MENU

Monaco Historic Grand Prix 2022

Woensdag 18 mei 2022 om 23:16 door

Bonjourrr ! Na jaren aanwezig te zijn geweest bij de Formule 1 Grand Prix van Monaco vonden we 2022 een mooi moment om de Monaco Historic Grand Prix met onze aanwezigheid te verblijden. En we kunnen wel stellen dat de 13e editie van dit evenement onze verwachtingen heeft overtroffen. Niet in de laatste plaats door de geweldige organisatie maar ook door de rijkheid aan historie die in een weekend voorbijkomt.

 

Op vrijdagavond vlogen we in nog geen twee uurtjes naar Nice in Zuid-Frankrijk waar de zon al besloten had om de komende dagen veelvuldig aanwezig te zijn. Ook dit keer was alles tot in de puntje geregeld door het team van Monaco Star Events vanaf het moment dat we landden in Nice. Met een half uurtje waren we bij ons hotel waar we ons rustig konden voorbereiden op wat ons te wachten stond.

 

Monaco historic grand prix 2022

 

De vrije trainingen waren op de vrijdag al geweest dus zaterdag 16 mei stond meteen in het teken van het serieuzere werk: de kwalificaties. Er moest een behoorlijk lijstje worden afgewerkt want gedurende de dag kwam er zo 50 jaar race-historie voorbij. Een feestje om te zien en te horen!

 

Vanaf ons dakterras pal boven start-finish hadden we een geweldig uitzicht over de haven en stonden we elke keer met onze neus bovenop de line-up. Elke keer als de lampen op groen gingen greep iedereen naar zijn oordoppen, als deze niet al zaten waar ze hoorden.

 

lotus tribute Monaco Historic Grand Prix 2022

 

Lotus tribute Colin Chapman Monaco Historic Grand Prix

 

35 Lotussen op een rijtje te ere van Colin Chapman

Hoogtepunt op de zaterdag was zonder twijfel de 30 Lotussen die zich verzamelden aan de start ter ere van de 40 jaar geleden Colin Chapman. Chapman was een Brits ontwerper en uitvinder en de oprichter van Lotus Cars. Ook was hij team-eigenaar van Team Lotus; een renstal die in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw grote successen boekte in de Formule 1. Iconische modellen zoals de zwarte John Player Special modellen met gouden letters waren allemaal extra opgepoetst om op gepaste wijze hun opwachting te maken voor dit bijzondere moment.

 

Ander publiek dan tijdens de Formule 1 Grand Prix

Waar het bij de Formule 1 Grand Prix van Monaco vooral ook draait om zien en gezien worden en het ook weer de vraag is waar het coolste feestje is, trekt de Monaco Historic Grand Prix duidelijk een ander publiek. We verkeerden in goed gezelschap op ons dakterras met een aantal echte liefhebbers van de klassieke bolides. Na een paar glaasjes champagne, wijn en bier kwamen de verhalen vanzelf los en voor we het wisten zaten we bulderend van het lachen in gesprek met een stel uit Londen, twee half dronken Schotten en een gepensioneerde IT-er die trots zijn eigen collectie klassieke pareltjes aan ons liet zien. En hoe mooi, een gepensioneerde monteur van Lotus die bij elke race verslag deed voor de aanwezigen op het dakterras voor zover hij te verstaan was met zijn keiharde accent en het oorverdovende geluid van een serie motoren 6 verdiepingen onder ons.

 

Ferrari 750 Monza uit 1955

Ferrari 750 Monza uit 1955

 

Een bezoekje aan de paddock mag niet ontbreken

De races waren stuk voor stuk hoogtepunten waar in maximaal 30 minuten werd beslist wie de snelste was. Na de race kregen wij ook nog een paar kaarten toegestopt voor toegang tot de paddock. Die klassieke bolides van dichtbij kunnen bekijken maakte het weekend natuurlijk helemaal af.

 

Maserati 250F uit 1955

Maserati 250F uit 1955, goed voor zo’n 3 miljoen euro, maar gewoon mee racen!

 

maserati 250F uitlaat

Hoe mooi het geluid ook is, als dit gestart wordt wil je oordoppen in!

 

Genoeg modellen die we ons nog herinneren uit je jeugd en waar we miniatuur autootjes van hadden. De John Player Special, De Marlboro McLaren de Tyrrell P34, die met zes wielen inderdaad, en wat te denken van deze Arrows A1B Warsteiner uit 1978.

 

Arrows A1B formule 1 auto Warsteiner

 

Meer foto’s zijn te zien op onze Klassiekerweb Facebook pagina

 

Mooie video’s van de Monaco Historic Grand Prix 2022

Monaco Historic Grand Prix 2022 Full Day 1 replay

Zaterdag: de kwalificaties

 

Monaco Historic Grand Prix 2022 full race day live stream replay

Zondag: de races

 

Charles LeClerc in Niki Lauda’s F1 Ferrari 312B3

Op zondag stapte Charles LeClerc in de iconische Ferrari 312 B3 van Niki Lauda voor een demonstratierondje waarbij eens te meer duidelijk werd dat dit soort auto’s van een totaal andere orde zijn dan de moderne F1 auto’s. Bij Rascasse wist LeClerc de schade gelukkig beperkt te houden toen plots de remdruk van de Ferrari wegviel. Met een scheve achterspoiler en een deukje in zijn zelfvertrouwen, kon hij gelukkig zijn weg vervolgen.

 

Leclerc Crashes 1974 Ferrari | Monaco Historic Grand Prix 2022

 

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*