MENU

Bugatti Type 44

Tussen 1927 en 1930 bouwde Bugatti de Type 44 als een mid-size auto volgens dezelfde hoge normen als hun race auto’s. Dit was een succesvol model waar ruim 1100 exemplaren van werden verkocht. Het model kreeg een achtcilinder lijnmotor die vergelijkbaar was met de Type 35 die twee motorblokken van vier cilinders elk had. De motor was een drie liter blok dat zorgde voor een vermogen van ruim 80 PK. Bovendien liep het blok zeer soepel en rustig met weinig trillingen.

 

bugatti type 44

Bugatti Type 44.

 

Het chassis was gelijk aan dat van andere Bugatti-modellen uit die periode. Voor had het model semi-elliptische bladveren ec achter kwart-elliptische veren. Als verbetering op de Type 38 kreeg dit model nieuwe schokdempers, een natte lamellenkoppeling en een Dewandre-Repusseau servo voor de met kabel bediende remmen.

 

bugatti type 44

 

bugatti type 44 interieur

dashboard van een Type 44

 

Type 44 in meerdere variaties

Veel van de Franse carrosseriebouwers ontwierpen carrosserieën voor de Type 44, waaronder Weymann, Kellner en James Young. Na 1930 werd het model door Bugatti opgewaardeerd naar de Type 49 en daarnaast de 5-liter Type 46 als een luxer model.

 
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant