MENU

4,8 miljoen kilometer op de teller

Vrijdag 23 mei 2014 om 09:25 door Frank

De indrukwekkende kilometerstand van de Volvo P1800 uit 1966 van Irv Gordon staat inmiddels op 4,8 miljoen kilometer. Het is een hele reis voor de 74-jarige bewoner van Long Island. De reden dat Irv voor de Volvo P1800 koos is omdat hij het gewoon een mooie auto vond. Hij kocht de auto nieuw voor 4200 dollar nadat een vriend hem een foto had laten zine in een magazine.

 

irv gordon volvo P1800

Irv met zijn Volvo P1800 uit 1966

 

De vraag is natuurlijk hoe je een auto naar zo’n kilometerstand toe laat rijden. Gordon is eigenlijk helemaal nooit bezig geweest met die getallen maar veel meer met de reizen die hij met zijn Volvo heeft gemaakt De hoge kilometerstand is daar alleen maar een gevolg van. Hij heeft nu wel een badge ter aanduiding van 3 miljoen mijl op de front grill van zijn Volvo P1800 gemonteerd, dus een beetje trots is hij natuurlijk wel. Volvo heeft Gordon een nieuwe auto beloofd voor elke miljoen mijl die hij met zijn Volvo P1800 rijdt, maar voorlopig blijft Gordon gewoon doorrijden in zijn vertrouwde auto en is hij hard op weg richting de 4 miljoen kilometer.

 

In 1998, met 1.690.000 mijl op de teller, kwam Gordon in het Guinness Book of World Records voor de meeste kilometers gereden door een enkele eigenaar van een commercieel voertuig.

 

Goed onderhoud en luisteren naar je auto

Om zijn Volvo in topconditie te houden zweert Gordon bij regelmatig verversen van de olie, regelmatig wassen, en gebruik van originele Volvo- onderdelen bij reparaties. Check verder regelmatig riemen, slangen en leidingen en doe gewoon wat er in de handleiding staat in plaats van te luisteren naar een dealer. De handleiding is geschreven door de mensen die de auto hebben gebouwd. Die zullen het dan toch wel het beste weten?

 

Misschien wel de belangrijkste tip van Gordon: “Wanneer je auto maakt een raar geluid, luister er dan naar en onderneem actie.” Een goede relatie met je vaste(!) monteur is ook erg handig.

 

Check out Irv Gordon’s avontuur bij volvocars.3millionreasons.com.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's