MENU

Gilmore Car Museum

Zondag 31 augustus 2014 om 10:24 door Frank

Wat geef je je man te doen als hij met pensioen gaat? Tuinieren? Puzzelen? Misschien een fijne fiets? Geneieve Gilmore gaf haar man Donald een Pierce Arrow uit 1920 als restauratieproject. Donald ging aardig los op het project en binnen drie jaar had hij niet alleen deze auto gerestaureerd maar ook nog ruim dertig andere oldtimers opgekocht. Om zijn groeiende collectie kwijt te kunnen, kocht hij een boerderij met wat grond waar hij ook een ovale baan liet aanleggen zodat hij daar met vrienden in zijn auto’s kon rijden.

 

collectie gilmore

Een paar exemplaren uit de Gilmore collectie

 

Maar wat doe je als je oude schuur te klein wordt voor je collectie? Dan ga je gewoon ook oude schuren verzamelen. Donald kocht schuren van eind 19e eeuw. Liet ze uit elkaar halen en opnieuw opbouwen op zijn eigen grond. Nu staan er dus meerdere schuren met zijn collectie rondom zijn boerderij.

 

Auburn 851SC Speedster 1935

Mooie Auburn 851SC Speedster uit 1935

 

Ondertussen zijn er al meerdere musea gevestigd op het landgoed van Donald waaronder een Model A Ford Museum in een pand uit 1929, de Franklin Collectie en een Cadillac-LaSalle Museum. De Classic Car Club of America heeft er ook collecties staan inclusief een Pierce-Arrow museum, een trapauto museum, a motoren museum en een ouderwets treindepot. Die Donald toch!

 

collectie gilmore Duesenberg J-111

Duesenberg J-111 bij een klassiek nagebouwd tankstation

 

Meer informatie over Donald en zijn musea vind je hier.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*