MENU

Maserati Racing

De Maserati Racing (Tipo 331) werd gepresenteerd door Maserati in december 1990. De racing was gebaseerd op de Biturbo uit 1981. Het model was een twee-deurs, vierpersoons sedan coupe met een twee liter V6-motor met twee turbo’s. Deze nieuwste versie van de Biturbo-familie kreeg een restyling met een neus die was geïnspireerd op de Shamal, maar het belangrijkste nieuws kwam onder de motorkap vandaan.

 

MASERATI RACING -SUBS- Drive a Legend

Met Italiaanse voice-over is ie net zo mooi

 

De Maserati Racing kreeg dezelfde 24-kleppenversie van de twee-liter motor als twee jaar eerder gepresenteerd voor de 2.24v, maar er werden een aantal wijzigingen aangebracht. De krukas was nieuw, de drijfstangen waren lichter en de compressieverhouding werd verhoogd. Samen met gemodificeerde turbocompressoren maakte dit de Racing tot de krachtigste 2-liter productieauto ter wereld. Ook de Getrag-versnellingsbak was nieuw en de auto was uitgerust met intelligente actieve schokdempers van Koni. Met een topsnelheid van 256 km/u en een acceleratie van stilstand naar 1.000 meter in slechts 25,9 seconden waren de prestaties van de Racing indrukwekkend.

 

Maserati Racing achterzijde

Foto: maserati.com

 

Maserati Racing achterzijde

Foto: maserati.com

 

Maserati Racing

Maserati Racing

 

Van de Racing zijn slechts 230 exemplaren gebouwd tussen 1990 en 1992 naar een design van Gandini en deze auto was bestemd voor de Italiaanse markt. Later vonden een aantal modellen hun weg binnen Europa (Frankrijk, Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland). Het doel van dit model was om sommige hardware ontwikkelingen en verbeteringen te testen voordat deze toegepast zouden worden op de Ghibli II en de Shamal.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant