MENU

Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat is een middenklassemodel van Volkswagen dat sinds 1973 in verschillende vormen geproduceerd wordt. De Volkswagen Passat is een grote familie auto die sinds 1973 wordt gebouwd door Volkswagen. De auto hangt tussen de Volkswagen Golf (Jetta) en de Volkswagen Phaeton in en wereldwijd is het model ook bekend onder de namen Dasher, Santana, Quantum, Magotan, Corsar en Carat. De naam Passat is gebaseerd op een wind, de passaatwind.

 

Volkswagen Passat 1973

Volkswagen Passat uit 1973

 

Het eerste model had veel weg van een fastback variant van de Audi 80. Binnen een jaar kwam er naast de twee- en vierdeursuitvoering ook een Variant-uitvoering (stationwagen) gevolgd door een drie- en vijfdeursuitvoering.

 

Het tweede model, vanaf bouwjaar 1980, kreeg al wat meer eigen design. In 1988 werd een splinternieuw model gepresenteerd, dat veel aerodynamischer was. Sindsdien heeft de Passat gewoon een kofferbak in plaats van een fastback. Dit model evolueerde langzaam tot 1998, toen bleek dat het model niet meer voldeed. De Variant versie deed het nog goed, maar de verkopen van de sedan bleven hopeloos achter. Het volledig nieuwe ontwerp werd zeer goed ontvangen.

 

De Passat is altijd een van de belangrijkste modellen van Volkswagen geweest. Het nieuwe model was in 2006 met 725.000 verkochte auto’s zelfs het succesvolste model van de hele Volkswagen Group. Van de Golf zijn in 2006 zo’n 9000 auto’s minder verkocht dan de Passat.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant