MENU

Racelegende Sir Stirling Moss op 90-jarige leeftijd overleden

Zondag 12 april 2020 om 12:57 door Frank

Moss reed een indrukwekkende 529 races, waarvan hij er maar liefst 212 wist te winnen. Helaas voor hem zat daar nooit een Formule-1 kampioenschap tussen. Wel wist hij van 1955 tot 1959 vier keer op rij de tweede plaats te bemachtigen. Een andere in het oog springende prestatie was het winnen van de Mille Miglia in 1955 waarin hij de bijna 1600 km wist te rijden in zijn Mercedes 300 SLR in 10 uur en een beetje met een gemiddelde snelheid van 160 km/u.

 

In 1963 besloot hij te stoppen met zijn professionele carrière nadat hij 23 april 1962 op Goodwood was verongelukt in een Lotus tijdens de Glover Trophy. Hij lag een maand in een coma en de linkerzijde van zijn lichaam was gedeeltelijk verlamd gedurende een half jaar.

 

Moss bleef een graag geziene gast op race evenementen en kroop tot zijn 81ste gewoon nog achter het stuur van race bolides om ze nog eens even goed op de staart te trappen. In 2009 kreeg de exclusieve SLR McLaren zijn naam als eerbetoon aan zijn indrukwekkende prestaties.

 

In 2013 hadden wij nog de eer om deze race legende te ontmoeten tijdens het Festival of Speed op Goodwood. Een sympatieke Engelse gentleman die altijd in was voor een praatje en ons zo blij als een kind maakte door ook nog ons op de veiling gekochte boek te signeren.

 

stirling moss handtekening


 

Voor de liefhebbers hierbij de documentaire over deze iconische Brit:
 

Racing Legends - Stirling Moss

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*