MENU

Maserati Mexico

De Maserati Mexico werd gebouwd tussen 1966 en 1972. Het model deelde zijn constructie met de originele Quattroporte, hoewel het eerste Mexico prototype was gebaseerd op een beschadigde 5000 GT en dus werd aangedreven door een 4.9 liter motor. De auto werd voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs in 1966.

 

De productieversie van het model werd aangeboden met dezelfde motorvarianten als de Quattroporte, oftewel een 4,2 of een 4,7 liter versie. Het chassis is afgeleid van de Quattroporte II , met een wielbasis die zo’n 11 centimeter korter is.

 

Maserati Mexico

Maserati Mexico

 

Het model was een echte vierzitter en had een elegante en verfijnde carrosserie van Vignale. In tegenstelling tot andere Maserati vierzits coupés werd dit model niet vernoemd naar een circuit. De naam werd gekozen omdat het prototype ooit eigendom was van de Mexicaanse president Adolfo López Mateos toen nog in de vorm van een 5000 GT.

 

Maserati Mexico interieur

Interieur van de Maserati Mexico

 

De Mexico wat de eerste productie Maserati die werd uitgerust met bekrachtigde geventileerde schijfremmen op alle vier de wielen. In mei 1965 bouwde Maserati een ‘Mexico’ vergelijkbaar met het oorspronkelijke Vignale prototype, maar ditmaal gebouwd door Frua. Dit model kwam als een 4-zits Mistral op de markt en werd gebouwd op hetzelfde chassis als de buisvormige 3500GT met een 2600 mm wielbasis. Dit prototype ‘Mexico’ werd voorzien een zes-cilinder 3,7 liter injectiemotor. In totaal werden er slechts 482 Mexico’s gebouwd: 182 4,7 liter versies en 300 4,2 liter versies. De versie met de 4,2 liter motor was goed voor een topsnelheid van 240 km/u, bij de 4,7 liter versie bleef de naald steken op 255 km/u.

 

Maserati Mexico 4,2L 1968

Maserati Mexico 4.2 uit 1968

 

A Puncture with Trident - Maserati Mexico - ENG/ITA SUBS

Mooie film van Cinecars over de Maserati Mexico


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant