MENU

Renault 7

De Renault 7 zou de opvolger worden van de Renault 8. De ontwikkeling van deze sedan liep gelijktijdig met die van de Renault 5. De auto is waarschijnlijk specifiek voor de Spaanse markt gemaakt, waar de sedan altijd populair is geweest.

 

Renault 7

Renault 7

 

Van 1974 tot 1983 werden er 240.000 gemaakt in de Renaultfabriek van Valladolid in Spanje. Zover bekend zijn ze alleen in Spanje verkocht. De populariteit van de Renault 5 en hatchbacks was echter zo groot dat ook in Spanje het model niet echt een groot succes werd. De auto had een 1100 cc, 4 cilindermotor het 45 PK waarmee een top van 133 km/u gehaald kon worden.

 

Om het Spaanse karakter aan te duiden, werd het eerste model met de naam “Renault Siete” geschreven met letters. Het model was uitgerust met een motor van 1037 cc die 50 PK leverde. Met deze cilinderinhoud bleef de auto net onder de 1040 cc grens die voor een hoger belasting tarief zorgde in Spanje. Er kwam een “normale” versie op de markt en een en TL, met enkele esthetische details en meer comfort. In 1977 verdween de reguliere versie en bleef alleen de TL over.

 

Restyling

In 1979 werd het model op een aantal vlakken aangepakt waaronder een nieuw dashboard en hoofdsteunen op de voorstoelen om het model zo een look te geven die meer bij de tijd was. De Spaans geschreven naam “Renault Siete TL” werd veranderd in “Renault 7TL”. In 1981 kwam de GTL versie op de markt met een 1108 cc motor goed voor 45 PK. Met deze veranderingen bleef het model tot 1984 verkrijgbaar.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant