MENU

Maserati Biturbo

Officieel werd de Biturbo op 14 december 1981 voor het eerst getoond. De Biturbo was de auto die Maserati een nieuwe impuls gaf door het opnieuw invoeren van de 2,0 liter klasse. De verkoop werd gestart in april 1982 in Italië.

 

Maserati biturbo

Maserati biturbo I.

 

Het model had een compacte vierdeurs coupé body ontworpen door freelance ontwerper Pierangelo Andreani. Het model was 4,15 meter lang en had een wielbasis van 2,5 meter. Het interieur was luxueus met ruimte voor vier personen in een atmosfeer gedomineerd door leer en hout.

 

Maserati Biturbo I interieur

Interieur van de eerste versie.

 

Maserati Biturbo I engine

De V6 van de Maserati Biturbo I.

 

De krachtbron was een V6-motor met twee turbo’s, uniek voor een straatauto. De 1995 cc versie leverde 180 PK en was bedoeld voor de zwaar belaste thuismarkt, terwijl een 2491 cc blok met 190 PK was gereserveerd voor de export versies. De tweede serie werd geïntroduceerd in juli 1985. Van de I en II serie werden in totaal 9.206 exemplaren gebouwd.

 

Maserati Biturbo E

De Biturbo E werd gemaakt voor de exportmarkten (vandaar de “E”), met een 2,5-liter motor. De 2,0-liter motor was voor de thuismarkt vanwege de zware belasting op auto’s met grote motoren. Behalve de motor was de Biturbo E vergelijkbaar met de gewone versie en er werden 4.577 van gebouwd.

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant