MENU

Oldtimer evenementen & toertochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de oldtimer toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows met oldtimers. In de koudere maanden staan veel klassieke bolides natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle oldtimer evenementen, tours en shows die er de komende tijd worden georganiseerd.

 

Oldtimer evenement of toertocht aanmelden

Autoshow of toertocht aanmelden? Stuur ons een bericht en we plaatsen het op deze pagina zodat zoveel mogelijk liefhebbers op de hoogte zijn van alle mooie activiteiten die er worden georganiseerd rondom klassieke auto’s.

10
sep

Internationaal BMW 02 treffen

Zondag 10 september 2023 t/m zaterdag 9 september 2023
midland circuit lelystadBekijk op kaart »

Dit evenement vindt plaats van 09:30 tot 17:00

 • Concours d’ elegance
 • Sprintrace en Slalom
 • Catering
 • Kofferbak verkoop
 • Proffesionele foto en video
 • BBQ (vooraf via internet aangemeld)

15
sep

Cento Miglia d’Olanda

Vrijdag 15 september 2023 t/m zondag 17 september 2023
Land tussen Maas & WaalBekijk op kaart »
cento miglia d'ollanda

De Lancia Club Nederland is opgericht in 1973 en dat betekent dat de club dit jaar 50 jaar bestaat! Een bijzondere mijlpaal en daarom maakt LCN er in 2023 een groots jaar van; met als één van de hoogtepunten de “Cento Miglia d’Olanda (CMO)”.

Elke vijf jaar, wanneer de club een lustrum viert, staat de CMO op de agenda; een groots opgezet weekend waaraan meer dan 70 Lancia’s gaan deelnemen van zowel de LCN als diverse internationale clubs.

LCN nodigen alle leden met hun Lancia, van oldtimer tot de meest recente Ypsilon, van harte uit voor het CMO 2023, welke plaats zal vinden van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september 2023. Reserveer dit weekend alvast in uw agenda.

Het is een goede traditie dat de Lancia Club Nederland bij jubileumvieringen ook de Lancia clubs uit andere landen uitnodigt. Zeker nu Lancia als merk weer terug zal keren op de markt is het belangrijk dat de contacten en de samenwerking tussen de clubs in de diverse landen gehandhaafd en waar mogelijk versterkt worden.

Programma

Aan het volledige programma wordt nog gewerkt. In hoofdlijnen is het programma (onder voorbehoud) hieronder opgenomen:

Vrijdag 15 september 2023

 • 15:00u aankomst hotel;
 • 17:00u welkom en aperitief; met aansluitend diner.

Zaterdag 16 september 2023

 • 7:30u ontbijt (vanaf);
 • 9:00u ontvangst leden zonder overnachting (met koffie en lekkernij);
 • 9:45u briefing en start rit;
 • 10:30u bezoek Metropole Druten en aansluitend lunch;
 • 18:30u diner.

Zondag 17 september 2023

 • 7:30u ontbijt (vanaf);
 • 9:45u briefing en start rit;
 • 13:00u lunch en einde programma.
 • Optioneel is overnachten t/m maandag 18 september mogelijk

8
dec

Essen Motorshow

Vrijdag 8 december 2023 t/m zondag 10 december 2023
Norbertstraße 2, Essen, GermanyBekijk op kaart »
essen motorshow

De passie voor Classic Cars is te vergelijken met de liefde voor een goede wijn. Net als zij zijn Classic Cars een uitdrukking van smaak en stijl; maar het zijn ook beleggingen en items voor verzamelaars. En net als bij goede wijnen zijn er ook echte kenners in de moderne klassieke en antieke autosegmenten. Op de Essen Motor Show ontmoeten ze elkaar in de Classic en Prestige Salon in de hallen 1 en 2.

Jaarlijks zijn er zo’n 500 exposanten die hun droomauto-aanbod presenteren aan autoliefhebbers op de Essen Motor Show. EMS, oftewel Essen Motor Show, is Europa’s grootste en belangrijkste presentatie-show voor tuning, motor sporten, sportieve auto’s, klassieke auto’s en motoren. Het beursterrein is maar liefst 100.000 m² groot verdeeld over 8 hallen. Het evenement vindt plaats in december 2023.

EMS heeft een uniek dienstenaanbod in Europa met zijn vijf emotionele thema-sectoren Tuning, Motorsport, Sporting Series Automobile, Classic Cars en Motorfietsen. Daarnaast is er voor een enorm showprogramma met show, feest, eigen motorsportgebied en de motorsportarena voor live rij-demonstraties gezorgd. Ook kunnen oldtimerliefhebbers genieten van de klassieke voertuigen in de Classic & Prestige Salon. Op deze expositie zijn er natuurlijk ook oldtimers te koop.

Dankzij de ruime openingstijden kunt u rustig rondkijken op deze prachtige beurs. Een toegangskaartje kost ongeveer €15 per persoon per dag. Kinderen tot en met 16 jaar bedragen zo’n €13. Het adres is Messeplatz 1, 45131 Essen, Duitsland.


10
mei

Monaco Historic Grand Prix 2024

Vrijdag 10 mei 2024 t/m zondag 12 mei 2024
monacoBekijk op kaart »
historic grand prix monaco 2022

De Monaco Historic Grand Prix wordt elke twee jaar gehouden en dit wordt de 14e editie in het hartje van Monaco op het welbekende circuit waar ook de Formule 1 verreden wordt.

Le Film du Grand Prix de Monaco Historique 2021

Deze stond al een tijdje op ons verlanglijstje en in 2022 gingen we er dan eindelijk naartoe! We komen er al jaarlijks voor de Formule 1, maar deze Historic Grand Prix is een klasse apart. Lees hier ons verslag!