MENU

Lancia Fulvia rijdt geen centimeter in 47 jaar tijd

Zaterdag 6 november 2021 om 09:42 door

Angelo Fregolent is inmiddels 94 jaar oud. In 1974 parkeerde hij zijn lichtblauwe Lancia Fulvia voor de krantenwinkel die hij in dat jaar met zijn vrouw ging bestieren in het kleine plaatsje Conegliano in Noord-Italië. Toen het paar met pensioen ging, lieten ze de auto achter en sindsdien is de bolide onderdeel geworden van de esthetiek van het stadje.

Angelo Fregolent met zijn honkvaste Lancia

Angelo Fregolent en zijn honkvaste Lancia

 

Luca Zaia, een 42-jarige inwoner, vertelde de Italiaanse krant Il Gazzettino: “De auto staat daar geparkeerd sinds ik naar school ging.” Gelukkig voor Angelo staan er geen parkeermeters in de straat, als hij dit in het centrum van Amsterdam had volgehouden was Angelo inmiddels ruim een miljoen euro aan parkeergeld kwijt geweest.

 

Gerelateerd model

Lancia Fuliva Berlina

Fulvia

Toeristen en bewoners begonnen selfies te maken met de oude auto en het werd een mijlpaal toen foto’s op sociale media viraal gingen.De ambtenaren van de stad hebben nu besloten om de auto na bijna vijf decennia te verplaatsen. Dat wordt zeker niet starten en lopen, maar ook daar gaat verandering in komen.

 

Op 20 oktober 2021 werd de Lancia op een trailer gezet en overgebracht naar de Auto e Moto d’Epoca Motorshow in Padua, waar het te zien was naast tientallen andere tijdloze klassieke auto’s. Vervolgens werd de honkvaste Italiaan naar een werkplaats gestuurd om zorgvuldig te worden gerestaureerd en om de schade van 47 jaar buiten staan ​​te herstellen.

 

Eenmaal volledig gerestaureerd, zal de Lancia Fulvia buiten een lokale school worden geplaatst in Conegliano, net naast het huis van Angelo en Bertilla, wat betekent dat ze hun oude auto vanuit hun raam kunnen bewonderen terwijl er ongetwijfeld weer toeristen langs zullen komen om selfies te maken met de Lancia.

Lancia Fulvia staat 47 jaar stil

 

lancia al 47 jaar op hetzelfde plekje

 

De Lancia Fulvia is ontworpen door Piero Castagnero en werd beroemd in de autosport nadat hij met succes deelnam aan het 1972 International Rally Championship.


Ook interessant


Gerelateerde merken