MENU

Maserati Indy

De Maserati Indy (Tip AM116) was een eerbetoon aan de twee opeenvolgende overwinningen van de Maserati 8CTF-raceauto’s in de beroemde race van 500 mijl op de Indianapolis Speedway in 1939 en 1940. Maserati toonde de Indy voor het eerst op de autoshow van Turijn in 1969 als opvolger van de Mexico en Quattroporte.

 

Maserati Indy

Maserati Indy

 

Deze nieuwe auto is ontworpen door Vignale en kan worden gezien als een model om de kloof tussen de Ghibli en de Mexico te overbruggen. De daklijn was hoger dan bij de Ghibli om ruimte te bieden aan de passagiers achterin.

 

De standaarduitrusting omvatte een in twee richtingen verstelbare stuurkolom, antidiefstal stuurslot, lederen bekleding, getinte elektrische ramen, verstelbare stoelen, mistlampen, verwarmde achterruit, hoofdsteunen en een op het dashboard gemonteerde klok voor de passagier. Stuurbekrachtiging was echter een optionele extra, net als de automatische versnellingsbak en de radio. In 1973 nam de Indy het remsysteem over van Citroën, die de nieuwe eigenaar van Maserati was geworden.

 

Maserati Indy interieur

Het fraaie interieur van de Maserati Indy met de gedraaide ronde klokken.

 

In 1969 was het model alleen verkrijgbaar met een 4,2 liter V8. Vanaf 1970 kwam daar een model bij met een 4,7 liter en in 1972 kwam daar de Ghibli SS bij met een 4,9 liter V8 die 320 PK leverde. Vanaf 1974 werd alleen de 4,9 liter nog toegepast. In totaal werden er 1102 exemplaren van de Indy gebouwd.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant