MENU

Condor Aguzzoli uit 1964

Zaterdag 5 december 2015 om 22:41 door Frank

Soms komen we een model auto tegen waar zelfs wij nog nooit van gehoord hebben, des te interessanter om hier informatie over te vinden en dit te delen met onze lezers die ons wellicht nog meer kunnen vertellen. Zo’n auto is de Condor Aguzzoli. De auto werd in opdracht van Giovanni en Sergio Aguzzoli gebouwd. Dit waren vader en zoon die hun fortuin gemaakt hadden in de salami-handel. Sergio was ook Alfa Romeo Dealer in Parma. De fraaie glasvezel carrosserie is ontworpen door Franco Reggiani, die onder andere werkte bij Ferrari, Maserati en Stanguellini.

 

Aguzzoli condor

MkII Aguzzoli condor

 

Aguzzoli condor prototype mk!

Prototype MkI Aguzzoli condor uit 1963

 

Er is niet veel bekend anders dan dat het model met behulp van Carrozzeria Neri e Bonacini is gebouwd op basis van een Alfa Romeo Giulia TZ chassis en dat de eerste versie werd aangedreven door een 1300 motor van de Giuletta TZ gekoppeld aan een Citroen DS19 versnellingsbak. Dit was niet echt een succes en dus werd de boel vervangen door een 1600 motor van de SZ met een Hewland-bak. Deze Mark II woog slechts 560 kilo en de motor leverde 170PK waarmee deze kleine Italiaan in 4,5 seconden naar de 100 km/u sprintte. Beide versies van het model deden mee aan enkele races en er werden zelfs een paar overwinningen mee geboekt.

 

Aguzzoli condor en alfa 1600 GTA

Aguzzoli naast een Alfa Romeo 1600 GTA

 

De bedoeling was dat met dit model Alfa Romeo weer zou terugkeren in het racen. Echter koos Alfa Romeo voor de Autodelta van Carlo Chiti en hiermee kwam het project van de Condor Aguzzoli helaas voorgoed op een zijspoor te staan. Het fraaie ontwerp van deze Aguzzoli Condor heeft ook wel wat overeenkomsten met de Porsche 904, al heeft de Italiaan toch zeker onze voorkeur!

 

Aguzzoli condor interieur

 

Aguzzoli condor klokken

 

Aguzzoli condor koplamp

 

Aguzzoli condor motorblok

 

Aguzzoli condor achterzijde

 


Ook interessant


Gerelateerde modellen & auto's