Evenementen & tochten

Klassieker en oldtimer evenementen zijn er het hele jaar door. In de zomermaanden hebben de toertochten uiteraard de overhand, maar zijn er ook veel shows van oldtimers. In de koudere maanden staan veel oldtimers natuurlijk veilig opgeborgen. Er zijn echter wel de nodige events van clubs en een aantal grote evenementen die jaarlijks terugkeren.

Je hoeft je nooit een moment te vervelen met je klassieker of als liefhebber van klassiekers. Hieronder een overzicht van alle shows, tours en evenementen die er binnenkort worden georganiseerd. Mis je een tocht of evenement? Laat het ons weten, dan plaatsen we hem erbij.

 

Controleer altijd vooraf bij de organisatie of een evenement wel doorgaat. Er kan altijd een reden zijn, het weer of een pandemietje bijvoorbeeld, dat een evenement niet doorgaat!

3
okt

Volksworld 2020

Zaterdag 3 oktober 2020 t/m zondag 4 oktober 2020
sandown park esher surreyBekijk op kaart »
Volksworld 2020

Volksworld 2020 is verplaatst van het weekend van 21-22 maart naar het weekend van 3 en 4 oktober door Covid-19.

De VolksWorld Show is Europa’s belangrijkste luchtgekoelde VW Show, met ook watergekoelde transporters.

Honderden auto’s van showkwaliteit binnen en buiten, clubstands en een verbazingwekkende reeks gespecialiseerde handelaren plus een groot ruilgebied, aangevuld met livemuziek en ander VW-gerelateerd entertainment gedurende de hele show.

OPENINGSTIJDEN

Zaterdag 3 oktober 2020
Deuren open van 10.00 – 17.00 uur
Club Car Entry vanaf 7.30 uur

Zondag 4 oktober 2020
Deuren open 10.00 – 16.30 uur
Club Car Entry vanaf 7.30 uur

CAMPING OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 2 oktober 2020 – vanaf 13.00 uur.

Laatste toegang voor kamperen is 22.00 uur.

Let op: u moet een Camping Add-On-ticket kopen om te kamperen.


20
nov

InterClassics Brussel 2020

Vrijdag 20 november 2020 t/m zondag 22 november 2020
Brussels Expo, brusselBekijk op kaart »
blank

Van 20 tot en met 22 november 2020 staat de Europese hoofdstad Brussel wederom drie dagen in het teken van InterClassics Brussels.
Met 43.000m² in de Paleizen 5, 6, 7 en 9 is InterClassics Brussels de grootste beurs van de Benelux.

“75 years Jacky Ickx” – a tribute to a racing legen is het hoofdthema van de 6de editie van InterClassics Brussels. Tijdens de beurs kijken we terug naar de racegeschiedenis van deze Belgische racelegende aan de hand van een aantal topstukken.

Naast het hoofdthema zal er aandacht besteed worden aan “75 years of Elva ; the birth of McLaren. Tijdens InterClassics Brussels wordt er een uitzonderlijke collectie van dit minder bekende maar bijzondere merk gepresenteerd.

Uiteraard wordt er ook een breed podium geboden voor alles gerelateerd aan deze classic cars, van onderdelen tot automobilia en clubs.

De zesde editie van InterClassics Brussels belooft wederom een succes te worden.

blank


7
apr

Techno Classica Essen

Woensdag 7 april 2021 t/m zondag 11 april 2021
Messeplatz 1, essenBekijk op kaart »
techno classic essen

Wereldshow voor vintage, klassieke en prestigieuze auto’s, motorsport, motorfietsen, reserveonderdelen, restauratie en World Club Meeting op ruim 120.000 vierkante meter. Meer dan 190.000 bezoekers uit 41 verschillende landen.


28
aug

Concours d’Elegance Soestdijk

Zaterdag 28 augustus 2021 t/m zondag 29 augustus 2021
paleis soesdijkBekijk op kaart »
concours d'elegance paleis soestdijk

De 2020 editie van het Concours d’Elégance gaat NIET door!

Voor de editie van 2021 zal het Concours d’Elégance wederom plaatsvinden op het centraal gelegen Paleis Soestdijk. De locatie zijn we al snel aan gewend, de basisingrediënten zijn hetzelfde: auto’s van wereldklasse in een koninklijke omgeving.

Nieuwe organisator

Classics at the Palace is de nieuwe organisator van het Concours d’Elégance in Soestdijk. Achter de nieuwe organisatie staan twee namen met een bewezen staat van dienst: autoliefhebbers Mick de Haas en Jan-Peter Nijmeijers. “Na 15 jaar slaan we nieuwe wegen in”, zegt Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace. “Per direct werk ik samen met Mick de Haas. Hij heeft ruime ervaring met grote en internationale evenementen waaronder de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, Le Dakar, Sail Amsterdam en de Olympische Spelen. Ervaring die goed van pas komt bij de vernieuwde opzet van het concours.”

Vertrouwd en vernieuwend

De verplaatsing naar Paleis Soestdijk biedt nieuwe mogelijkheden. Jan-Peter Nijmeijers: “De verhuizing betekent niet dat we het evenement groter maken. Dat is niet het streven. Paleis Soestdijk heeft een heel andere sfeer, een parkachtige tuin, die willen we benutten. En zoals je mag verwachten schotelen we een interessant en afwisselend programma voor, opgebouwd uit vertrouwde en vernieuwende elementen.”

Nieuwe data

Naast een nieuwe locatie en een nieuwe organisatie brengt het eerste concours in de tuinen van Paleis Soestdijk ook nieuwe data, namelijk zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Vaak een periode met mooi weer en bovendien een moment waarbij het concours niet in het vaarwater zit van andere auto-evenementen. Autoliefhebbers kunnen zo zonder keuzestress naar Soestdijk afreizen.