MENU

Ford Mustang uit 1965

Zondag 23 maart 2014 om 22:02 door Frank

Mustang 1965 voorkant

 

Samen met een vriend heb ik een Ford Mustang gekocht. Wat een auto! Deze Mustang reed al rond toen ik nog niet eens op deze aardbol rondliep en is een echte headturner heb ik al gemerkt. Hij is origineel Nederlands geleverd in Wimbledon white (hoe cool kun je de naam voor wit maken?) en automaat.

 

Merk: Ford
Model: Mustang
Bouwjaar: 1965
Kleur: Wimbledon white
Motor: in lijn 6 cilinder

 

De Mustang is dus bijna 60 jaar oud, volledig origineel en zelfs het tenaamstellingsbewijs van de eerste eigenaar heb ik er nog bij. Nog een paar bijzonderheden: Coupé met vinyl dak, rood(!) interieur, 6 cilinder in lijn en geleverd met twee opties: een metalen middentunnel en twee sierantennes op de achterzijde.

 

Mustang 195 interieur

Rode interieur van de Mustang

 

Zelf sleutelen

Waar ik bij de Maserati nogal terughoudend was met zelf sleutelen, heb ik dat bij de Mustang een stuk minder. Het ziet er ook allemaal wat eenvoudiger uit, er zit een stuk minder electronica in en computers kenden ze toen nog niet. Alles zit vast met bouten en moeren en niet met moderne kliksystemen. Het plaatwerk oogt dik en sterk en de voorkant ziet er gewoonweg indrukwekkend uit.

 

Mustang in lijn 6 cilinder motorblok

 

Onder de motorkap van de Mustang is nog wel het nodige te doen. Ruimte genoeg om overal makkelijk bij te kunnen, dat scheelt met een zes cilinder. het kleppendeksel en de luchtinlaat zijn al aardig schoon door een sponsje en wat Poor Boys engine cleaner.

 

Mustang sierantenne


De sierantennes op de achterkant waren in 1965 door de eerste eigenaar meebesteld als optie, samen met de metalen middentunnel. Sweet!

 

We zullen uiteraard onze ervaringen met de Mustang delen. Zowel het toeren als het verder opknappen.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's