MENU

Lamborghini Jarama op Pebble beach

Maandag 18 augustus 2014 om 07:45 door Frank

Op Pebble beach is het een komen en gaan van exclusieve auto’s en vaak worden de exemplaren met de grootste prijskaartjes er het eerst uitgelicht. Maar er zitten ook auto’s tussen die misschien geen recordbedrag opleveren maar wel heel bijzonder zijn. Zo ook deze Lamborghini Jarama 400 GT.

 

Lamborghini Jarama 1972

Lamborghini Jarama 400 GT in Luci del Bosco lak uit 1972

 

Bij Lamborghini gaat al het geld en de aandacht al snel naar de Countachs als het gaat om high-profile veilingen – en dan in het bijzonder de Periscopica – maar er is een heel ander scala van Lamborghini-modellen die geen variatie zijn op de Countach. Lamborghini onderzocht en bouwde een breed scala van modellen. Een van de vroege en bijzonder sportwagens uit Sant’Agata Bolognese is de Jarama, die voor het eerst werd onthuld op de Autosalon van Genève in maart 1970 en afgelopen weekend onder de hamer is gegaan.

 

Bij de Jarama ligt de 3,9 liter, 350 PK sterke V12 motor voorin en deze power gaat via een vijf-versnellingsbak naar de achterwielen en zorgt voor een top van tegen de 250 km/u. De Jarama was mechanisch net zo modern als haar styling deed vermoeden, met schijfremmen rondom en een vier-wiel onafhankelijke ophanging.

 

Lamborghini Jarama 1972 interieur

Interieur in Senape leer

 

Het model werd ontworpen door niemand minder dan Marcello Gandini van Bertone. Het ontwerp van de Jarama leek sterk op de Iso Rivolta Lele Coupe, misschien wel zo erg dat je daar tegenwoordig niet mee zou wegkomen. Dit specifieke exemplaar is brons metallic (Luci del Bosco – het klinkt veel sexier in het Italiaans). Het interieur is afgewerkt in Senape leer wat speciaal besteld was voor deze auto. Het meest bijzondere en zeldzame aan deze auto is echter het twin-paneel uitneembaar zonnedak. Lamborghini historici geloven dat er slechts 20 Jaramas waren die deze optie hadden.

 

Lamborghini Jarama dak

Het bijzondere twin-paneel dak


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's