker, Eijsink, Fokker, Kromhout, Fongers, DAF en Donkervoort spelen als onderdeel van ‘Dutch Design’ een belangrijke en innovatieve rol.

De autogeschiedenis heeft met de jaarlijkse Nationale Oldtimerdag in Lelystad een eendaagse rijdende museale invulling. Een dag waarbij automobielen uit vervlogen tijden zich laten zien, horen en ruiken. Een terugblik op de ‘techniek van toen’ en op de uiteenlopende ontwerpen van limousines, sedans, cabriolets, sportcars en open tourers. Een collectie van automobielen met een verhaal. De aantoonbare historie van een niet meer bestaand merk, de nostalgie rond de persoon die de auto als eerste aankocht, de geschiedenis van de auto tijdens markante gebeurtenissen en de kunst van de, soms beroemde, radiatorbeelden (mascottes). De Nationale Oldtimerdag in Lelystad biedt eigenaren, collectioneurs, verkopers en bezoekers een mogelijkheid om dat verleden en de ondernemingsgeest op dat terrein te tonen. Een dag om mee te beleven en om van te genieten.


30
Jun

Concours d’Elegance Apeldoorn

Saturday 30 June 2018 t/m Sunday 1 July 2018
Paleis Het Loo, Koninklijk Park, Apeldoorn, NederlandBekijk op kaart »
Concours d’élégance Paleis Het Loo

Concours d’élégance Paleis Het Loo: het grootste klassiekerfeest van Nederland. De 13e editie van het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn staat weer voor de deur. Het grootste klassiekerevenement in Nederland vindt plaats op 30 juni en 1 juli 2018.

De auto’s die deelnemen aan het Internationale concours staan wederom op hun prachtige podium op de Basse-court en de ganzevoet voor het Paleis. Het Nationale Concours staat midden op het gras en de deelnemers aan de sprint staan opgesteld op de stallen laan. Kortom alles wordt uit de kast getrokken om van de 13de editie een nog groter spektakel te maken dan het al is, met als centraal middelpunt “Paleis Het Loo”. Een mooier decor voor een feestje is niet te bedenken in Nederland.


7
Jul

British Race Festival Zandvoort

Saturday 7 July 2018 t/m Sunday 8 July 2018
Zandvoort, Circuit, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »
british race weekend zandvoort 2018

Het British Race Festival zal in 2018 weer een fantastisch weekend worden. Het Britsh Race Festival op Circuit Zandvoort is een echt feest. Maar er is meer! Want niet alleen Circuit Zandvoort goes British; ook het dorp en het strand is dit weekend volledig in Britse sferen. Tijdens het British Festival: in a great British tradition van 6 tot en met 8 juli vind je de leukste Britse sportdemonstraties, de beste Britse muziek, de meest interessante Britse cultuur en het lekkerste uit de Britse keuken in Zandvoort aan Zee.


12
Jul

Goodwood Festival of Speed 2018

Thursday 12 July 2018 t/m Sunday 15 July 2018
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2018, je krijgt er geen spijt van!


31
Aug

Historic Grand Prix Zandvoort 2017

Friday 31 August 2018 t/m Sunday 2 September 2018
Circuit Park Zandvoort, Zandvoort, NederlandBekijk op kaart »

De datum is bekend! 31 augustus t/m 2 september 2018 staat Circuit Park Zandvoort in het teken van de zesde Historic Grand Prix Zandvoort. Het raceprogramma wordt een mix van populaire ‘oude bekenden’, zoals het FIA Masters Historische Formule 1-kampioenschap, maar ook aansprekende raceseries die volgend jaar voor het eerst hun opwachting maken. Het demoprogramma vervult traditioneel een hoofdrol en wordt nóg gevarieerder.


9
Sep

15e Oude Voertuigendag Wijchen

Sunday 9 September 2018
Kasteellaan 27, Wijchen, NederlandBekijk op kaart »
oude voertuigendag wychen

Op 9 september 2018 wordt in Wijchen de 14e Oude Voertuigendag gehouden. De Oude Voertuigendag is een oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, en bromfietsen gemaakt vòòr 1981. Het evenement valt samen met de Open Monumentendag en tijdens de toertocht door de omgeving is het mogelijk onderweg ook een museum of iets dergelijks te bezoeken.

Het programma zal er ongeveer weer net zo uit zien als de voorgaande jaren. Tussen 10:00 en 11:00 uur ’s morgens worden de deelnemers verwacht, waarna men zich aanmeldt als men al van te voren had ingeschreven of waar men zich meldt om alsnog in te schrijven. Na het inschrijven en het bevestigen van de rallyschilden en eventueel eerst nog een kopje koffie gaat men op weg om de toeristische route te rijden. Dit is op individuele basis of in groepjes.

Alle deelnemers worden rond 14.00 uur weer verwacht in de Kasteeltuin. Om 15.00 uur start de jury met het bepalen van de prijswinnaars. Maximale lengte van de voertuigen om de kasteeltuin in te kunnen is 10 meter. Langere voertuigen staan bij terugkomst voor het kasteel in de Kasteellaan. Prijsuitreiking tegen 16.30 uur. Afhankelijk van vooral de (weer) situatie op dat moment.