MENU

Renault 18

De Renault 18 kwam in 1978 bij de dealer te staan. De eerste veranderingen werden minder dan een jaar later al aangekondigd op de Autoshow van Parijs. Het model kreeg onder meer standaard veiligheidsgordels achter en een automatische choke. Ook kwam er een station wagon, evenals een nieuw basismodel.

 

Renault 18

Renault 18

 

Weer een jaar later kregen alle productiemodellen een nieuwe dynamo, inclusief een ingebouwde elektronische regelaar. In juli 1980 werd er een diesel model toegevoegd aan de modellijn. Dit model was mechanisch vergelijkbaar met de Renault 20 Diesel en had een 2 liter motor met 66 PK. De versies met dieselmotoren waren de TD en GTD. De basis TD was leverbaar als sedan en station wagon, had een vier-versnellingsbak en de uitrusting van de TS. De GTD was alleen als sedan te krijgen en had een vijfversnellingsbak en de uitrusting van de GTS. Stuurbekrachtiging was optioneel op de GTD en dit was voor het eerst op een model van Renault..

 

In 1980 kwam de Renault 18 Turbo uit met een 1,6 liter motor die 110PK leverde. De auto had nieuwe wielen, een achterspoiler en een dashboard en interieur van de Renault Fuego. Er volgde ook nog een Turbodiesel versie.

 

Renault 18

Renault 18

 

In 1982 werd de volledige lijn van 18 modellen onder handen genomen: het interieur werd gerestyled, knipperlichten werden aangepast en bumpers en deurgrepen werden zwart polyester in plaats van chroom en de TS en GTS versie werden niet meer geproduceerd.

 

Renault 18 type 2

De “Type 2” werd in 1983 geïntroduceerd. De grille werd aangepast en de saloon versie kreeg ook een standaard achterspoiler. Daarnaast werden de wielen aangepast, maar grootste verschil was echter dat het dashboard werd vervangen door dat van de Fuego. Het GTX model werd in 1984 geïntroduceerd in Frankrijk. In de jaren die volgden werd er weinig meer aan het model veranderd ter voorbereiding op de lancering van de Renault 21 in 1986.

 

Renault 18 type 2

Renault 18 Type 2 met achterspoiler

 

Renault 18 interieur

Interieur van de Renault 18

 

In Vervoering: Renault 18Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant