Maserati Mistral

Mistral is de naam van een Franse wind die waait uit de Middellandse Zee, en vanaf dit model zou een reeks van Maserati tweezits sportwagens worden vernoemd naar winden. 2+2 coupés zouden de namen van circuits krijgen waarvan de Sebring in hetzelfde jaar met deze lijn startte.

 

Maserati Mistral

Maserati Mistral

 

In 1964 was de range van Maserati’s behoorlijk uitgebreid met de Mistral en Quattroporte naast de Sebring, 3500 GT en 3500 GT Spyder. Het design van de Mistral was een groot succes met dank aan Pietro Frua uit Turijn. De auto was zeer innovatief, met zijn luchtinlaat onder de voorbumper gemonteerd, waardoor de traditionele grille niet meer nodig was. Grote ramen maakte de cabine zeer open. De body werd vervaardigd door Maggiora in Turijn en eindigde bij Officine PADANE in Modena. De meerderheid van Mistrals werden gebouwd in aluminium , maar vanaf 1967 werden deze vervangen door een stalen constructie met alleen de motorkap en deuren die nog in aluminium. Het chassis – gemaakt van vierkante holle buizen – was nieuw, met een wielbasis van slechts 2,4 meter, 10 cm korter dan de Sebring en de Vignale Spyder.

 

Maserati Mistral achterzijde

Achterzijde van de Maserati Mistral.

 

De motor werd vergroot tot 3,7 liter , dezelfde unit die later in de Sebring zou worden gemonteerd, terwijl de Mistral Spyder aanvankelijk zou worden uitgerust met de 3.5 -versie. Alle Mistrals werden uitgerust met schijfremmen, terwijl de airconditioning, de 3 – traps automatische transmissie en een radio optioneel waren.

 

Maserati Mistral interieur

Interieur van de Maserati Mistral.

 

Maserati Mistral uit 1966.
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant