MENU

Mitsubishi 500

De Mitsubishi 500 was de eerste personenauto die na de Tweede Wereldoorlog werd geproduceerd door Shin Mitsubishi Heavy-Industries, Ltd, een van de bedrijven die Mitsubishi Motors zou worden. Het model werd gebouwd van 1960 tot 1962 en vormde de basis voor Mitsubishi’s volgende model, de Colt 600. De 500 werd ook in kleine aantallen geëxporteerd.

 

mitsubishi 500

Foto: mitsubishi-motors.nl

Mitsubishi 500

 

Bij zijn introductie in 1960 was deze compacte gezinsauto de eerste door Mitsubishi in serie geproduceerde personenauto na de Tweede Wereldoorlog en tevens de eerste Japans auto die in een windtunnel werd getest.

 

Het model is voorzien van de voor die tijd modernste technologieën, terwijl het design van de auto simpel en doelmatig is. De auto is uitgevoerd met een carrosserie uit een stuk, een achterin geplaatste motor en achterwielaandrijving. Het reservewiel en de brandstoftank bevinden zich in de bagageruimte voor en de auto beschikt over een enkele, maar praktische ruitenwisser. Een ander opvallend detail aan de Mitsubishi 500 zijn de richtingaanwijzers die zich niet voor of achter bevinden, maar op de middenstijlen van de auto.

 

In 1962 maakt de 500 zijn autosportdebuut tijdens de Grand Prix van Macau. Hier weet Mitsubishi met de 500 de eerste drie plekken in de A-klasse te bemachtigen.

 

mitsubishi 500

Foto: mitsubishi-motors.nl

Mitsubishi 500 met suicide doors
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant