MENU

Even een Porsche ophalen

Zaterdag 8 november 2014 om 18:06 door Frank

Gerelateerd model

Porsche 911

911

Een ‘blinde’ aanbetaling doen van 5.000 Britse Pond op een Porsche 911L uit 1969 die in Griekenland staat, is best een gokje. Maar die wagen ook nog eens in je eentje in Griekenland gaan halen om hem – met een setje sleutels en wat basiskennis automechanica – helemaal terug naar Engeland te rijden via de Alpen door half Europa, dat is een avontuur. Chris Rusby deed het ons voor en had gelukkig een videocamera bij zich om zijn avontuur mee vast te leggen. Soms moet je de uitdaging ook gewoon durven aangaan.

 

De eerste vraag die Chris zichzelf terecht stelde toen hij de aanbetaling voor de 911 deed, was of de Porsche ook daadwerkelijk bestond of dat hij de verkeerde gok nam en zichzelf slachtoffer zou laten maken van internetoplichting. Al snel komen we erachter dat hij de auto heeft gekocht, maar helemaal feilloos is de 911 niet. Carburateurs, startmotor, elektronica – met hangen en wurgen houdt hij de 911 aan de praat. Maar áls de auto rijdt zie je alleen maar een lach van oor tot oor bij Chris mede door de motorgeluiden die de auto produceert. Op de terugweg pakt hij een aantal mooie bergpassen mee en een uitstapje naar de Nordschleife.

 

porsche 911 griekenland

 

We kunnen hier nu allerlei stukjes uit deze ‘docu’ gaan beschrijven maar dat doet natuurlijk geen recht aan Chris zijn avontuur. Dus lekker even op play drukken, full-screen zetten en even een half uurtje genieten. Het verhaal vertelt zich als een jongensboek.

 

Porsche Pilgrimage

Ook interessant


Gerelateerde modellen & auto's