Maserati Kyalami

De Maserati Kyalami werd gebouwd tussen 1976 en 1983. Voor de oorsprong van de Maserati Kyalami moeten we terug naar 1972.

 

maserati kyalami

Kyalami

 

In 1972 werd op de Autosalon van Turijn de ‘Longchamp’, een twee-deurs coupe, en de ‘Deauville’, een vierdeurs sedan getoond door DeTomaso Automobili. In 1974 zat Citroën, de toenmalige eigenaar van Maserati, in zwaar weer en zette het bedrijf te koop. In 1975 kocht DeTomaso het merk Maserati en de Italiaanse organisatie GEPI (een overheid gerelateerde organisatie die tot doel had banen te beschermen). De DeTomaso’s Longchamp verkocht niet erg goed en DeTomaso was wanhopig op zoek naar een nieuw vlaggenschip vor het Maserati merk om snel op de markt te brengen. Maserati zelf had hier geen geld voor en dus week DeTomaso uit naar een design studio in Turijn waar hij een nieuwe versie van de Longchamp liet ontwerpen: de Kyalami.

 

maserati Kyalami interieur

Interieur Kyalami

 

In 1976 kwam de Kyalami, in tegenstelling tot veel andere Maserati modellen niet vernoemd naar een wind, op de markt. Dit model is vernoemd naar een van ‘s werelds grote racebanen: Kyalami in Zuid-Afrika , waar in 1967 een Maserati de Zuid-Afrikaanse Grand Prix won. Van deze Kyalami zijn er slechts 200 gebouwd.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant