DeSoto Powermaster

De DeSoto Powermaster werd gebouwd tussen 1953 en 1954. De Powermaster werd geïntroduceerd bij het 25-jarige bestaan van het merk en was de opvolger van de DeSoto Custom en de – Deluxe. De Powermaster had geen lang bestaan en werd voor modeljaar 1955 alweer vervangen door de Fireflite. Vanaf dat model zouden alle DeSoto-modellen een V8-motor krijgen.

 

desoto powermaster

 

De Powermaster werd gebouwd op een verlengde wielbasis van 3,5 meter en bood, door slim gebruik van klapstoelen, plaats aan acht personen. Van het model werden twee- en vierdeursedans en een stationwagen gebouwd. Onder de motorkap lag een 4,1 liter zescilinder lijnmotor van moederconcern Chrysler. Het model kreeg een eendelige gebogen voorruit waar eerdere modellen nog een tweedelige voorruit hadden. Verder waren verwarming voor de passagiers, een elektrische klok, stuurbekrachtiging, rembekrachtiging en banden met een witte wang optioneel verkrijgbaar.

 

desoto powermaster interieur

 

desoto powermaster

 

Vroege Powermasters kregen een minimum aan chroomdecoratie vanwege materiaaltekorten door de Koreaanse Oorlog. Toen die voorbij was werd meer chroomafwerking toegevoegd. De DeSoto Powermaster werd ook in Canada gebouwd als vierdeurs sedan en tweedeurs coupé. Die laatste was in de VS niet te koop. De Canadese Powermaster werd aangedreven door Chryslers 4,3 liter zescilinder lijnmotor.

 
Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant