MENU

Ford Mustang Boss 429 ook onder de hamer

Zondag 26 februari 2017 om 00:33 door Frank

Een avondje veilingsites aflopen levert naast de eerder genoemde Ferrari nog een mooi exemplaar op: een van de 1358 geproduceerde Ford Mustangs Boss 429 met een dikke 7 liter V8. In combinatie met een handbak, is dit een Amerikaanse muscle car die voor de gemiddelde Amerikaanse automaat rijder zo goed als onbestuurbaar is.

 

 

Dit exemplaar in Royal Maroon lak uit 1969 is toch wel de Boss of all Bosses als we het hebben over de Ford Mustang. Van het Mustang model zijn er miljoenen geproduceerd, wat deze Boss, met slecht 859 exemplaren, behoorlijk zeldzaam maakt. Deze Boss 9 is volledig origineel inclusief documentatie en de sticker van de oorspronkelijke dealer zit nog op het raam. het is een van de 859 exemplaren die in het jaar 1969 geproduceerd werden. Het jaar erop zouden er nog eens 499 gebouwd worden.

 

Het enorme blok, wat een opgepompte en aangepaste variant is van de Ford 385 motor, moest genoeg power brengen om de 426 Hemi motor van Chrysler te verslaan in de Nascar Sprint Cup competitie. Hiervoor moesten de nodige aanpassingen aan de auto gedaan worden zodat het enorme blok in de motorruimte zou passen. De luchthapper op de motorkap van de Boss 459 uit 1969 is de grootste die op een productie auto te vinden is en voor vele Mustang liefhebbers is dit de ultieme droom voor op de oprit.

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's