DeSoto Firesweep

De DeSoto Firesweep werd geproduceerd van 1957 tot 1959 en was een van de laatste modellen dat nog werd gebouwd toen moederbedrijf Chrysler eind 1960 besloot op productie van het merk te staken. De stijl van de Firesweep kwam overeen met andere modellen van DeSoto in 1957. De voorzijde was gebaseerd op de Dodge Coronet wat vooral te zien was aan de herkenbare Dodge-koplampen. De grille en de staartvinnen waren ook bij andere DeSoto’s te zien. De Firesweep werd afgewerkt in één of twee kleuren en had zowel stuurbekrachtiging en rembekrachtiging.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sBxXVAJ9C7kCommercial uit 1957

 

desoto firesweep 1957

Firesweep coupe uit 1957.

 

Het model werd geleverd als tweedeurs coupé of cabriolet, een vierdeurs sedan en als vijfdeurs stationwagen met vier tot zes zitplaatsen. De krachtbron was een 5,3-liter V8 van Chrysler die 295 PK leverde en gekoppeld was aan een manuele drieversnellingsbak. Optioneel was er, zoals bij veel auto’s uit die tijd, ook een automaat leverbaar in dit geval in de vorm van een Torqueflite-automaat. In 1959 waren de meeste Firesweeps met die automaat uitgerust.

 

desoto firesweep 1959

cabrio-versie.

 

De verkoopcijfers van de Firesweep waren het hoogst in het eerste verkoopjaar. In de jaren die volgden, zorgden kwaliteitsproblemen voor minder goede cijfers. In 1959 werd het model alweer geschrapt voordat in november van het jaar daarop ook het merk DeSoto stopgezet.

 

desoto firesweep 1957 staartvin

De grote staartvinnen op de Firesweep

 

desoto firesweep 1958 interior

typisch fifties/sixties-interieur.
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant