MENU

beestachtige velgen en banden

Vrijdag 19 december 2014 om 19:33 door Frank Schippers

Een oldtimer is natuurlijk het meest in zijn hum als deze zo nu en dan, of vaker, de weg op kan. Daar zijn er gelukkig nog genoeg van. Dan zijn er ook exemplaren die perfect worden onderhouden, maar eigenlijk alleen nog maar binnen staan in bijvoorbeeld een museum of een privé-collectie. De wat minder fortuinlijke oude beestjes worden afgetrapt tot ze niet meer kunnen en dan gedumpt. Dit betekent gestript worden en de pletmachine in. Maar dan zijn er ook altijd weer mensen die van deze oude afgetrapte beestjes, of onderdelen daarvan, iets moois weten te maken. Er zijn kunstwerken van hele oldtimers te vinden, maar vandaag gaat het over de een paar minder voor de hand liggende onderdelen: de banden en de velgen.

 

Ptolemy Elrington is een kunstenaar in Brighton, Engeland. Hij maakt beelden van de wieldoppen die hij vindt langs de openbare weg. Hij wil juist niet met nieuwe wieldoppen werken omdat de beelden er anders te clean uit komen te zien. De wieldoppen hebben al een leven achter de rug en de verkleuringen en beschadigingen geven een extra touch aan zijn creaties. Hij maakt van alles, wij zijn vooral gecharmeerd van de dieren en dan in het bijzonder de adelaar en de wolf. Prijskaartjes lopen op tot zo’n kleine 10.000 Euro. Inmiddels heeft Elrington zijn materiaalkeuze breder getrokken dan alleen wieldoppen. Meer onderdelen van oldtimers moeten eraan geloven en ook winkelwagentjes zijn niet veilig voor de Engelse kunstenaar.

 

adelaar_autovelgen

 

adelaar2_autovelgen

 

wolf gemaakt van autovelgen

 

wolf gemaakt van autovelgen

 

"Hubcap sculptor" turns rubbish into art - BBC News

 

Meer informatie over de creaties van Elrington kun je hier vinden.

 

En voor de autobanden-kunst gaan we even naar de andere kant van de wereld. De Zuid-Koreaanse kunstenaar Ji Yong-Ho maakt zeer dynamische en krachtige kunstwerken van autobanden. Zijn kunstwerken hebben misschien zelfs wel een duistere/angstaanjagende touch. Het lijkt echt alsof ze elk moment tot leven kunnen komen. De kunstenaar heeft zo’n drie maanden nodig om een kunstwerk te maken en de prijs kan oplopen tot zo’n 66.000 Euro.

 

leeuw van autobanden kunstwerk

 

leeuw van autobanden kunstwerk

 

tijger van autobanden kunst

 

tijger van autobanden kunst

 

Sculpture Lion 2 by Ji Yong-Ho. Cascade. Yerevan, Armenia

 

De kunstwerken van Ho zijn te bewonderen op zijn website.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*