MENU

Aston Martin Lagonda

In oktober 1976 werd de Aston Martin Lagonda onthult. Een opvallende en futuristisch nieuw model met innovatieve solid state digitale instrumentatie. Met dit model creëerde Aston Martin een golf van publiciteit wat de bestellingen ten goede kwam, met name uit het Midden-Oosten. Pas in 1979 werd de eerste auto werd afgeleverd. In 1982 werd de auto uiteindelijk goedgekeurd voor verkoop in de Verenigde Staten. Twee jaar later werd een Long Wheelbase Tickford Limousine versie aangekondigd.

 

De Lagonda woog ruim 2000 kg en had een 5,3 liter V8 onder de motorkap. De topsnelheid lag op ruim 220 km/u en de auto sprintte in 7.9 seconden naar de 100.

 

Aston Martin Lagonda

Eerste versie van de Lagonda met pop-up koplampen

 

Aston Martin Lagonda

Aston Martin Lagonda uit 1988 met facelift. De pop-up lampen zijn verdwenen

 

Facelift Aston Martin Lagonda

De Aston Martin Lagonda werd kreeg een facelift in 1987 als William Towns de randen ronder maakt waardoor de auto een frisse nieuwe look kreeg. Andere verbeteringen waren een nieuwe neus met zes kleinere lampen die de pop-up koplampen vervingen. Daarnaast kreeg het model nieuwe 16 inch lichtmetalen velgen. Er werden van deze versie in totaal 645 modellen gebouwd tot 1989. Elke auto kostte 2.200 manuren om te bouwen.

 

Aston Martin Lagonda achterkant

Achterzijde van de Aston Martin Lagonda

 

De Tickford Lagonda

De Tickford Lagonda maakte zijn debuut in 1983 en werd gebouwd door de in-house carrosserie dochteronderneming. Deze speciale auto weerspiegelde de styling trends van de vroege jaren 1980. Binnen het reeds weelderige interieur waren cocktail kasten, opgewaardeerd hifi-apparatuur, kleuren-tv ‘s en een videorecorder aanwezig. Klanten konden ook kiezen voor een limousine met verlengde wielbasis.

 

Aston Martin Lagonda Tickford

De limousine versie: de Tickford

 

Aston Martin Lagonda dashboard

Je waant je even in Star Trek met het dashboard van deze Aston Martin

 

Classics Revealed: The 1984 Aston Martin Lagonda rides again

Aston Martin Lagonda


Garages en specialisten


Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant