MENU

Renault NN

De Renault NN, ook wel bekend als de 6CV, werd gebouwd tussen 1924 en 1930. Het model was een compacte familieauto en werd aangedreven door een 4-cilinder 951cc motor. Het eerste exemplaar werd in Parijs gepresenteerd op de 1924 Mondial de l’Automobile als de opvolger voor Renault Type KJ en type MT. Het was in feite een verlengde versie van de MT.

 

Renault 6CV nn

 

Het ontwerp van de buitenkant was zeer eenvoudig. Renault bouwde in dit stadium de radiator nog achter de motor, waardoor er geen rooster aan de voorzijde zat, maar wel zaten er prominente kieuwen aan de zijkanten van de motorkap voor de koeling. De auto bereikte een top van 60 km/u en er werden zo’n 150.000 auto’s verkocht. De NN2 was een grotere en zwaardere versie van de NN en kwam in 1929 op de markt.

 

Het model werd vervangen door de Renault Monasix, maar dit was een grotere auto en werd aangedreven door een relatief kleine zescilinder motor. Het was pas in 1937 dat Renault een vervangend model in de 6 CV klasse lanceerde, in de vorm van de Juvaquatre. Het NN model werd extra bekend door zijn rol in de film Indiana Jones and the Last Crusade.

 

Renault 6CV NN tourer 1928 indiana jones

De Renault 6CV NN tourer uit 1928 die werd gebruikt in de film Indiana Jones and the last crusade
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant