MENU

Volkswagen K70

De Volkswagen K70 werd ontworpen door NSU (NSU Motorenwerke AG werd in 1969 gekocht door Volkwagen en uiteindelijk met Motor Union samengevoegd tot het huidige Audi) om tussen de twee modellen van NSU geplaatst te worden. De Ro 80 was een grote luxe wagen en de 1200 was een klein stadsautootje.

 

Volkswagen K70

Volkswagen K70.

 

Volkswagen wordt eigenaar van NSU

Het model zou worden gepresenteerd op de autosalon van Genève in 1969 maar werd enkele dagen ervoor van de beursvloer gehaald. Enkele weken voor de introductie werd NSU immers overgenomen door Auto-Union dat inmiddels eigendom was van Volkswagen. De NSU K70 werd omgedoopt in de Volkswagen K70 en werd daarmee het eerste model van Volkswagen met een lijnmotor, waterkoeling en voorwielaandrijving. Voor de introductie van de auto had Volkswagen alleen nog maar voertuigen geproduceerd met de luchtgekoelde boxermotoren achterin. Het model kwam alleen in sedanversie op de markt.

 

De K70 werd geen groot succes en toen Audi zijn Audi 100 uitbracht in 1973 kelderden de verkopen nog verder en werd besloten de productie te stoppen. De K70 werd gebouwd tussen december 1970 en januari 1975 met een oplage van 211.341 exemplaren. Tegenwoordig is het model een zeldzame auto waarvan er in Nederland 25 bekend zijn en in België slechts 7. Wereldwijd zijn er nog ongeveer 250.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant