Maserati Mexico

De Maserati Mexico werd gebouwd tussen 1966 en 1972. Het model deelde zijn constructie met de originele Quattroporte, hoewel het eerste Mexico prototype was gebaseerd op een beschadigde 5000 GT en dus aangedreven door een 4.9 liter motor. De auto werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs in 1966. De productieversie van het model werd aangeboden met dezelfde motorvarianten als de Quattroporte, oftewel een 4,2 of een 4,7 liter versie. Het chassis is afgeleid van de Quattroporte II , met een wielbasis die zo’n 11 centimeter korter is.

 

Maserati Mexico

Maserati Mexico

 

Het model was een echte vierzitter en had een elegante en verfijnde carrosserie van Vignale. In tegenstelling tot andere Maserati vierzits coupés werd dit model niet vernoemd naar een circuit. De naam werd gekozen omdat het prototype ooit eigendom was van de Mexicaanse president Adolfo López Mateos toen nog in de vorm van een 5000 GT.

 

Maserati Mexico interieur

Interieur van de Maserati Mexico

 

De Mexico wat de eerste productie Maserati worden uitgerust met bekrachtigde geventileerde schijfremmen op alle vier de wielen. In mei 1965 bouwde Maserati een ‘Mexico’ vergelijkbaar met het oorspronkelijke Vignale prototype, maar ditmaal gebouwd door Frua. Dit model kwam als een 4-zits Mistral op de markt en werd gebouwd op hetzelfde chassis als de buisvormige 3500GT (2600 mm wielbasis). Dit prototype ‘Mexico’ werd voorzien een zes-cilinder 3,7 liter injectiemotor. In totaal werden er slechts 485 Mexico’s gebouwd: 175 4,7 liter versies en 305 4,2 liter versies.

 


Maserati Mexico 4.2 uit 1968

 


Mooie film van Cinecars over de Maserati Mexico
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant