DeSoto Custom

De DeSoto Custom werd gebouwd tussen 1946 en 1952 en was in die periode het topmodel van het Amerikaanse merk. De Custom-lijn bestond in verschillende varianten. De versie met verlengde wielbasis heette de DeSoto Suburban. De Custom was ook verwant met de DeSoto Deluxe waarmee het de 109 PK sterke 3,9 liter zescilinder lijnmotor van Chrysler deelde.

 

desoto custom 1946

Desoto Custom uit 1946

 

desoto custom 1947 interieur

 

Net als de Deluxe had ook de Custom de eerste jaren nog een vooroorlogse carrosserie. Midden 1949 werden de carrosserieën opnieuw ontworpen en op de markt gebracht als de Tweede Serie. In 1950 werd het gamma van de Custom met een aantal nieuwe varianten uitgebreid: DeSoto’s eerste stationwagen en DeSoto’s eerste hardtop-coupé. In 1952 introduceerde DeSoto haar V8-motor in de DeSoto Firedome die uiteindelijk de Custom verving.

 

desoto custom 1950

Custom uit 1950

 

Desoto Custom Suburban

De Chrysler Corporation heeft deze enorme Suburbans slechts drie jaar (1946-1948) geproduceerd. De Suburban verschilde van andere DeSotos door een groter chassis met lange wielbasis (3543 mm) waardoor de wagen plaats bood aan 8 passagiers plus bagage! De totale lengte van de Custom Suburban is maar liefst 5,72 meter. De tweede zitbank werd gemonteerd op een rail en kon naar voren of naar achteren geschoven worden. Daar achter zaten kleinere klapstoeltjes, zogenaamde jump seats, voor extra passagiers. Het interieur van de wagen is helemaal open net als bij moderne SUV’s. De jump seats konden ook naar voren geklapt worden zodat er een grote laadvloer ontstond. Deze laadvloer was van gelakt hout met RVS beschermlijsten. Verder is in het interieur gebruikt gemaakt van een voorloper van Formica, zo geschilderd dat het hout lijkt. Dit materiaal ziet men vooral in de deurpanelen terug. Veel van deze Suburbans werden gekocht door hotels om hun gasten een luxe shuttle naar van en naar het hotel te bieden. Maar ook bij grotere, rijke gezinnen was de auto populair.

 

desoto custom suburban

Custom Suburban

 

desoto custom suburban interieur

ruim interieur met suicide doors

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant