MENU

Volkswagen Corrado

De Volkswagen Corrado was een tweedeurs hatchback sportcoupé die werd gebouwd door Volkswagen tussen 1988 en 1995.

 

Volkswagen Corrado

Volkswagen Corrado

 

Geschiedenis van de Corrado

De Corrado werd gebouwd om de Scirocco lijn voort te zetten, die bestond uit de Scirocco I & II, en zou dan ook de naam Scirocco III gaan krijgen. De Scirocco III moest voor een lagere prijs dan de Scirocco II in productie gaan maar de productie van de auto bleek te duur om dit voor elkaar te krijgen. Bovendien was de keuze van motoren niet te vergelijken met die van de Scirocco lijn.

 

De verkoopstrategie werd aangepast en de Corrado werd gepositioneerd als een ‘High-class’ sportcoupé. Het model werd alleen op bestelling geproduceerd, dus van elk exemplaar die in Osnabruck de fabriek uit rolde was de koper al bekend.

 

Volkswagen Corrado interieur

Interieur van de Volkswagen Corrado

 

De naam Corrado

Nu de auto niet meer als Scirocco II opvolger kon fungeren moest er een nieuwe naam bedacht worden. In maart 1986 kwam men in eerste instantie met de naam “Taifun” (Tyfoon). Dit in de traditie van de namen van diverse soorten wind bij Volkswagen (Passat, Bora, Scirocco). Omdat de naam tyfoon geassocieerd wordt met vernieling en schade werd besloten deze niet te gebruiken en kreeg de auto uiteindelijk de naam Corrado.

 

Corrado versies

De Corrado was leverbaar met verschillende motoren. Het begon in 1988/1989 met de 1.8 16V met een actieve achterspoiler. De Corrado 2.0 8V werd in het laatste kwartaal van 1995 geintroduceerd om de verkoopcijfers, die niet zo best waren, nog wat op te schroeven. Het hielp echter niet omdat de prestaties van deze auto eigenlijk wat tegen vielen.

 

Daartussen waren er de 2.0 16V, geïntroduceerd in 1992: een nieuw motorblok met nieuwe specificaties. Door een verhoogd koppel waren de prestaties wat beter dan de 1.8 16V. De katalisator zorgde er helaas voor dat het aantal PK’s gelijk bleef. De 1.8 G60 was eigenlijk de eerste Corrado met een hoog vermogen, te danken aan de unieke G-lader. Net als de 16V werd de G60 in 1989 geïntroduceerd. En dan waren en natuurlijk nog de VR6-versies. Deze compacte V6-motoren waren gebaseerd op techniek van Lancia die dit type motor toepaste in de Fulvia. De 2,9 VR6 was de snelste (af fabriek) Corrado. Bij introductie werden er 6 Campaign-uitvoeringen uitgebracht en in 1995, het laatste bouwjaar van de Corrado, werd de VR6 Storm uitvoering uitgebracht voor de Europese markt.

 

Volkswagen Corrado VR6 ( Run Accélération Course Son) Film HDGarages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant