MENU

Winnaar: Delahaye 135 M cabriolet Figoni et Falaschi

Vrijdag 12 september 2014 om 08:59 door Frank

Dit jaar zijn we een Concours d’Elegance rijker en deze wordt gehouden in Frankrijk. Ergens klinkt het ook wel logisch dat een evenement met zo’n naam in Frankrijk plaatsvindt: “La Rencontre de l’art & de l’Elegance (Chantilly Kunsten en Elegance Concours d’Elegance) werd gehouden in de tuinen van het Domaine de Chantilly en trok zo’n 10.000 bezoekers die ongeveer 100 van ‘s werelds mooiste auto’s kwamen bewonderen.

 

delahaye 135M 1937 figoni et falaschi

Delahaye 135M Figoni et Falaschi uit 1937.

 

De getoonde collectie was zeer divers met klassen als Maserati Racing, bijzondere Maserati carrosserieën, een Tribute to Bugatti, ongerestaureerde auto’s, pre-1905 auto’s, Pre-1976 endurance Race-auto’s, Sport en Racing Cars van het Interbellum, Britse chassis met Italiaanse carrosserieën, grote Franse coachwork exemplaren van de jaren twintig en dertig, en de concept Auto’s uit de jaren zestig en zeventig.

 

En wat wint er op een Frans evenement in Frankrijk met een Franse naam waar wordt gejureerd door Fransen? Je verwacht het niet, een Franse auto! Wel een mooie met een verhaal hoor. Winnaar was de Delahaye 135 M cabriolet met een Figoni et Falaschi carrosserie uit 1937. Eigenaar Peter Mullin, oprichter van het Mullin Automotive Museum en voorzitter van de Petersen Automobile Museum, was uiteraard dolblij.

 

delahaye 135M 1937 figoni et falaschi

 

Bekend als de Star of India, is de Delahaye een van de slechts drie overgebleven exemplaren met een Figoni et Falaschi koetswerk. De auto werd gebouwd in opdracht van Figoni’s vriend, ontdekkingsreiziger en zakenman Casimir Jourde en was een van de 11 auto’s gebouwd door Figoni et Falaschi voor de Paris Auto Salons van 1936 tot 1939. In 1939 werd de auto verscheept naar India waar het werd verkocht aan de Prince de Berae Mukarran Jah. Op een gegeven moment is de auto verkocht en verdwenen.

 

Pas in 1982 werd de auto werd herontdekt, deze stond op houten blokken in een tuinhuisje in Jodhpur. Een Britse klassieke auto dealer liet de oldtimer demonteren en in kratten naar Engeland verschepen, waar het werd hersteld.
Maar de restauratie verliep moeizaam omdat de dealer niet wist dat er aanpassingen aan de auto waren gemaakt tijdens het verblijf in India.

 

De auto werd getoond op Pebble Beach in 1992 en werd toen gekocht door Mullin, die de auto helemaal in oorspronkelijke staat herstelde, op de kleur na want dit exemplaar had van oorpsrong eigenlijk rode lak.

 

delahaye 135M 1937 winning


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*