MENU

Britse Stondon collectie: alles moet weg!

Zondag 24 mei 2015 om 09:43 door Frank Schippers

Wat hebben een fel oranje Seventies Bond Buggy en een 1965 ZiL mobiele luchtdoelraket installatie met elkaar gemeen? Ze zijn allebei onderdeel van een collectie van 130 auto’s en 70 motorfietsen die op 10 juni geveild gaat worden. Deze klassieke, voor een groot deel, Britse collectie stond jaren in het Stondon Motor Museum in Bedfordshire. Zeker niet de bekendste collectie, maar er zitten bijzondere exemplaren tussen die nu wellicht voor een prikkie van eigenaar gaan wisselen want er zitten geen minimum bedragen (reserves) op de auto’s.

 

stondon collectie geveild

 

20 jaar lang was de collectie te bekijken door het publiek, maar na het overlijden van eigenaar John Saunders zijn de medewerkers van het museum er niet in geslaagd om de begroting rond te krijgen en daarmee het museum open te houden. Naast de auto’s zaten er ook ongeveer 70 motorfietsen plus tal van andere voertuigen in de collectie, waaronder dus een Sovjet-raketwerper, een Rolls-Royce Avon straalmotor (samen met diverse Seventies Rolls-Royce auto’s), militaire hardware, bussen, politieauto’s en een selectie van brandweerwagens. Er is zelfs een helikopter en een autogiro, plus een uiterst zeldzame Romany caravan, een replica van Stephenson’s Rocket stoomtrein en vele fascinerende automobilia items.

 

stondon collectie museum

 

Een groot deel van de zeldzame motorfietsen is eind april al geveild. Een verdere verkoop zal plaatsvinden op woensdag 10 juni, met 200 klassieke auto’s, evenals verschillende bussen, brandweerwagens en het museum een ​​uitgebreide collectie van driewielers, waaronder een Bond Bug en Reliant Supervan. Verder staan er op de lijst een 1980 Aston Martin Lagonda, een 1977 Triumph Stag, een zeldzame De Tomaso Deauville ( Italiaanse vierdeurs sedan met dezelfde, 300bhp Amerikaanse V8 als de Pantera coupé), een Sunbeam Alpine, een NSU Ro80 en een 1984 Rover SD1 in volledige politie-outfit. Verder nog vier Morris modellen uit de jaren dertig en een Marina 1.3. coupé-versie uit 1973, een 1960 Hillman Minx Convertible en een Reliant Scimitar.

 

stondon collectie hillman imp

 

stondon collectie detomaso

 

Stondon Motor Museum, Part 1, 6th August 2012

 

Stondon Motor Museum, Part 2, 6th August 2012

 

Eigenlijk staat er zoveel moois tussen dat we de hele collectie wel zouden willen opkopen, op die raketwerper na dan….daar zien we onszelf niet zo snel mee toeren op een zonnige dag.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*