MENU

Mitsubishi 360

De Mitsubishi 360 is een vierwielige 360 K-light-bestelwagen die de driewielige K-car opvolgde. het model werd geproduceerd tussen 1961 en 1971. Deze bedrijfswagen was bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven en ideaal voor het transport van kleine vrachten. De auto maakt zijn debuut op de Tokyo Motor Show en kwam op de markt in april 1961. Het blijkt een enorm succes.

 

Mitsubishi 360

Foto: mitsubishi-motors.com

Mitsubishi 360
 

Dankzij het succes van de op passagiers gerichte K-cars koos Mitsubishi voor een ‘breed en laag’ design om de auto een chiquere uitstraling te geven. Een K-car, of Kei-car is een categorie lichte automobielen in Japan, met een cilinderinhoud van minder dan 660cc. De 360 heeft een zelfdragende lichtgewicht carrosserie en wordt aangedreven door een speciaal voor deze auto ontworpen luchtgekoelde 2-takt 2-cilindermotor van 359cc. Deze motor is voorin gemonteerd maar de auto kreeg wel achterwielaandrijving.

 

Het model was leverbaar in twee carrosserie-uitvoeringen: als een bestelwagen met geblindeerde zijruiten en twee zitplaatsen en als een lichte minibus met vier zitplaatsen.

 

Mitsubishi 360

Foto: mitsubishi-motors.com

 

Uitbreidingen en upgrades van de Mitsubishi 360

In augustus 1966 werd de Mitsubishi Minicab cab-over pick-up truck gelanceerd als aanvulling op de Mitsubishi 360 lichte vrachtwagen. Aangedreven door dezelfde luchtgekoelde tweetaktmotor van 359 cc als de Minica, werd hij geleverd met laaddeuren aan drie zijden om het laden en lossen te vereenvoudigen. In december kreeg de 360 ​​een minder sierlijke grille. In mei 1967 werden de 360 ​​en de Minica beide geüpdatet met de nieuwe 21 PS ME24D, waarmee de topsnelheid werd verhoogd tot 90 km.

 

In september 1968 werd een Super Deluxe-versie van de lichte bestelwagen toegevoegd, met een nieuwe plastic grille en een moderner interieur. Tegelijkertijd liet de pick-up de “360” modelnaam vallen en werd vanaf nu verkocht als de “Minica Pick” (Minika Pikku).

 

In 1969 had de nieuwe Minica Van de LT23 vervangen en deze werd niet langer geproduceerd, hoewel de LT25-pick-up nog werd gebouwd tot ver in 1971. Deze late modellen hebben de luchtgekoelde ME24E-motor met 26 PK, hoewel de topsnelheid 90 km/u behouden bleef. Het model kreeg ook dezelfde verduisterde plastic grille als die van de Super Deluxe en de late eerste generatie Minica’s

 

In totaal werden er ruim 54.000 van geproduceerd, waarmee de auto een marktaandeel bereikte van maar liefst 16 procent.
Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant