MENU

Een ochtendje “oldtimers kieken” bij De Walm in Zundert

Zondag 18 mei 2014 om 17:14 door Frank Schippers

Onder het motto “als je er niet bij geweest bent, kun je er ook niet over meepraten” reden wij zondagochtend richting klein-Zundert in Noor-Brabant voor de negende editie van oldtimerweekend „De Walm“. Helaas konden we niet met de Mustang en gingen we in een voor dit event volledige anonieme Mini Cooper S Works die gelukkig was voorzien van een groot open dak.

 

De zon stond al een tijdje behoorlijk aan toen we vertrokken voor een mooi ritje. Aangekomen in het pittoreske Zundert was het weiland waar de heilige koeien uitgestald stonden snel gevonden. Of liever gezegd: we reden een paar mooie klassiekers achterna die ons vanzelf naar de bestemming brachten.

 

aankomst de Walm Zundert

Foto: www.klassiekerweb.nl

Aankomst in Zundert

 

Het is geen heel groot event, maar je kunt er prima een ochtend of een middag vertoeven en er stonden wel een paar fraaie oldtimers tussen, zowel Amerikaans als Europees. Daarnaast waren er ook de nodige klassieke tractoren en motoren. Voor ieder wat wils. Met Hollandse meezingers in het zonnetje tussen mooie auto’s doorlopen. Het kan erger op een zondag.

 

We hebben een kleine selectie gemaakt van het moois dat te bewonderen was op de Noord-Brabantse weilanden bij Zundert.

 

Een mooie grijze Opel Olympia A uit 1969. Dit model werd op de markt gebracht als een luxe versie van de Opel Kadet B in een fastback stijl carrosserie. De Olympia werd al eerder door Opel gebouwd in de jaren dertig en veertig/vijftig. Dit is dus eigenlijk de derde (en laatste) generatie van de Olympia.

 

Opel Olympia A uit 1969

 

De tweede generatie van de Opel Olympia staat er ook gewoon. Zo maakt Opel ze niet meer, dat is duidelijk! 10 jaar ouder dan de versie bovenaan maar minstens net zo fraai is deze Opel Olympia Rekord P1 uit 1959.

 

Opel Olympia Rekord P1 uit 1959

 

Van Duitsland in een paar stappen naar De VS, zo makkelijk gaat dat op een weiland vol met oldtimers tijdens De Walm. En die Amerikanen leefden in de jaren zestig en zeventig al bij de regel “groter is beter”. Wat te denken van dit enorme slagschip? Een Packard Carribean uit 1953 of 1954. Hij is grooooooot!

 

Packard Carribean

Packard Carribean 1953/54

 

Maar er stonden ook wat Amerikanen op steroïden zoals dat nu eenmaal gaat met echte muscle cars. Een Buick Skylark met een dikke V8 al is deze versie wel voorzien van een LPG installatie. Waar wij altijd zeggen: gas is om op te koken! Maar we snappen ook wel dat zo’n 5 liter blok wel een slokje lust. Dit exemplaar komt uit 1968.

 

Buick Skylark 1968

Foto: Frank Schippers

Buick Skylark uit 1968

 

Om nog een sprongetje te maken, maar dit keer in formaat, gaan we nog even naar de kleinste van het weiland: een Fiat 500 Bianchina uit 1966. Om even het verschil aan te geven: De Fiat weegt 533 kilo en is 3 meter lang, de Packard Carribean is 5,5 meter lang en weegt een kleine 1900 kilo. Die kleine Bianchina doet overigens een beetje denken aan het autootje van Suske en Wiske. Overigens werd de auto gebouwd door Autobianchi en was gebaseerd op de bekende Fiat 500.

 

Fiat Bianchina 1966 op de Walm in Zundert

Fiat Bianchina uit 1966

 

Op onze Facebook zijn nog veel meer foto’s te vinden van ons bezoek aan De Walm in Zundert en als je ook nog eens gek bent van motoren en of tractoren dan is een bezoek zeker de moeite waard. Het terrein is niet heel groot maar er staan een aantal mooie oldtimers en toen we weg gingen kwam er nog meer moois aanrijden. Wij hadden in elke geval een mooi dag uitgekozen, dat helpt uiteraard ook.

 

Als afsluiter gooien we er nog een mooie Porsche 356B uit 1962 in fraai rode lak en met een T6 body. We komen volgend jaar graag weer naar Brabant om te zien of er dan weer nieuwe modellen te bewonderen zijn uit het rijke autoverleden.

 

Porsche 356B 1962

Porsche 356 uit 1962

 


Ook interessant


Gerelateerde merken