MENU

Morris Cowley

De naam Morris Cowley werd aan meerdere modellen van Morris gegeven in de periode 1915 tot 1959. Vanaf april 1915 werd een grotere en beter uitgeruste versie van de eerste Morris Oxford met dezelfde “Bullnose” radiator gebouwd als de Cowley Bullnose.

 

Morris Cowley bullnose

Morris Cowley Bullnose

 

De Bullnose radiator werd vanaf 1926 vervangen door een meer conventionele platte radiator op nieuwe auto’s. Deze modellen kregen ook deuren aan beide kanten en een lange lijst van accessoires werd standaard meegeleverd. De carrosserie werd ook van staal gemaakt en de motoren bleven hetzelfde.

 

morris cowley 1931

Een exemplaar uit 1931

 

Morris Cowley 1931

In 1931 werd het model flink onder handen genomen en net als de nu zes andere modellen werd het model opnieuw ontworpen voor een meer aangename verschijning met een modieuzer ontwerp met chroom afwerking op alle heldere delen en standaard Magna spaakwielen. Het nieuw ontworpen chassis lag lager en er werd een sportcoupe body aan het assortiment toegevoegd. De vierzitter tourers werden niet meer geproduceerd. In 1934 zou de Cowley Six de Morris Major vervangen.

 

morris cowley six

Morris Cowley Six

 

Morris Cowley MCV (1950–1956)

In 1950 werd de naam ook gebruikt voor een aantal commerciële voertuigen op basis van de Morris Oxford MO. De MCV werd aangeboden als bestelwagen, pick-up en met alleen cabine. De MCV bestelwagen was een vervanging voor de Morris Y-serie. In 1954 kwam er ook nog een eenvoudige versie van het model op de markt wat eigenlijk een goedkope versie van de Oxford was, met minder chroom, een eenvoudig dashboard en zonder verwarming. Dit model werd gebouwd tot 1959.

 

morris cowley mcv

Cowley MCV
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant