MENU

Porsche 356 B

De 356 B kreeg een 60 PK sterke motor en is door zijn  iconische ontwerp inmiddels een zeer geliefde auto. Daarbij lijkt 60 PK weinig maar toch heeft deze 356 door zijn lage gewicht prima rijeigenschappen. Het is een strak sturende rijdersauto met een fijne motorsound en een dashboard waardoor je met moeite je ogen op de weg weet te houden.

 

Porsche 356 B

Porsche 356 B.

 

Porsche 356 Roadster

In 1959 werd de 356 B (T5) gepresenteerd tijdens de Frankfurter autoshow van dat jaar en wat direct opviel was de gewijzigde voorzijde van de auto waarin omwille van praktische redenen de koplampen en bumpers waren ‘gelift’. Daarnaast kreeg de coupé tochtraampjes aan de voorzijde en er kwam een nieuwe laag geprijsde open versie, genaamd de Roadster, op de markt. Deze Roadster had qua kap en afwerking dezelfde Spartaanse kenmerken als de Speedster, maar door de hogere en bredere voorruit was er meer beschutting tegen de wind. Het interieur was verbeterd met een nieuw stuurwiel, een nieuwe schakelpook en nog wat kleine detailwijzigingen.

 

Op technisch gebied kreeg de 356 B een nieuwe hydraulisch gedempte stuurinrichting, radiaalbanden en nieuwe koplampen. Dit was ook het jaar, dat de krachtige 616/7, ook wel de ‘Super 90’ genoemd, stoterstangenmotor met 90 PK zijn opwachting maakte samen met een door Karmann ontworpen variant op het gebruikelijke coupémodel.

 

Gebaseerd op de styling van de cabriolet had de Hardtop-coupé een vast dak en een grote achterruit. De 356 B werd verder gemoderniseerd door de introductie van de T6-versie, duidelijk herkenbaar aan zijn voor- en achterruit, welke groter waren dan die van de T5 en vooral ook door de montage van twee ventilatieroosters in de motorkap – eveneens groter dan bij de voorgaande modellen. Deze versie kreeg ook een grotere kofferbakklep en een plattere benzinetank geïntroduceerd, waardoor een iets groter bagageruimte ontstond.

 

De ventilatie in de auto werd verbeterd en airconditioning werd naast een electrische verwarming toegevoegd aan de lijst van opties. De electrische klok werd een standaard onderdeel van de uitrusting, de stoelen werden praktischer en de achteruitkijkspiegel kreeg een anti-verblindingsstand. De snelheid van de ruitenwissers was voortaan traploos instelbaar en de coupé was voortaan leverbaar met een electrisch schuifdak.

 

Porsche 356 B

Achterzijde Porsche 356 B.


Porsche 356 variaties


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant