MENU

Mini veiling op Silverstone

Dinsdag 28 oktober 2014 om 08:49 door Frank

Nee, we bedoelen niet dat het een heel kleine veiling is, het gaat om de auto! Een vroege 1960 Austin Mini Se7en 850 in deze conditie kom je niet heel veel meer tegen. Dat het stuur rechts zit nemen we gewoon even op de koop toe.

 

Austin Mini Mk1

Austin Mini Se7en 850 uit 1960.

 

De auto is helemaal origineel en er is nog nooit gerommeld of gelast aan de body. Het Engelse plaatje heeft een Certificaat van oorsprong dat aantoont dat dit exemplaar werd gebouwd op 30 mei 1960 in Manchester.
De accompaning Heitage Certificaat bevestigt deze Austin Mini Se7en werd gebouwd op de 30 mei 1960 en verzonden vanuit ‘Lookers’ in Manchester.

 

Austin Mini Mk1 interieur

Alsof het zo uit de fabriek komt.

 

Austin Mini Mk1 motor

Fraaie viercilindertje, klaar voor de start.

 

Austin Mini Mk1 onderzijde

Een schonere onderkant dan een paar babybilletjes.

 

De geschatte waarde van een exemplaar als dit dat onlangs volledig werd gerestaureerd en in geweldige staat is, wordt geschat op zo’n 35.000 Britse pondjes. Dit exemplaar is bijna van eenzelfde niveau en heeft sinds de restauratie slechts 85 mijl gereden en zal binnenkort via een veiling op Silvestone Auctions in het bezit komen van een zeer gelukkige nieuwe eigenaar voor een geschat bod van zo’n 15.000 Britse pond.

 

Meer informatie en foto’s vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*