Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

25
mei

Rode Kruis Rally

Zaterdag 25 mei 2019
Miglia Daventria 2019

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 ‘miglia’ in Italië maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer. Georganiseerd door Rotary Deventer.
We hebben met de Miglia Daventria uitdrukkelijk een ‘kwaliteitsproduct’ in de rallymarkt willen zetten en dat is ook al weer 8x voortreffelijk gelukt. De Miglia Daventria wordt uitgezet door een professionele uitzetter. Een leger van ervaren Stewards – allemaal vrijwilliger – staat klaar om de deelnemers te ontzorgen en met volle teugen te laten genieten van het rally-evenement. Voor de pechvogels is er een technische service wagen met vakbekwaam personeel, die je al het enigszins kan weer aan het rijden brengt.

Op deze manier hebben we de Miglia Daventria weten te maken tot een vaste waarde op de rally agenda in Nederland. En dan is het ook nog zo dat we het plezier van het deelnemen combineren met het werken voor een goed doel. De Miglia Daventria is namelijk óók een benefietrally. De gehele opbrengst van de Miglia Daventria wordt bestemd voor een goed doel!


9
jun

7e editie oldtimerdag Oudheusden

Zondag 9 juni 2019
oldtimerdag oudheusden

Op zondag 9 juni 2019 bent u van harte welkom. U kunt terecht vanaf 11.00 u. De dag is rond 17.00 u. afgelopen. DJ Ad Koolen zal er weer bij zijn om het geheel muzikaal op te luisteren. Dansgroep “The Thunderbirds” zal de muziek weer extra cachet komen geven.

Heeft u er nu al zin in? En bent u bezitter van een oldtimer of handelaar? U kunt zich inschrijven elders op de site. Voor de eerste 100 bezoekers ligt er in ieder geval weer een klein aandenken klaar. Ook is er weer een “leuke” prijs voor de mooiste oldtimer.


15
jun

Classic cars & aeroplanes

Zaterdag 15 juni 2019 t/m zondag 16 juni 2019
Breda International Airport, Pastoor van Breugelstraat, Bosschenhoofd, NederlandBekijk op kaart »
Classic cars & oldtimers breda international airport

In het weekeind van 15 en 16 juni 2019 vindt het evenement Classic Cars & Aeroplanes plaats. Dit oldtimerevenement wordt gehouden op Breda International Airport (Seppe) bij Bosschenhoofd. Tijdens dit weekeinde in juni komen oldtimers en vliegtuigen samen voor een prachtig evenement. Eigenaren van oldtimers, zowel auto’s als motoren, kunnen gratis deelnemen aan Classis Cars & Aeroplanes. Per voertuig ontvangt u gratis twee toegangskaarten voor het evenement. Trek voor een leuke ambiance kleding aan die past bij (het tijdperk van) de auto!


16
jun

Wheels for Wishes

Zondag 16 juni 2019

De organisatie van dit evenement ligt bij de vrijwilligers van Stichting Make-A-Wish Nederland, die deze werkzaamheden vrijwillig en onbetaald uitvoeren.

De organisatie hanteert een maximum aantal equipes om het evenement persoonlijk te houden. Dat sluit naadloos aan bij de wijze waarop Make-A-Wish Nederland ieder wenskind een unieke, persoonlijke Wish Journey laat ervaren.

De opbrengst van Wheels for Wishes zal door de stichting worden aangewend voor haar doelstelling; kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte kracht geven voor de toekomst door hun allerliefste wens te vervullen.


23
jun

Oldtimerdag Berkel Enschot

Zondag 23 juni 2019

Na een fantastische eerste editie in 2015 zal op zondag 23 juni 2019 voor de 5e keer in het gezellige Brabantse dorp Berkel-Enschot de jaarlijks terugkerende Oldtimerday Berkel-Enschot worden gehouden. Iedere liefhebber van oldtimer auto’s, motoren en scooters kan zich inschrijven om deel te nemen aan deze fantastische dag met een tourrit (circa 120 km) door het prachtige groene gebied rondom Berkel-Enschot.

De tourrit eindigt op zeer verrassende wijze bij Boerderij Denissen waar de deelnemende oldtimers bij hun binnenkomst door de prachtige bomenlaan zullen flaneren voor het grote publiek. Vervolgens krijgen de oldtimers een zichtbare prominente plek op het grasveld, zodat belangstellenden onder de klanken van gezellige muziek al deze bijzondere voertuigen kunnen bewonderen.

