Porsche 356

De Porsche 356 was de eerste productie-auto van Porsche. De auto werd van 1948 tot 1965 geproduceerd. In die periode werden er 76.313 exemplaren gebouwd. De credits voor dit ontwerp gaan eigenlijk onterecht naar Ferry Porsche want het was één van zijn Oostenrijkse medewerkers die het wereldberoemde ontwerp van de 356 tekende: Erwin Komenda zette de lijnen voor de Porsche 356 op papier en wat een resultaat! Het model staat al jaren hoog in de lijst van iconische klassiekers en de waarde blijft stijgen. Naar schatting is nog ongeveer de helft van de in beperkte hoeveelheid geproduceerde 356’s beschikbaar, wat het een steeds interessanter verzamelobject maakt. Een schitterende en steeds zeldzamere auto.

 

Porsche 356

Porsche 356 Speedster.

 

Porsche gebruikte voor de productie veel onderdelen van de Volkswagen, waaronder de luchtgekoelde boxermotor. Dit omdat Porsche in de jaren dertig betrokken bij de ontwikkeling van deze auto. De mechanische onderdelen, inclusief de motor, de schokdempers en het chassis, werden gebouwd door Volkswagen. Het eerste exemplaar werd gecertificeerd op 8 juni 1948 in de Oostenrijkse plaats Gmünd, deze versies werden gebouwd van aluminium, totdat de productie in 1950 verhuisde naar het Duitse Stuttgart. Daarna werd tot 1965 staal gebruikt.

 

Porsche 356 back

Achterzijde Porsche 356.

 

Porsche 356 engine

De Volkswagen motor.

 

Porsche 356 interior

Bij de raceversies werd uit veiligheidsoverwegingen het houten stuur meestal vervangen voor een metalen of kunststof stuur.

 Porsche 356 variaties

Porsche modellen


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant