MENU

Daihatsu Cuore

De Daihatsu Cuore is een compacte stadsauto of Kei car van het Japanse merk Daihatsu die werd gebouwd tussen 1980 en 2012. In bepaalde regio’s werd het model ook verkocht onder de namen Mira, Domino en Charade. Het model kwam in 1981 op de markt en er werden zeven generaties van gebouwd.

 

Daihatsu Cuore uit 1989

Daihatsu Cuore uit 1989

 

De Cuore was de opvolger van de Daihatsu Max Cuore (Cuore is Italiaans voor hart). In technisch was de Cuore niet veel anders van zijn voorganger maar uiterlijk wel aanzienlijk. Voor Europese begrippen was het ongewoon dat deze kleine auto vanaf het begin beschikbaar was als driedeurs en als vijfdeurs hatchback. De achterbank van alle drie in Nederland leverbare modellen (driedeurs Economy, drie- en vijfdeurs De Luxe) was de achterbank neerklapbaar, bij de De Luxeversies zelfs in twee delen. Onder de motorkap lag een watergekoelde 547 cc tweecilinder-motor die goed was voor een vermogen van 27 PK. De topsnelheid van de 585 kilo wegende Cuore bedroeg 110 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u ging in 21,9 seconden.

 

Tweede generatie van de Daihatsu Cuore

De eerste modelwijziging vond plaats in 1985 met de model L80, welke vanaf november 1986 in Nederland werd geleveerd. De wielbasis was verlengd en de carrosserie werd hoekiger en de Cuore kreeg een rechte achterkant waardoor hij meer binnenruimte bood dan de voorgaande modellen.

 

driecilinder motor in de Daihatsu Cuore uit 1986

driecilinder motor in de Daihatsu Cuore uit 1986

 

Ook motorisch werd het model aangepakt met een nieuw ontwikkelde 840 cc driecilinder onder de motorkap, goed voor een topsnelheid van 135 km/u. In de miniklasse moest het model concurreren met modellen als de Subaru Mini Jumbo en de Suzuki Alto).Daihatsu modellen cuore-2


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant