MENU

Project Rekall met de Maserati Shamal

Dinsdag 15 december 2020 om 08:10 door Frank

We blijven nog even bij oud & nieuw hoor. Dat mag best zo aan het einde van het jaar. Als liefhebbers van Italianen en dan in het bijzonder de hoekige modellen uit de jaren tachtig, mag er na een elektrische Fiat en een gereanimeerde Alfa Romeo ook best iets geschreven worden over Maserati. En daar hoeven we niet zo lang naar te zoeken want ook bij Maserati hebben ze plannen met een klassieker. En wat voor eentje, we springen alvast een klein gaatje in de lucht!

 

Maserati Shamal Project Rekall

Foto: maserati.com

 

maserati fuoriseri restomod shamal

 

Het lijkt erop dat Maserati het design van de Shamal als uitgangspunt neemt voor Project Rekall en dit duidelijk herkenbaar houdt: een klassiek model met moderne techniek dus. Dit zal vast elektrisch worden wat betekent dat de twinturbo V8 zal wel gaan sneuvelen, maar dat hoeft de pret natuurlijk niet (helemaal) te drukken. Of ze houden hem en proppen er nog wat accu’s bij in die lekkere dikke Italiaanse kont, mag ook.

 

Gerelateerd model

Maserati Shamal

Shamal

De Maserati Shamal is een van de huzarenstukjes van Maserati uit begin jaren negentig, maar het design van Marcello Gandini stamt overduidelijk uit de jaren tachtig waar Maserati grossierde in biturbo modellen. De Shamal was een latertje na de biturbo’s en de Ghibli’s en er werden er slechts 369 van gebouwd tussen 1990 en 1996. Onder de motorkap ligt een 3,2-liter V8 met twee turbo’s die er 326 pk en 431 Nm uit weet te persen. De Shamal gaat in 5,3 naar de 100 km/u en met het rechtervoetje op de vloer blijf je accelereren tot de 270 km/u.

 

De Biturbo’s uit de jaren tachtig stonden nu niet bepaald bekend om hun betrouwbaarheid, wellicht is de naam “Project Rekall” een Italiaans grapje? Zeker de elektrische componenten wilden nog wel eens een eigen leven leiden en modellen als de Racing konden het heel snel behoorlijk warm krijgen. Nu hadden de Italianen in de Biturbo’s wel een schakelaar op het dashboard om alle wat kon branden even te laten branden zodat je makkelijk kon zien wat er nog werkte, maar met een volledig elektrische auto ga je het met zo’n knopje natuurlijk niet redden.

 

Nu is de vraag natuurlijk wat we kunnen verwachten en wanneer. Daar doet Maserati vooralsnog geheimzinnig over. Maserati Fuoriserie is de personalisatie-afdeling van Maserati en de designers op deze afdelingen werken aan een restomod op basis van een oude Shamal. Het design is overduidelijk herkenbaar, de vraag is dus wat er allemaal aan gaat veranderen en wat voor techniek er gebruikt gaat worden. De schetsen zien er in ieder geval veelbelovend uit. We wachten ongeduldig af…

 

Maserati Shamal Project Recall schets

schets voorzijde Project Rekall

 

Wedergeboorte Maserati Shamal project Rekall interieur schets

schets van het interieur van Project Rekall

 

Project Rekall schets interieur

Schets van het interieur van Project Rekall


Ook interessant


Gerelateerde merken