Wilt u zich inschrijven, graag via de site www.oldtimerdayberkelenschot.nl


30
jun

Oss on Classic Wheels

Zondag 30 juni 2019

Oss on Classic Wheels is een oldtimerevenement voor twee- en vierwielers van 40 jaar en ouder. Tijdens de ochtend verzamelen de deelnemers zich op de parkeerplaats van het Eikenboomgaardplein in Oss voor de inschrijving en kunnen bezoekers onder genot van muziek uit vervlogen tijden al het klassiek-schoons bewonderen. Rond 12:30u zullen de voertuigen worden uitgezwaaid voor een toertocht met een lengte van ongeveer 90km voor de vierwielers, en 60km voor de tweewielers door de wijde omgeving van Oss. Na afloop van de toertocht zullen de voertuigen weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. De dag wordt afgerond met een prijsuitreiking voor de deelnemers die in de ogen van de jury met de mooiste voertuigen rondrijden.

Voor bezoekers is gratis entree tot het evenemententerrein. Indien U met uw voertuig van 40 jaar of ouder wilt deelnemen kunt u zich inschrijven voor de volgende tarieven:

  Voor auto’s en vrachtauto’s:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €12,50
  • inschrijving op de dag zelf: €15,-
  • Voor brommers en motoren:
  • voorinschrijving via OoCW.nl: €10,-
  • inschrijving op de dag zelf: €12,50

De inschrijving voor deelname aan het evenement start om 10:00u. De toertocht zal aanvangen vanaf 12:30u en zal ongeveer 3 uur duren. Rond 15:30u zullen de deelnemers weer arriveren op het Eikenboomgaardplein. Rond 17:00u is de prijsuitreiking.


4
jul

Goodwood Festival of Speed 2019

Donderdag 4 juli 2019 t/m zondag 7 juli 2019
Goodwood Motor Circuit, Chichester, Verenigd KoninkrijkBekijk op kaart »
goodwood festival of speed 2016

Het Festival of Speed, vaak kortweg Goodwood genoemd, duurt 3 dagen. En wat voor dagen! Er is ongelofelijk veel te doen. Er komt zoveel op je af. Simpelweg omdat er zoveel is. De dagprogramma’s geven je geen moment rust en je vergeet zo je lunch. En dat is iets goeds. Op Goodwood is het kippenvel- na kippenvelmoment. Nergens maar dan ook nergens ter wereld vind je meer live automotive action als tijdens dit Engelse autofestival. Al het bijzondere uit 125 jaar autohistorie raast voorbij of staat anders wel op een steenworp afstand van het Goodwood House geparkeerd. Dus boeken voor 2019, je krijgt er geen spijt van!


2
aug

Classic Days Schloss Dyck 2019

Vrijdag 2 augustus 2019 t/m zondag 4 augustus 2019
classic days schloss dyck 2019

De 13e Classic Days staan op het programma voor 2019!
Van 2 tot 4 augustus 2018 wordt de 14e Classic Days Schloss Dyck de start van het autotuinfeest en het klassieke en motorfestival. Een blik op de overzichtskaart en het programma geeft u een goed idee van de inhoud en variëteit die u in augustus kunt verwachten. Drie dagen vol van kleurrijk auto- en motorcandy op Schloss Dyck.

De Classic Days zullen ook in 2019 bol staan van gevarieerde onderdelen: speciale runs op het circuit, juwelen op het Concours in het park en nog eens 10 evenemententerreinen een flinke aantal bezoekers gaan trekken die samen kunnen genieten van alles wat dit festival te bieden heeft.


24
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 24 augustus 2019 t/m zondag 25 augustus 2019
concours d'elegance paleis soestdijk

Het bekende Concours d’Elégance Paleis Het Loo ondergaat een aantal belangrijke wijzigingen. De organisatie is nu in handen van autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers en het duo heeft met 24 en 25 augustus voor nieuwe data gekozen. Belangrijkste wijziging is zonder twijfel de keuze voor een nieuwe locatie: de velden van Paleis Het Loo worden verruild voor de parkachtige tuinen van Paleis Soestdijk.

Voor de editie van 2019 verhuist het Concours d’Elégance van Apeldoorn naar een nieuwe locatie, het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie mag anders zijn, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.