MENU

Spannend: Black Cuillin Grand Touring, maar we weten eigenlijk nog niks

Zondag 12 februari 2017 om 00:22 door Frank

Een nieuwe Britse startup gaat dit jaar op de grote autoshow van Genève hun geheime retro-project onthullen en ze doen erg hun best om het allemaal behoorlijk mysterieus te houden. Dit lukt ze aardig met alleen onderstaand beeld op hun site en een countdown klok.

 

the black cuillin grand tourer

 

We zijn benieuwd wat Eadon Green – want zo heet de startup achter dit project – in petto heeft. Ze zijn in oktober 2016 opgericht in Londen en dit wordt dus hun eerste auto. En waarom gaan wij het opeens over moderne auto’s hebben? Goede vraag en het antwoord ligt hem in de afbeelding op de website die onze aandacht trok want we zien daar behoorlijk klassieke lijnen of niet soms?

 

Het model gaat de Black Cuillin Grand Touring heten en zo te zien aan de aftellende klok op de website, moeten we geduldig wachten tot Genève. We hebben natuurlijk wel even online lopen speuren et Eadon Green is een luxe autofabrikant die zich laat inspireren door klassieke merken als Bugatti, Delahaye en Delage, die auto’s produceerden in de vroege jaren van de vorige eeuw tot in de jaren ’50.

 

black cuillin grand touring gebaseerd op klassieke merken

 

black cuillin grand touring

 

Zou dit nu echt een bedrijf zijn dat er in gaat slagen om de lijnen van deze klassieke modellen toe te passen op een moderne auto? En ligt er dan misschien wel een hybride in? En xenon-verlichting en WIFI? Zit er een sportpakket op? Of gaan ze veel verder in hun retro-denken dan alleen het ontwerp? Vragen, vragen en we kunnen niet anders dan wachten…


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*