MENU

Kunstige draadmodellen van oldtimers

Maandag 19 oktober 2015 om 22:04 door Frank

De in Londen wondende kunstenaar Chris Twitchell is de man achter Wire Car Design waarmee hij probeert om de kunst te vangen achter enkele iconische auto ontwerpen door deze op schaal na te maken met draad. Met de hand maakt hij op schaal artistieke voorstellingen van de vormen van auto’s. Om dit draadmodel zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren, wordt een 3D-computermodel gemaakt om de precieze afmetingen van de gekozen auto te verkrijgen die vervolgens worden gebruikt om machinaal een model van schuim te vervaardigen. Dit model wordt dan vervolgens de mal waarop de staaldraden worden gevormd.

 

draadmodel porsche

 

Wanneer het draadmodel af is wordt de mal verwijderd en het draadmodel geschuurd, schoongemaakt, voorzien van primer en dan twee maal gespoten in een kleur naar keuze van de opdrachtgever. Eenmaal voltooid, wordt het kunstwerk op een kunststof lijst geplaatst en kan dit neergezet worden of in zijn geheel aan de wand worden bevestigd.

 

Beeldhouwen en design is niet het werk van Chris maar hij kan echt genieten van kunst en design, niet alleen van auto’s, maar ook van alledaagse objecten zoals gebouwen en vliegtuigen, met name die uit de jaren twintig tot zestig. Chris maakte al een draadmodel van een Lotus Europa omdat hij zelf zo’n auto bezit, en daarnaast een Porsche 2.7RS met de opvallende ducktail! Chris werkt eigenlijk in het onroerend goed, maar heeft er dus een bijzondere hobby naast die een beetje uit de hand begint te lopen.

 

draadmodel lotus europa proces

 

draadmodel lotus europa

 

Chris zijn liefde voor klassieke auto’s begon al in zijn jeugd en in zijn kinderkamer hingen al mobielen van auto-onderdelen aan het plafond! Het enthousiasme voor auto’s heeft hij meegekregen van zijn en ook zijn broer en zelfs zijn moeder zijn ermee besmet! Daarnaast ontwikkelde hij een interesse voor de ambachtelijke kwaliteiten van sommige van de vroege auto-ontwerpers, vooral die uit Italië. Hoewel hij geïnteresseerd in de auto beeldhouwkunst en autodesign, sloeg de vonk pas echt over toen hij in het Ferrari-museum een 1 op 1 draadmodel zag van een 250 GTO. Hij kreeg het idee om de modellen opnieuw te maken als een verkleinde kunstwerken. Dat is hem aardig gelukt.

 

Meer weten of misschien wel interesse in een zo’n kunstwerk op basis van je eigen klassieker? Check de website.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's