MENU

Renault Juvaquatre

De Renault Juvaquatre was een compacte familie auto die werd gebouwd door de Franse fabrikant Renault tussen 1937 en 1960 in zowel Frankrijk als België. Het model werd getoond op de Autoshow van Parijs in 1937 en was de opvolger van de Renault Celtaquatre. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de productie van het model op een laag pitje. De Juvaquatre werd geproduceerd als een sedan/saloon tot 1948 toen de fabriek de productie volledig toelegde op de nieuwe Renault 4CV. In 1952 werd de productie van de Juvaquatre sedan/saloon voor een periode van ongeveer vijf maanden hervat.

 

Renault Juvaquatre 2 deurs

Renault Juvaquatre vroege tweedeurs versie zonder achterklep

 

Renault Juvaquatre na de Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog stond Renault onder controle van de Franse overheid. Er werd geen tweedeurs sedan meer gebouwd, de Juvaquatres was alleen nog verkrijgbaar met vier deuren. In tegenstelling tot de vooroorlogse versie had dit model een koffebakdeksel zodat je makkelijker bij de bagageruimte kon komen. De naoorlogse Juvaquatres werden geproduceerd tijdens jaren van economische strengheid, en waren bijna allemaal bestemd voor de export.

 

Renault Juvaquatre 1948

Renault Juvaquatre uit 1948 met achterklep

 

Renault Juvaquatre Break

Renault Juvaquatre Break

 

In 1950 kwam er ook een bestelwagen op de markt, latere modellen van deze station wagon, vanaf 1956, stonden bekend als de Renault Dauphinoise. De berline versie was minder succesvol en daarvan werd de productie gestaakt vanwege het succes van de Renault 4CV. Deze 4CV was de best verkopende auto van Frankrijk in de jaren na de oorlog. Er was echter geen station wagon versie van de 4CV of Dauphine omdat de motor achterin lag en de Juvaquatre “Dauphinoise” station wagon bleef in productie tot deze werd vervangen door de Renault 4 in 1960

 

Renault Juvaquatre dauphinoise 1959

Renault Juvaquatre dauphinoise uit 1959

 

Renault Juvaquatre built 1957 - Power in the Black Forest Part IIGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant