MENU

Maserati Karif

De Maserati Karif (Tipo AM339) werd gebouwd tussen 1988 en 1992 en werd gepresenteerd in 1988 op de autoshow van Genève. Het was een luxe model van Maserati maar had als doel om de bestuurder een echt racegevoel te geven. Het ontwerp kwam van de hand van Pierangelo Andreani.

 

De Karif had hetzelfde verkorte chassis als de Spyder Zagato waardoor de auto er en profiel wat ‘ingekort’ uitziet aan de achterzijde. Het model werd met gemengde gevoelens ontvangen als opvolger van de Bora. Net als met een aantal andere modellen was ook deze auto vernoemd naar een wind, dit keer de wind die blaast langs de golf van Aden in Somalië.

 

Maserati Karif

Maserati Karif

 

interieur maserati karif

foto: maserati.com

Interieur Maserati Karif

 

Het blok in de Karif was gelijk aan die in de Biturbo, de AM473. Een 2.8 liter V6 blok met drie kleppen per cilinder die 285 PK leverde bij 5500 toeren. Het relatief lichte model sprintte daardoor in 4,8 seconden naar de 100 en had een topsnelheid van 255 km/u.

 

De achterbank van de Biturbo werd opgeofferd voor de Karif. In plaats daarvan was er extra bagageruimte beschikbaar achter de voorstoelen. Dit maakte de Karif ideaal voor lange en comfortabele reizen voor twee personen. Latere versies van de Karif waren uitgerust met een katalysator die het motorvermogen verminderde.

 

De Karif kreeg de reputatie een veeleisende auto te zijn, waarvan slechts 221 exemplaren in handen kwamen van echte liefhebbers.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant