MENU

Black Cuillin van Eadon Green (deel II)

Maandag 13 maart 2017 om 21:09 door Frank Schippers

Onlangs hadden we het over een mysterieuze nieuwkomer op de Autosalon van Genève. Dat mysterie heet de Black Cuillin en is inmiddels onthuld en natuurlijk hebben we er een mening over. Waren die teasende klassieke lijnen een marketing stuntje of hebben de mannen van Eadon Green daadwerkelijk een klassiek design in een volledig eigen jasje gestoken? Inmiddels is het doek er vanaf en staat de spotlight vol op dit bijzondere ontwerp. En wat vinden we ervan?

 

 

Deze creatie is de werkelijkheid geworden droom van de ondernemer Felix Eaton. Hij kon de bolide niet naar zichzelf noemen, want de naam Eaton is beschermd door het een bedrijf dat compressors produceert. Deze Black Cuillin ontleent zijn naam aan het Cuillin-gebergte op het Schotse eiland Skye en is meer dan 5 meter lang waarbij het lijkt of het 4,5 meter motorkap is. Wij vinden hem zeer fraai! Wat heerlijk Engels! En wanneer een auto een motorkap heeft waar geen einde aan lijkt te komen, dan kan het niet anders dan dat daar iets onder ligt wat die lengte rechtvaardigt. En zo is het ook: een dikke V12 die zo mooi is dat je wel met de motorkap open zou willen rijden!

 

V12 engine in the black cuillin by eadon green

 

De lijnen zijn zeker klassiek en dit zien we ook terug in de details in het interieur en zelfs in de klokken, maar het totaal doet toch ook weer helemaal niet klassiek aan. Heeft het model in de verte ook iets weg van een Morgan? Wij vinden het een geslaagd model en zijn benieuwd naar de prestaties en vooral ook het geluid. Waar blijven die filmpjes, Felix? En we zijn Nederlanders, hebben we dan nergens iets op aan te merken? Tuurlijk wel: die knipperlichten in de voorspatborden….ik weet het niet. Maar ik denk dat ik dat snel vergeten ben als die V12 wordt aangestoken.

 

black cuillin Eadon Green

 

sketches black cuillin

 

 

Meer zien en lezen? Check de site op www.eadongreen.com


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*