MENU

Kunstige autootjes door Stéphane Dufour

Zondag 12 november 2017 om 21:25 door Frank Schippers

We hebben hier op klassiekerweb al vaker voorbeelden laten zien waar kunst en oldtimers prima samen gaan. Wat te denken van iets moois voor aan de muur en de bijzondere draadmodellen, maar ook de artiesten die moois maken van autobanden en velgen.

 

Stéphane Dufour verdient ook een plekje in dit rijtje want zijn oldtimers gegoten van hars zijn een lust voor het oog. Waar we ons bij mooie klassiekers vaak kunnen vergapen aan het oog voor detail in bijvoorbeelde de klokken op het dashboard of de naden in de bekleding, gaat het bij Dufour net even om iets anders. Hij maakt zijn beeldjes op zo’n manier dat hij juist heel veel details weglaat, maar het door de vorm toch direct duidelijk is om welk model oldtimer het gaat. Misschien kunnen we wel stellen dat zijn beeldjes hiermee een ode zijn aan de carrosserie-ontwerpers die met hun designs de lijnen van een auto bepalen die enorm bepalend kunnen zijn voor het uiterlijk en karakter. Knap werk en aan de prijzen te zien, moet je er wat voor over hebben om zo’n kunstwerkje op je schoorsteenmantel te kunnen zetten.

 

 

 

 

Dufour tekent en schildert ook, maar zijn creaties van hars zijn toch wel het bijzonderst. Hij is al op zeer jonge leeftijd bovenmatig geinteresseerd in auto’s, daar hebben de uren die hij doorbracht in de garage van zijn vader zeker aan bijgedragen. Zijn interesse groeie uit tot een bijna obsessieve liefde en op school wilde hij al niets anders tekenen dan auto’s.

 

Stéphane Dufour | Porsche Artist

 

Als wij mogen kiezen, mag hij van ons wel een Ferrari 250 GTO gieten en uiteraard in de strak rode lak zetten. Maar ook een mooie Ghibli zou prima staan op onze strak gelakte witte kast.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*